+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Bukovics Martin
2017. október 9. hétfő, 13:28
Bemész egy tetoválószalonba, kérsz egy politikust a hátadra, de a portréja helyett megkapod az egész sleppjét. Az FPÖ az osztrák választási kampány hajrájában ráment a nála mérsékeltebb, ám hasonlóan migrációkritikus irányvonallal kampányoló Sebastian Kurzot választókra. Nem is akárhogy!

 

Személyesen Heinz-Christian Strache, az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) elnöke köszöntötte azt a szerencsétlen keményfiút, aki Sebastian Kurzot akarta a hátára tetováltatni a párt kampányklipjében.

 

Az illető a néppárti kancellárjelölt portréja helyett ugyanis a komplett Néppárt (ÖVP) vezetését megkapta a hipszter tetoválóművésztől, mondván Kurz hiába próbál javítani pártja imidzsén ilyen-olyan trükkökkel, attól még ő az ÖVP jelöltje, és hiába nem ÖVP néven szerepelnek most a szavazólapon, az ÖVP mindig ÖVP marad, ugyanazokkal az emberekkel, mint eddig. A történtek annyira lesokkolták a Kurz-rajongót, hogy helyben elájult.

 

 

Miután magához tért, HC Strache, a Szabadságpárt kancellárjelöltje felsegítette és elmesélte neki, hogy csak rövid ideig vesztette el az eszméletét. További jólléte pedig attól függ, hogy kire szavaz október 15-én: „Az ÖVP mindig ugyanaz a párt marad. Változást csak az FPÖ hoz.” Végül rácsapott egy nagyot az ÖVP-tetoválást kapott srác hátára, aki ettől felüvöltött a fájdalomtól.

 

 

A meglepően higgadtan és felszabadultan kampányoló Strache és pártja lesz az október 15-i osztrák parlamenti választás nagy nyertese.

 

Egy vasárnap közölt felmérés szerint 27 százalékkal fixen a második helyen állnak a magát erodáló 22 százalékos szocdem SPÖ előtt, Kurz 34 százalékon álló ÖVP-je mögött. Az osztrák sajtó szerint szinte biztos, hogy benne lesznek a következő kormányban, legyen az egy jobbos ÖVP-FPÖ vagy egy szociális kérdésekre kihegyezett FPÖ-SPÖ-koalíció.

 

A zseniális humorral kampányoló Strachéék levesébe csak a kispártok minél nagyobb támogatottsággal történő szereplése köphet bele.

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Covid, Szalai Ádám, Felcsút, Orbán, magyar ultrák.

1991. június 19-én Viktor Silov altábornagy 15 óra 01 perckor elhagyta Magyarország területét. Hazánk szuverenitása ezzel 47 hosszú év után helyreállt.

Az alkotó lesiben lefilmezte a mellette a kampuszon elhaladó nőket, majd olyan kategóriákba sorolta őket, hogy szépek, közepesek, megbocsáthatóan és megbocsáthatatlanul csúnyák.

Mint írják, kiállnak mindenki mellett, aki ellenzi a jogszabályt, és szolidaritást vállalnak azokkal, akiknek a méltóságát elvitatták és megalázták.

Ezzel az előválasztás Újbudán szintén két szereplősre sorvadt: a DK és a Jobbik támogatottságát is élvező főpolgármester-helyettes, Gy. Németh Erzsébet és Orosz Anna fog megmérkőzni egymással.

Legyen szó konzervatív családképről, a gendernyelv elutasításáról, vagy épp több patriotizmusról: a német társadalom továbbra is alapvetően konzervatív.

A cseh magánvasút, a RegioJet után a MÁV is újraindítja dalmáciai nyaralóvonatait. De melyik társasággal éri meg jobban Dalmáciába utazni?

A hét kérdése

A kínai egyetem elleni kiállás lett az ellenzéki politizálás egyik sarokpontja, a kormány szerint másfél éven belül reális lehet a népszavazás a témában. Nálunk már most az, tessék szavazni!

Azért ide elnéznénk

Pár napja TGM az Azonnalira megírta, hogy szerinte mit érdemes olvasni. Június 18-án a saját könyvét dedikálja.

A MONYO sörfőzde új kőbányai telephelyén rendes söröket is lehet inni az indie rock mellé június 19-én szombaton.

A magyar hiphop Álmos vezére és a feltörekvő rapcsillag együtt szántják fel Kőbányát július 3-án szombaton.

Kiállítás Budapesten Fiuméről és a magyar kereskedelmi tengerészet történetéről, egészen október 31-ig.

Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Miben más az olajlobbi 2021-ben, mint amit a hollywoodi filmek alapján elképzelünk? Hidi Jánossal beszélgettünk.

Az OMOH évek óta fix igazodási pont a magyar LMBTQ-bulizók körében, indulásuk óta vállaltan az LMBTQ-közösséghez szólnak. Marton Péter DJ-vel beszélgettünk. Podcast!

Buktatható-e Lukasenka titkosszolgálati eszközökkel, és ha igen, ki tehetné ezt meg? Miért nem annektálta még Belaruszt Oroszország?

A Helyzetben vele beszélgettünk arról, miért nincs több nő a magyar rapben, mit gondol a motyogós rappről, és hogyan alkotott a lockdown idején.

Hogyan lett egy csepeli utcagyerekből a Blade Runner 2049, az Atomic Blonde, vagy a Hellboy 2 utcaképeinek az elkövetője? Mit gondol ma az egykori legendás graffitis a régi házak falainak összefirkálásáról? Podcast!

Meddig adminisztratív hiba az állam részéről, ha nem küldi valakinek az igazolásokat, és honnan súlyosabb mulasztás?

Manek Gábor számos budapesti étterem tulajdonosaként is építi a fővárosi gasztronómiát. Vele beszélgettünk az éttermek újranyitásáról, a Lärm jövőjéről, valamint a nyári fesztiváltervekről. Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás