Sötét szettek napfényes hétvégékre: Azonnali Selection #1

Ágoston Dániel

Szerző:
Ágoston Dániel

2017.07.22. 09:30

Nem sok dolog maradt azon túl, hogy ezekkel a szettekkel éljük túl a rohadás hőséget, ami odakint tombol – avagy nekifutásból fejelünk bele a hétvégébe, tekintettel arra, hogy Budapestnél kevés jobb város van az ilyen jellegű programok végigpörgésére.

Sötét szettek napfényes hétvégékre: Azonnali Selection #1

Egyik este Prieger Zsolti azzal hívott fel, hogy azonnal nézzem a Boiler Room csatornáját, ha tehetem, mert Dubfire épp egy olyan dark- és synth wave szettet pakol élőben, amitől a maradék hajam is kihullajtom gyönyörömben. S bár a hajamból nem nagyon volt mit hullajtani, abban biztos lettem, hogy ha valami csodálatos, akkor az nyilvánvalóan a 80-as évek EBM-szerű hangzásának, illetve a post-punknak a technón belüli újrafelfedezése.

Dubfire halloweeni szettje azonban úgy tűnt, sosem kerül már fel a livestream bulisorozat YouTube csatornájára, hiába próbáltuk előbányászni mindenhonnan. Már-már úgy tűnt, egyszeri performansz volt csupán. Aztán nemrég tragikus hirtelenséggel mégis felkerült az internetekre, ami tök jó, mert így élből be lehet tenni az Azonnali Selection első adásába.  

Persze nemcsak a hajdani Deep Dish egykettede követett el nagyívű és izgalmas fejlövést. A detroiti techno másodgenerációjának legautentikusabb figurája, Carl Craig egy szokatlanul eklektikus válogatással állt be a Nap alá nemrég, egy féktelenül szánsájn szettet prezentálva a The Lab közönségének.

Aztán ott van a csodálatos Amelie Lens, aki augusztus 25-én fog először fellépni a mi büszke és erős európai országunkban – ezen belül is a B My Lake fesztiválon. Belgium legjobb női export DJ-je amellett, hogy a technón belül is végre előretörő női előadók hullámának élén vágtat, önmagában is a stílus egyik legizgalmasabb kortárs jelenségeként érdemes tekinteni, akinek a 2017-es Awakenings-en játszott szettje éppen az erőt hivatott reprezentálni ebben a válogatásban. 

Ágoston Dániel
Ágoston Dániel az Azonnali újságírója

Podcast, techno, divat, publicisztika.

olvass még a szerzőtől
Ágoston Dániel
Ágoston Dániel az Azonnali újságírója

Podcast, techno, divat, publicisztika.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek