Milyen a kínai álom?

2018.06.28. 17:53

Egy évre ment, hat évig maradt Shanghajban Horváth Lilla: élményeiről egy rendkívül népszerűvé vált YouTube-csatornán számolt be. Megjelent Az élet meg minden podcast legújabb adása.

Milyen a kínai álom?

Szokás mondani, hogy a világ minden szegletében magyarokat találhatunk. A Frei Tamás életművének alapot nyújtó gondolat ismét igazolást is nyert Horváth Lilla youtubernek köszönhetően, akinek a külföldi utazásairól szóló vlogját emberek tízezrei követik magyar határokon innen és túl. A kis túlzással kulturális nagykövetnek is nevezhető Horváth Lillával Az élet meg minden podcast készített interjút.

A siker receptje a következőképpen néz ki: végy egy teáskanálnyi bátorságot, hogy a gimnáziumi tanulmányaid után kiutazz Sanghajba egy évre, még akár kínai nyelvtudás nélkül is. Keverj hozzá egy dekányi kíváncsiságot, hogy felfedezd a város minden zegét-zugát. Közben heti húsz órás képzés keretében vegyél leckéket kínai nyelvből, hogy megjöjjön a kedved ahhoz, hogy még öt évet kinnmaradj az országban. Végül az élményeidet, a számodra is szokatlan dolgokat oszd meg másokkal.

A végeredmény pedig egy olyan kulturális videóblog, ami tízezreket szegez a képernyő elé.

Horváth Lilla mesélt többek között a kínai egyetemi életről, az ottani kultúráról, a kínai emberek szólásszabadsághoz való viszonyáról, illetve az észak–koreai határnál tett merész látogatásáról is.

Akit bővebben érdekel a beszélgetés, az itt, vagy akár cikkünk alatt is meghallgathatja Az élet meg minden adását. Horváth Lilla vlogja pedig itt érhető el.

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek