A Liberálisok szerint rájuk hárul a budapestiek képviselete

Szerző: Bukovics Martin
2017.07.25. 10:32

Burkoltan bejelentkezett az Azonnalinál a budapesti regionalista pártról szóló felvetésünket követően Fodor Gábor pártja. A Liberálisok szerint Budapestet a meglévő pártoknak kellene jobban képviselni, de ez ma leginkább a liberálisokra hárul. Regionalisták ők sem akarnak lenni.

A Liberálisok szerint rájuk hárul a budapestiek képviselete

A Momentum, az LMP, az Együtt és az MKKP után befutottak a Magyar Liberális Párt válaszai is az Azonnalihoz. Bár regionalista párt nem akarnak lenni, a budapesti szavazatokért szívesen lehajolnának:

„Magyarországon a regionális pártoknak nincs számottevő hagyománya, nem így szavaznak az emberek. Ez csak tovább növelné a megosztottságot.

Budapestet a meglévő pártoknak kellene jobban képviselni, de ez leginkább a liberálisokra hárul.

A Magyar Liberális Párt programjának szerves részét képezi annak Budapestről szóló fejezete, de az országos és fővárosi programunk elválaszthatatlan egymástól, számos egymásra épülő elemet tartalmazva. Ellentétben a Fidesz mostani törekvésével, Liberálisok szerint Budapestet nem elválasztani kell, hanem sokkal mélyebben integrálni a környező régióval és ezzel együtt az ország többi részével.”

Szász Eszter, a párt sajtófőnöke felhívta a figyelmünket arra is, hogy a 2014-es önkormányzati választáson új pártként a Magyar Liberális Párt főpolgármester-jelöltje a szavazatok 2,1%-át szerezte meg, és ezzel az ellenzéki pártok között a negyedik legjobb eredményt érte el. „Mivel a budapestiek az elmúlt hét év kormányzásának egyik legfőbb kárvallottjai, természetesen szeretnénk az ő érdekeiket hangsúlyosabban képviselni” – tette hozzá.

+++

ELŐZMÉNYEK

Hogyhogy nincs még budapesti regionalista párt?

Senki sem akar budapesti párttá alakulni

Bukovics Martin
Bukovics Martin az Azonnali alapító-főszerkesztője

Német anyanyelv, gradišćei gyökerek, pécsi szőlő, olasz parkolási bírságok. Az Azonnalitól való távozása óta itt olvasható: Gemišt

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek