Új kormányellenes plakát bukkant fel Simicska cégének plakáthelyein

Szerző: Bukovics Martin
2017.09.22. 16:53

Orbán Viktor, Mészáros Lőrinc, Habony Árpád és Rogán Antal kontúrjaival és a gecik szóra remekül rímelő, keresztapás betűtípussal írt Gengszterek szlogennel ellátott óriásplakátok kezdenek megjelenni Simicska Lajos cégének plakáthelyein.

Új kormányellenes plakát bukkant fel Simicska cégének plakáthelyein

Nótin Tamás Alfahír-szerkesztő Twitterén lettünk figyelmesek az új kormányellenes plakátra. A Jobbik Ti dolgoztok, ők lopnak! kampányának festett portréira kísértetiesen hasonlító alkotás Orbán Viktort, Mészáros Lőrincet, Habony Árpádot és Rogán Antalt pécézte ki magának, nevük említése nélkül, csak egy-egy mozgalmi becenévvel. Nótin Tamás a Twitteren arról is ír: vélhetően egy magánember rendelte meg a plakátokat, hiszen nincs rajtuk pártlogó.

A módszer szinte bevettnek számít már: a Jobbik Bérunió-plakátkampányát is egy magánszemély finanszírozza, és pártlogó azon sincs. Ennek oka a Fidesz által a parlament tavaszi időszakának legvégén sietősen meghozott plakáttörvény, amely tiltja a pártoknak, hogy kampányidőszakon kívül a szokásos piaci áron alul hirdessenek.

E-mailben érdeklődtünk az ügyben a Jobbik sajtóosztályánál, hogy megtudjuk: a Jobbik helyeztette-e ki a plakátokat, azok meddig lesznek kint, és mennyit fizetnek a plakáthelyekért. Arra is kíváncsiak voltunk, hogy ha nem a Jobbik áll a kampány mögött, akkor mi indokolhatja a plakátok kísérteties hasonlóságát a párt korábbi plakátjaival. Amint válaszolnak, beszámolunk róla.

FRISSÍTÉS (szeptember 24.): A Jobbik sajtóosztálya az Azonnali megkeresésére közölte, nem a Jobbik a bérlője ezeknek a gengszteres óriásplakáthelyeknek. A kísérteties hasonlóságot így indokolta a párt: „Az lehet az oka, hogy az egy nagyon jól sikerült koncepció volt, amelyet az is bizonyít, hogy azóta több tőlünk független kampányban is felhasználták.” Megtudtuk: a korábbi Jobbik-plakátok festett portréinak alkotójával nem kötöttek kizárólagos felhasználási szerződést.

Bukovics Martin
Bukovics Martin az Azonnali alapító-főszerkesztője

Német anyanyelv, gradišćei gyökerek, pécsi szőlő, olasz parkolási bírságok. Az Azonnalitól való távozása óta itt olvasható: Gemišt

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek