Volt fideszeseket is indít a Momentum, itt a teljes jelöltlista

2017.10.31. 10:42

A volt baranyai fideszes Körömi Attilát és a Komárom-Esztergom megyei Ács szintén exfideszes polgármesterét is indítja 2018-ban egyéni képviselőjelöltként a Momentum. A párt vezetői Budapesten indulnak.

Volt fideszeseket is indít a Momentum, itt a teljes jelöltlista

Kedd reggel az erzsébetvárosi pártpincében mutatta be egyéni választókerületi jelöltjeit a 2018-as választásra a Momentum Mozgalom. A teljes lista már elérhető a párt honlapján.

A párt vezetői Budapesten indulnak:

Fekete-Győr András pártelnök az 1. választókörzetben, a volt elnökségi tag Kádár Barnabás a 3-ban, a Göncz-unokaságával kampányoló Benedek Márton a 4-esben, Soproni Tamás alelnök az 5-ösben, Cseh Katalin elnökségi tag a 6-osban, Hajnal Miklós szóvivő a 7-esben, Dukán András Ferenc elnökségi tag a 17-esben, Orosz Anna elnökségi tag pedig a 18-asban. A Momentumba frissen igazolt, korábbi ifjúdékás Szarvas Koppány Bendegúz nem indul egyéniben.

Hírértékű nevek főleg vidéken vannak.

Lakatos Béla, a Komárom-Esztergom megyei Ács polgármestere a megye 3. számú választókörzetében indul. A politikus

2015-ban lépett ki a Fideszből a párt menekült- és cigányellenes politikája miatt.

A polgármestersége előtt a helyi iskolát hét éven át vezető Lakatos akkor az Indexnek így fogalmazott: „Az egész már nem az én világom. Ahogy most intézi a Fidesz az ügyeket, elfogadhatatlan az én értékrendem alapján. De legfőképp az a tegnapelőtti beszéd, amiben a miniszterelnök a menekültügyet és a romaügyet hasonlítja össze, és a romákat országon kívüliként és egyfajta kényszerű feladatként kezeli.” 

A Pécs egy részét és sok környezű falut magába foglaló Baranya megyei 2. számú választókörzetben is volt fideszest indít a Momentum. Körömi Attila korábban, 1998-tól 2006-ig a körzet országgyűlési képviselője volt. Kezdetben a Fidesz színeiben, majd

2004-ben kilépett a Fideszből és a Jobbikba igazolt. Most pedig a Momentum egyéni képviselőjelöltje ugyanabban a körzetben.

Idén áprilisban hosszú cikket írt a Magyar Nemzetbe arról, hogy miért csalódott a Fideszben, és mi vezetett a kilépéséhez – ebben szerepe volt Habony Árpádnak is. Később ugyanebben a lapban megszólalt Pécs brutális mértékű eladósodottsága kapcsán is, egyszerre ostorozva a Fideszt és a szocialistákat.

Cserép Jánost, az esztergomi Szeretgom.hu alapítóját a Komárom-Esztergom megyei 2. választókörzetben indítja a párt. Cserépnek fontos szerepe volt 2010-ben Meggyes Tamás fideszes polgármester leváltásában, és a polgármesteri széket függetlenként elfoglaló, a komplett ellenzék támogatásával induló Tétényi Éva kampányában is.

A teljes jelöltlista itt érhető el.

Nyitókép: Momentum Facebook

Bakó Bea
Bakó Bea az Azonnali alapító-főszerkesztője

EU-jogász. 2021 márciusa óta anyasági szabadságon.

olvass még a szerzőtől
Bukovics Martin
Bukovics Martin az Azonnali alapító-főszerkesztője

Német anyanyelv, gradišćei gyökerek, pécsi szőlő, olasz parkolási bírságok. Az Azonnalitól való távozása óta itt olvasható: Gemišt

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek