Juhász Péter vs. Fekete-Győr András: több jámborságot a belvárosba!

Szerző: Bukovics Martin
2017.11.02. 19:29

András, beszélgessünk, miért nem állsz be mögém? A mondat nem egy pornófilmben, hanem hónapokkal a magyarországi választások előtt hangzott el egy ellenzéki szereplőtől. Új fordulatot vett a Momentum és az Együtt belvárosi cicaharca, amelyben még a beágyazottság is egészen más értelmet kapott!

Juhász Péter vs. Fekete-Győr András: több jámborságot a belvárosba!

Váratlan és végre vicces fordulatot hozott estére a magyar közélet iránt érdeklődőket egész délután lázban tartó Juhász Péter vs. Fekete-Győr András meccs. Az Együtt elnöke ugye azon akadt ki, hogy a Momentum-vezér ugyanabban az egyéni választókörzetben tervez indulni a 2018-as parlamenti választáson, ahol ő is. Ez szerinte az elmúlt évek korrupciógyanús ügyleteit feltáró tevékenysége miatt az ő jussa, Fekete-Győr indulása pedig kábé a vicc kategóriája.

Juhász mindezt a Facebookon a #metoo kampány tükrében némileg félreérthető módon adta közre. Az „András, beszélgessünk, miért nem állsz be mögém?” tárgyú üzenetre aztán a Momentum Mozgalom Facebook-oldalán adta meg a választ Fekete-Győr: „Azért ebben a választókerületben indulok, mert ehhez kötődöm leginkább: hat évet jártam itt gimnáziumba és hatot egyetemre; ráadásul a mai napig itt élek.” A vita alaphangját megadó Magyar Nemzet-cikkben a Momentum alelnöke, Soproni Tamás is megszólal, aki Fekete-Győr eddigi életútja alapján úgy látta, pártelnökének nagyobb helyi beágyazottsága van a belvárosban, mint Juhásznak. (Merne mást mondani.)

Ez eddig a szokásos baloldali chicken game, de mint írtam, jött egy váratlan, vidám fordulat. Még az elírások is helyükön vannak benne.

Igen, senkinek nem csal a szeme: ez egy viccoldal, ami a Mérce.hu-t főszerkesztő Jámbor András miniszterelnöksége mellett kampányol.

A minden elemében hibátlan oldalt azután hozták létre még idén januárban, hogy az ezen ambíciójától azóta elbúcsúzni kényszerült Lattmann Tamás bejelentkezett a baloldal jelöltjének. A jámborság nevében folytatott harc viszont azóta is töretlen, a Jámbor-kampánycsapat most azt hirdeti, hogy az ötödik kerület bizony Jámboré:

„Sem Juhász Pétert, sem Fekete-Győr Andrást nem láttam meg sztrapácskat enni lilahagymával a kedvenc környékbeli kocsmámban (korábban Schiffer András sem evett itt, azóta láthatjuk, hogy az ő politikai karrierjének mi lett a vége).”

A poszt hatalmas felzúdulást generált az ellenzéki térfélen, sorra megérkeztek kommentelni a Legismertebb Baloldali Nevek.

Reakcióikat érkezési sorrendben közöljük.

1. Jávor Benedek

„Csak mondom, hogy én visszatérő sztrapacskázó voltam itt éveken keresztül, szóval óvatosan Jámbi úr, mert az én beágyazottságomnál kevés beljebb ágyazottság van. Sőt, még a közeli szerb étteremben is csaptam súlyos csevapcsicsi és gyuvecs-partikat!”

2. Karácsony Gergely

„Én is nagyon sok sztapacskát ettem itt, sőt húsos cicegét is!”

3. Schiffer András

„Hát erre most rá***tál”

És ki tudja, mit hoz még az este! Vajon lesz olyan hozzászóló, akinek a pártja megüti a parlamenti küszöböt?

A csavar a sztoriban egyébként az, hogy maga Jámbor András – mármint az igazi – is megszólalt az ügyben. Az Auróra-baloldal népszerű közírója a Mérce.hu-n ezt írja: „Mi lenne, ha Fekete-Győr visszalépne Juhász körzetében, míg az Együtt a Momentum többi erős embere ellenében nem indulna?” Jámbor szerint tálcán kínálja magát, hogy az Együtt Benedek Márton Göncz-unoka esélyeit növelje.

Oszd meg és uralkodj? Imádnám, ha az ötödik kerületet is magába foglaló körzetben végül Jámbor András indulna a Fidesz ellen.

Bukovics Martin
Bukovics Martin az Azonnali alapító-főszerkesztője

Német anyanyelv, gradišćei gyökerek, pécsi szőlő, olasz parkolási bírságok. Az Azonnalitól való távozása óta itt olvasható: Gemišt

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek