Mit tudunk mi Helmut Kohlról?

2017.07.02. 15:35

Berlin után Budapesten is körbekérdeztük az utcát, hogyan értékelik Helmut Kohl munkásságát az emberek. A többség nagy politikusként emlékezik a német kancellárra, ám ennél többet nem is nagyon tudnak róla. Akadt, aki felháborítónak tartja, hogy Orbán Viktor nem beszélhetett Kohl temetésén, és akadt, aki meg tudja ezt érteni, lévén a saját temetésén se látná szívesen a miniszterelnököt.

 

+++

Német egység, Európa, pártfinanszírozási botrány, családi ügyek: az Azonnali által megszólított berlini járókelőknek ezek a témák ugranak be, ha Helmut Kohlról kérdezik őket magyarországi újságírók. Kíváncsiak voltunk arra is, hogyan fogadnák, ha Orbán Viktor is beszédet mondana a kereszténydemokrata kancellár szombati temetésén. Részletek a videónkban!

+++

„Világrengető változások kapujában állunk, s nemhogy kulcsunk nincs hozzá, de portást se látni. Mindez nyugtalanította barátomat, Helmutot is.” Hiába szerette volna Helmut Kohl özvegye, hogy férje, a nemrég elhunyt kereszténydemokrata államférfi szombati temetésén Orbán Viktor mondjon beszédet Angela Merkel német kancellár helyett, ez meghiúsult. Az Azonnali ezért megpróbálta rekonstruálni, mi hangzott volna el Magyarország miniszterelnökétől az EU történetének első hivatalos európai temetési ceremóniáján.

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek