Jávor Benedek: Az EU léte fontosabb a magyar választás eredményénél

2017.09.30. 14:54

Értelmezés kérdése, hogy hazaáruló vagyok-e – mondja az Azonnalinak Jávor Benedek, aki beterjesztőként jegyezte a Magyarországgal szemben a 7-es cikkes szankciós eljárást sürgető európai parlamenti határozatot. Szerinte a magyar választások marginális jelentőségűek ahhoz képest, hogy az EU tudja-e érvényesíteni az értékeit és az alapszerződést.

A Párbeszéd EP-képviselője válaszolt volt párttársa, az LMP-s Schiffer András kritikáira is, aki az Azonnalin írta meg: szerinte a többek között Jávor által beterjesztett európai parlamenti határozat csúsztatásokat, sőt, valótlanságokat tartalmaz, ráadásul pontosan olyan demagóg propagandaszöveg, mint amilyeneket a Habony-művekben is írnak. 

Jávor szerint Schiffer alapvető tévedésben van,

hiszen a határozat szándékosan politikai nyilatkozatnak készült és nem jogi elemzésnek. Ugyanakkor elismeri, hogy nem ért egyet a Magyarországot elmarasztaló határozattal az utolsó betűig, de ebben a többi pártra hárítja a felelősséget: a magyarországi antiszemitizmusra és melegellenességre vonatkozó alaptalan vádakat például nem a Zöldek akarták beleírni a szövegbe. Jávor attól sem tart, hogy Orbán Brüsszel-ellenes kampányát segítenék a 7-es cikkes eljárás belengetésével.

A korábbi LMP-s politikus a Policy Solutions pénteki budapesti konferenciája előtt készített, fent látható videóban azt is elárulja, hogy visszalépne-e az LMP-be, és hogy mi a hasonlóság a KRESZ és az EU között.

Bakó Bea
Bakó Bea az Azonnali alapító-főszerkesztője

EU-jogász. 2021 márciusa óta anyasági szabadságon.

olvass még a szerzőtől
Bukovics Martin
Bukovics Martin az Azonnali alapító-főszerkesztője

Német anyanyelv, gradišćei gyökerek, pécsi szőlő, olasz parkolási bírságok. Az Azonnalitól való távozása óta itt olvasható: Gemišt

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek