Fekete-Győr András nem tudja elképzelni, hogy a Momentum ne jusson be a parlamentbe

2017.10.18. 15:18

Feltűnően sok egykori MDF-es politikus akadt a Momentum programját bemutató szakértők között. Meg is kérdeztük Fekete-Győr Andrást: mondhatjuk-e azt, hogy a Momentum az új MDF? Milyen a viszonyuk az Antall-kormányhoz? És ha már bemutatták választási programjukat, akkor azt is, mi lesz a Momentummal, ha nem jutnak be jövőre a parlamentbe?

A Momentum vasárnapi programbemutatóján az egyes területekért felelős párttagok mellett hat szakértő is mondott néhány gondolatot a 364 oldalas dokumentumról, közülük négynek is volt MDF-es múltja a rendszerváltás utáni első parlamenti ciklusban. Az Antall-Boross-kormányok külügyminisztere, Jeszenszky Géza videóüzenetében pedig egyenesen azt mondta: a Momentum programja a korábbi sajátjára emlékezteti őt.

Fekete-Győr András az Azonnali ezzel kapcsolatos kérdésére azt mondta, nem baj, ha új MDF-nek tartják őket, miközben korábban új SZDSZ-nek nevezték őket, mert ez is azt mutatja, hogy meghaladták a bal-jobb szembenállást. Szerinte a náluk felszólaló emberek még mindig hitelesek maradtak, szaktekintélyek, így nem is számít, hogy korábban tagjai voltak MDF-es vagy SZDSZ-es kormányoknak. Az Antall-kormány kapcsán a Momentum elnöke egyébként úgy nyilatkozott:

„Az már annyira messze van, meg akkor akkora reménnyel állt mindenki a rendszerváltozáshoz, meg ahhoz, hogy Magyarország fel fog tudni zárkózni Ausztriához, hogy az a korszak a kritikai szempontjainkba nem fér már bele.”

A Momentum elnöke egyébként egy százalék esélyt sem ad annak, hogy nem kerülnek be jövőre a parlamentbe. Az Azonnalinak azt is elárulta, hogy ha az ország mégsem lesz vevő a programjukra, akkor is harcolnak tovább, nem fogják feladni.

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek