Lázár az Azonnalinak: Navracsics nem hazaáruló, hanem kiváló hazafi

Szerző: Kiss Brigi
2017.10.19. 17:38

Semjén Zsolttal ellentétben Lázár Jánost nem tartja hazaárulónak Navracsics Tibort, amiért a magyar uniós biztos szerint nincs Soros-terv, sőt, kiváló hazafinak nevezte őt az Azonnali kérdésére a csütörtöki kormányinfón. A minisztert arról is kérdeztük: hogyhogy szó nélkül hagyta Orbán Viktor az Európai Bizottság elnökével elköltött munkavacsorán az állítólagos Soros-tervet?

Lázár az Azonnalinak: Navracsics nem hazaáruló, hanem kiváló hazafi

A csütörtöki kormányinfón az Azonnali megkérdezte Lázár Jánost, hogy Semjén Zsolthoz hasonlóan ő is hazaárulónak tartja-e Navracsics Tibort, amiért az oktatási ügyekért felelős magyar uniós biztos szerint nincs napirenden semmilyen Soros-terv az Európai Bizottságban, a testület nem kap utasításokat Soros Györgytől. (Semjén kijelentését egyébként Navracsics eléggé magára vette.) A Miniszterelnökséget vezető miniszter a kérdésünkre nemmel válaszolt. Sőt, azt mondta:

„kiváló hazafinak tartom Navracsics Tibort”.

Mivel a kormányinfón egy korábbi újságírói kérdésére Lázár János azt válaszolta, hogy a V4-es vezetők és Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnökének szerdai munkavacsoráján nem volt szó a Soros-tervről, visszakérdeztünk, hogy ez tényleg így volt-e? A miniszter kifejtette: mivel ő maga nem volt ott, így azt nem tudja, hogy pontosan mi történt ott, csak annyit tud, amennyit Orbán Viktor megosztott vele, de azt újfent megjegyezte: a vacsora napirendjén nem szerepelt a Soros-terv.

Arra a felvetésünkre, hogy ezek szerint annak ellenére nem került szóba a „veszélyes Soros-terv”, hogy a plakátokon is az szerepel, hogy azt „ne hagyjuk szó nélkül”, Lázár úgy válaszolt:

„Nem Juncker úrnak van terve Magyarországgal kapcsolatban, hanem Soros úrnak.”

Ezután újra visszakérdeztünk. Mivel a kormányzati kommunikáció szerint Brüsszel a Soros-tervet akarja végrehajtani, miért nem vetette fel az ügyet Orbán Viktor miniszterelnök ezt a vacsorán annak a testületnek a vezetőjének, amely állítólag ezt a tervet végre akarja hajtani? Lázár János erre úgy reagált: a kormány célja a migráció megállítása, az ezzel kapcsolatos tervről kérdezik az állampolgárokat is, majd megismételte, hogy nem Junckernek, hanem Sorors Györgynek van ezzel kapcsolatos terve.

Felvetettük a miniszternek, hogy Soros György nem tud Magyarországra betelepíteni senkit, hiszen neki erre nincs mandátuma. A tárcevezető azt mondta, hogy Soros folyamatosan kampányol Brüsszelben azért, hogy a céljainak szövetségeseket keressen, ami van, amikor sikerül, van, amikor nem. Még egyszer visszakérdeztünk, hogy akkor ezek szerint Orbán Viktor nem vetette fel a „veszélyes Soros-tervet” ezen a vacsorán, mire Lázár János azzal zárta a szavait: „Tehetségemhez mérten igyekeztem megválaszolni a kérdését, ennyire futotta.”

És ha már nyakunkon október 23-a, a magyar nemzet egyik legnagyobb ünnepe, még egy kérdést feltett az Azonnali a kormányinfón, méghozzá azt, hogy mit tartanak a legfontosabb dolognak, amit a hazájukért tettek? Lázár János őszintén bevallotta, hogy még nem készített ilyen számvetést, ezért így nem tud „normális” választ adni.

Ugyanakkor hozzátette:

„Ha azt megkérdezi, hogy az elmúlt hét és fél évben mi volt a legfontosabb parlamenti javaslat, amiben részt vettem, vagy amit én magam terjesztettem elő, az a II. világháború áldozataival kapcsolatos egyéni képviselői indítvány, ami a hadiözvegyekre és a hadiárvákra vonatkozott. Én ezt tartom a legfontosabb politikai vagy képviselői teljesítményemnek. És hogy ehhez meg tudtam győzni az ellenzéki pártokat is.”

FOTÓ: MTI, Máthé Zoltán
 

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek