MIÉP: A fasiszta annyit jelent, igaz jó magyar ember!

2017.10.24. 15:02

A MIÉP elnöke október 23-ai beszédében elárulta, miért nem kell szomorkodnia a szimpatizánsaiknak amiatt, hogy egyesek fasisztának tartják őket. Külső ellenségnek még mindig a New York–Tel-Aviv-tengelyt tartják, de jelenleg szerintük a belső ellenség legyőzése az első: őket nádpálcával vernék ki a parlamentből. A Tiszaeszlár polgármestereként is dolgozó pártelnök az Azonnalinak elmagyarázta, miért nem igaz, hogy a Fidesz átvette volna azt, amit anno a MIÉP képviselt.

A MIÉP fénykorában Csurka István hívószavára még a Hősök terét is megtöltötték a párt szimpatizánsai, idén október 23-án viszont már csak néhány tucatnyi párttag és érdeklődő jelent meg a Műcsarnok mögött, a homokóránál tartott megemlékezésükön. A Tiszaeszlár polgármestereként tevékenyedő pártelnök, Nagy Tibor (aki a rendezvényre a falu uniós támogatásból kapott buszával érkezett) ennek ellenére ünnepi beszédében igyekezett erőseket mondani, hátha sikerül feltüzelnie a megjelenteket.

Ez nem igazán sikerült most neki.

Pedig felrajzolta az ellenséget is: szerinte elsősorban nem a külső ellenségre kell figyelni, hanem a belsőre. Ezeket az elvtársurakat seprűvel és nádpálcával kell kizavarnunk az országházból – mondta. Később azért rátért a külső ellenségre is:

„Mi is ki merjük mondani, hogy a világ sorsát a Tel-Aviv–New York-tengely határozza meg, és ma is kimondjuk, hogy ezt a globális terrort ugyanúgy fel fogjuk számolni, ahogyan térdre kényszerítettük 1956-ban a világ legerősebb hatalmát.”

Később pedig azt is kifejtette, hogy miért nem gond, hogy vannak olyanok, akik – szerinte 1956 leverői és azok utódai – fasisztának hívják őket. Szerinte ez nem csúfolódás, ők ugyanis tapasztalatból tudják, hogy az igaz, jó magyar embereket akkor is és most is fasisztának nevezik. Hallgatóságát így nyugtatgatta:

„Ezért ha tőlük halljuk, le kell fordítanunk. A fasiszta azt jelenti: igaz, jó magyar ember. És ettől fogva nem kell szomorkodnunk miatta.”

A pártelnök-polgármestert az Azonnali is megkérdezte a rendezvényen, többek között arról, hogy nem képviseli-e ma már a Fidesz azt, amit anno a MIÉP képviselt? Nagy Tibor szerint nem, mivel a Fidesz ugyanúgy az 1956 előtti rendszer továbbvitelében érdekelt, és azt is viszi tovább. 

A Fidesz mindenütt csak komédiázik, színjátékot játszik. Teljesen mást tesz és mást mond – véli a MIÉP elnöke.

Hogy ez a bevándorlás kérdésében is így van-e, nem árulta el a párt elnöke. Mint megtudtuk: a MIÉP jövőre minden körzetben szeretne jelöltet állítani, és nyitottak az együttműködésre minden tisztességes nemzeti erő felé. Hogy Nagy Tibor kit tekint annak, nem konkretizálta, csak annyit mondott: azt, aki nem csapja be a választóit. Mint ahogy azt se mondta el az Azonnalinak a pártelnök, hogy ki csapta be a választókat. Szerinte aki úgy érzi, hogy becsapták, az úgyis tudja, hogy ki csapta be.

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek