Az MSZP szerint együttműködnek az új nyugdíjaspárt vezetőjének civilszervezetével, utóbbiak erről nem tudnak

Szerző: Kiss Brigi
2017.10.04. 12:00

Bár Botka László hirtelen bedobott törölközőjével némileg jelentéktelenné vált a kérdés, mégis érdekes megnézni, pláne az összefogós tárgyalások félresiklása, egymás meg nem értése fényében, hogy még egy civilszervezettel való együttműködés helyzetét sem ugyanúgy látja az MSZP, mint maga az érintett.

Az MSZP szerint együttműködnek az új nyugdíjaspárt vezetőjének civilszervezetével, utóbbiak erről nem tudnak

Amikor a közelmúltban egy sajtóreggelin bemutatkozott a szerintünk leginkább nyugdíjas Momentumra hajazó Lendülettel Magyarországért párt, mindössze néhány nappal voltunk az MSZP kampánynyitójaként is betudható választmányi ülését követően, ahol Botka László beszédében egyebek mellett bemutatta azokat a szövetségeseit is, akik addig felsorakoztak mellé. Közöttük volt a Nyugdíjasok Országos Szövetségének elnöke is. Adódott tehát a kérdés: a másik nagy nyugdíjas szervezet, a Nyugdíjasok Országos Képviseletének elnöke, Földényi György miért nem csatlakozott Botkához, és miért fogott inkább új párt gründolásába? 

Ezt a sajtóreggelin meg is kérdeztük Földényitől, aki azt állította: Botka László meg sem kereste őket olyan jellegű együttműködés céljából, mint amilyet a NYOSZ-szal tető alá hozott. Hozzátette ugyanakkor, hogy egy 450 ezres tagságú civilszervezet esetében amúgy is figyelembe kell venni azt, hogy nem mindenki azonos politikai beállítottságú.

Kíváncsiak voltunk, hogyan látja ezt az MSZP, ezért megkerestük a pártot az ügyben, illetve arról is érdeklődtünk, mit szólnak az új nyugdíjaspárt megjelenéséhez. Utóbbi kérdéseink kapcsán leszögezték: sok sikert és jó egészséget kívánnak a Lendülettel Magyarországért párt alapítóinak és tagjainak. Arról még nincs véleményük, hogy terveznek-e valamiféle együttműködést a párttal a választásokra vagy sem. 

Sokkal érdekesebb volt viszont az a válaszuk, amelyet Földényi kijelentései kapcsán feltett kérésünkre válaszolt a párt. Azt írták:

Földényi Györggyel már megvalósult az együttműködés 2017. május 17-én az MSZP által szervezett országos Nyugdíjas Parlament keretében.

Ennek illusztrálásra pedig egy fotót is mellékeltek (lásd nyitóképünket) az MSZP elnöke mögött üldögélő NYOK-elnökkel.

Természetesen ezt követően megkérdeztük a Nyugdíjasok Országos Képviseletét is, hogy valóban van-e valamilyen együttműködésük az MSZP-vel. Ezt ők nem úgy látják, mint a szocialisták. Mint írták:

A Nyugdíjasok Országos Képviseletének nincs semmilyen formában együttműködése az MSZP-vel, egyéb más pártoktól sem érkezett megkeresés az együttműködésre.

Hogy sikerüljön feloldani az ellentmondást, a szocialistáknak újabb kérdéseket küldtünk, többek között arra vonatkozóan, hogy mégis mi a különbség a Nyugdíjasok Országos Szövetségével, illetve a Nyugdíjasok Országos Képviseletével meglévő együttműködés között, de ezekre a kérdéseinkre a mai napig nem érkezett válasz az MSZP-től. 

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek