Az orrunk elé dugták, mégsem szúrta ki itthon senki a Lidl keresztlevevős húzását

Szerző: Kiss Brigi
2017.09.11. 11:41

Életközeliség? Valóságszag? Ugyan már! Bő egy héten keresztül senki sem szúrta ki Magyarországon a Lidl kereszt nélküli templomokkal díszített görög termékeit. Holott végig itt voltak a szemünk előtt: reklámújságban és a boltokban is. A magyar sajtóhoz csak külföldi fordításon át jutott el a sztori.

Az orrunk elé dugták, mégsem szúrta ki itthon senki a Lidl keresztlevevős húzását

Miközben a Lidl keresztcsonkítós húzását semmi sem menti, minimum elgondolkodtató, mennyire nem tűnt ez fel itthon senkinek – nekem sem – akkor, amikor ezek a termékek megjelentek az üzletekben, vagy még előbb, amikor a Lidl reklámújságjai megérkeztek a postaládákba. Merthogy egyik sem most történt, a botrány jó egy héttel később robbant csak ki. 

A hétvégén pakolászás közben ugyanis megtaláltam az újságok és szórólapok alkotta halomban a Lidl ominózus görög hetes reklámújságját: hét teljes oldalon keresztül promózzák a keresztjétől megfosztott ortodox templommal díszített termékeiket:

Maga a Görög ínyencségek hete augusztus 28-án kezdődött, de a szóróanyag másik felében az augusztus 24-27. közötti akciókat is reklámozták; és mivel postaládába bedobott újságról van szó, ezért jó eséllyel még ehhez képest is néhány nappal korábban jutott el mindez a potenciális vásárlókhoz.

Mégis: az első magyarországi cikkek a Santorini ikonikus templomáról leretusált keresztről csak szeptember 2-án jelentek meg, és azok is külföldi írások szemléi voltak. A magyar sajtó nagy része pedig csak azután számolt be a botrányról, hogy az MTI szeptember 4-én, vagyis bő egy héttel a reklámújság magyarországi megjelenését követően írt a prágai érsek ezzel kapcsolatos tiltakozó akciójáról.

Senki nem akadt tehát itthon, aki magától kiszúrta volna a Lidl durván túltolt polkorrektségét.

Még azok a portálok és olvasóik sem, akik most a leginkább fel vannak háborodva a történteken, és lopakodó iszlamizációról értekeznek.

Nem nehéz így lopakodni.

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek