Ki intézte el, hogy lehozzuk a Lázár-Tiborcz-fotót? Hát mi!

Szerző: Bukovics Martin
2017.11.08. 17:00

Miután kedd este lehoztunk arról egy fotót, hogy Lázár János kancelláriaminiszter Orbán Viktor vejével, Tiborcz Istvánnal találkozik egy belvárosi étteremben, a hvg.hu megkérdezte Lázárt: ki intézte el, hogy ez a kép megjelenjen nálunk. Elmondjuk: mi, az Azonnali. Azt is, hogy hogyan.

Ki intézte el, hogy lehozzuk a Lázár-Tiborcz-fotót? Hát mi!
A sztori sajnos nem túl bonyolult.

Az a kedd este is olyan volt, mint a többi.

Ki otthon ült, ki dolgozott, ki társasági életet élt. Én speciel pont otthon ültem és dolgoztam, kollégám, Kiss Brigi viszont társasági életet élt. Abban a nemrég nyitott Börze étteremben vacsorázott egy ismerősével, aminek kétfogásos, 1290 forintos ebédmenüjét pont a múlt heti katalán függetlenségről szóló parlamenti videónk leforgatását követően teszteltem. Hogy cifrázzam a sztorit: Szilágyi Bence, a Pártbörze című héten indult sorozatunk főszereplőjének ajánlására. 

A HVG azonban elbizonytalanított. Gyorsan felhívtam Brigit, hogy tisztázzuk, hogyan vették őt rá Lázár János és Tiborcz István közös szerelem-békaemberei arra, hogy ugyanott legyen, ahol ők.

Brigi elmondta: egy ismerősével – akivel már nagyon régen találkozott – vacsorázott ott. Korábban rendre a Szent István téri Bestia éttermet választották, mostanra azonban megunták, és váltottak. Békaemberek hatására? – kérdeztem, de kollégám tagadott. Azért pont a nemrég nyitott Szabadság téri, az ombusdmani hivatallal szemben lévő Börzébe mentek, mert az ismerősnek az egyik kollégája ajánlotta, mondván tök jó a hely és nem is drága. Brigi ezért az ismerősével együtt megnézte az interneten az étterem honlapját, és rögtön megtetszett nekik. Egy újságíró persze nem adja fel egykönnyen, ezért rákérdeztem Briginél:

Az ismerőse békaember? Vagy van kormányzati kapcsolata? Fideszes? Fidelitaszos? Lázár ismerőse? Tiborczé? Ellensége?

De nem, egyik sem. Mint kiderült: egy multinál dolgozik, és még csak nem is valami magas pozícióban. „Este volt, fél hétkor már sötét volt. Amikor bementünk az étterembe, nagyon meglepődtem, hogy ott ült Lázár János és Tiborcz István a bejáratnál, ahol a pincérek fogadtak minket. Nem akartam elhinni, amit látok. Ezt követően leültünk az asztalunkhoz. Zöld jegesteát ittam, hozzá zöldfűszeres csirkemellet ettem, karfiolpürével és grillzöldségekkel.” 

És itt jövök én a képbe. Mivel munka miatt online voltam épp, ezért azonnal láttam, hogy Brigi Facebook-üzenetben figyelmeztette az Azonnali szerkesztőség tagjait: „Celebspotting! A Borze nevu helyen vacsizom epp egy baratnommel, itt van Lazar Tiborczcal!”

Rajtam kívül Bakó Bea is online volt, természetesen azonnal képet kértünk. Csinálj úgy, mintha kimennél cigizni vagy telefonálni, írta neki Bea. Én szelfit javasoltam, azzal a felkérő szöveggel, hogy "lattam magukat a hiradoban, nem ilyen enekesek? fotokat kerhetek magiktol naccsagos urak?" Brigi erre közölte, hogy háttal ül Lázáréknak, és picit tart attól, hogy lelepleződik, mivel a kormányinfókon ő az, aki az Azonnali színeiben rendszeresen kérdezi a minisztert.

Így hát Brigi ismerőse fotózott. Az első fényképen, amit kaptunk, Tiborcz alig volt kivehető, inkább Dzsudzsák Balázsra hasonlított, mint saját magára, ezért Brigit megkértük, ne a képeket tömörítő Facebookon küldjék át a fájlt, hanem Gmailen. Rögtön jobb minőséget kaptunk. Sőt, egész jót. Közben Brigi az étteremből közvetítette, ahogy Lázár lelép, Tiborcz pedig a kasszához megy. Még tanakodtunk is egy kicsit: Facebookra vagy az Azonnalira tegyük ki a képet? „Kiteszem Azonnalira és kész” – zárta le a vitát Bea. A többit elolvashatjátok itt.

A fél estém erre ment el, mondta a telefonban Brigi a HVG-s kérdést kommentálandó. Látott-e békaembert bárhol is, kérdeztem még utoljára. Válasza határozott volt: nem, sehol. Hát jó.

„Miről beszélgetett Tiborcz Istvánnal, illetve ki intézte el, hogy ez a kép nyilvánosságra kerüljön?” – hangzott a HVG kérdése. Lázár János a lapnak azt mondta, fogalma sincs, ki intézte el, hogy nyilvánosságra kerüljön a fotó. Most már tudja: az Azonnali. 

Egyébként Tiborcz István fizetés közbeni fenekéről is van fotónk. Ha kell a HVG-nek, egy Ryanair-jegyért cserébe szívesen átküldjük.

Bukovics Martin
Bukovics Martin az Azonnali alapító-főszerkesztője

Német anyanyelv, gradišćei gyökerek, pécsi szőlő, olasz parkolási bírságok. Az Azonnalitól való távozása óta itt olvasható: Gemišt

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek