Fodor Gábor: Elég sokan fenték a fogukat Botka Lászlóra

2017.10.02. 17:50

Ki puccsolta meg Botka Lászlót? Beállna-e Szél Bernadett mögé? Visszamenne-e a Fideszbe? Bejut-e pártja a parlamentbe 2018-ban? Fodor Gábor a Botka lemondása utáni ellenzékről fejtegette nézeteit az Azonnalinak hétfőn a parlamentben.

Fodor Gábor szerint nem Fodor Gábor puccsolta meg Botka Lászlót.

Hogy akkor ki volt, és hogy párton belülről vagy kívülről tette-e, a szociktól kellene megkérdezni szerinte. Egy biztos: sokan fenték rá a fogukat.

Bár Fodor Gábornak sok ötlete van arra, milyen szocialista miniszterelnök-jelöltnek tudna örülni, nem mondott neveket az Azonnalinak. Döntsön erről az MSZP, mondta Fodor, hozzátéve, ők, liberálisok eleve nem is baloldaliak. Kérdésünkre, miszerint beállna-e bárki mögé, akit az MSZP javasol, Fodor úgy fogalmazott: nem, fontos azért a személy, a program és a politikai irányvonal is.

Botka László a Liberálisok számára sikeres szegedi polgármesteri tevékenysége, nem pedig baloldali programja miatt volt vállalható. De Fodor szerint Botka korábbi támogatása részükről érthető is, hiszen a választási rendszer összefogásra kényszeríti az ellenzéki pártokat, a lényeges különbségek így csak a választás megnyerését követően, a koalíciós tárgyalások során kell, hogy előkerüljenek.

Az Azonnalinak a Magyar Liberális Párt vezetője arról is beszélt, önállóan készülnek a 2018-as választásokra, pártjukat most 1-3 százalék közé mérik a közvélemény-kutató intézetek.

Felvetésünkre, miszerint ekkora támogatottsággal nehezen jutnak be, Fodor Gábor így reagált: „Miből gondolja? Sose lehet tudni!”

Az Azonnali kérdésére, hogy Botka László kiesésével melyik miniszterelnök-jelöltet, a párbeszédes Karácsony Gergelyt vagy az LMP-s Szél Bernadettet választaná-e, Fodor személyes véleményének adott hangot. „Szél Bernadettet nagyon nagyra becsülöm, személyesen is jó viszonyban vagyunk régóta. Nagyon örülök, hogy vállalta ezt a frontvonalban való küzdelmet.”

Végül megkérdeztük, nem állna-e be újra Orbán Viktor mögé, mint a Fidesz alapításakor. De nem, nem állna.

Bakó Bea
Bakó Bea az Azonnali alapító-főszerkesztője

EU-jogász. 2021 márciusa óta anyasági szabadságon.

olvass még a szerzőtől
Bukovics Martin
Bukovics Martin az Azonnali alapító-főszerkesztője

Német anyanyelv, gradišćei gyökerek, pécsi szőlő, olasz parkolási bírságok. Az Azonnalitól való távozása óta itt olvasható: Gemišt

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek