Gundel Takács Gábor: Ne fogadjunk el semmit csak azért, mert azt mondták!

2017.09.15. 12:54

Tegyünk fel kérdéseket, gondolkozzunk és ne fogadjunk el semmit csak azért, mert valamilyen tekintély azt mondja, hogy az úgy van – Gundel Takács Gábor szerint ez a reformáció legfontosabb üzenete, és az Azonnalinak arról mesélt, ő maga is ezt közvetíti a reformáció emlékévének nagyköveteként.

Nagyon fontos, hogy kérdéseket tegyünk föl, válaszokat keressünk, beszélgessünk egymással, újragondoljunk bizonyos dolgokat; és ha nem kérdéseket teszünk föl, hanem kijelentéseket, kinyilatkoztatásokat teszünk, és ezeket gondolkodás nélkül elfogadjuk, akkor az nem fog semmire se vezetni – mondta az Azonnalinak Gundel Takács Gábor  a Szemlélek katolikus blog Csillagvizsgáló névvel indított vitasorozatának első állomását megelőzően.

A reformáció emlékévének nagyköveteként is tevékenykedő műsorvezető szerint a reformáció legfontosabb üzenete, hogy gondolkozzunk, és ne fogadjunk el semmit csak azért, mert azt mondták valamifajta tekintélyek, hogy annak úgy kell lenni.

Gundel Takács Gábor az Azonnalinak beszélt még arról is, hogyan lett katolikusból református, illetve melyek a két vallás közötti szemléletbeli különbségek.

Kérdeztük őt más, aktuális témákban is, ám az interjút követően, a Csillagvizsgáló vitaestekről szóló sajtótájékoztató közben Gundel Takács Gábor azt kérte, hogy az interjú azon része ne jelenjen meg.

A Csillagvizsgáló vitaestekről itt lehet többet megtudni.

Bukovics Martin
Bukovics Martin az Azonnali alapító-főszerkesztője

Német anyanyelv, gradišćei gyökerek, pécsi szőlő, olasz parkolási bírságok. Az Azonnalitól való távozása óta itt olvasható: Gemišt

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek