+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Ágoston Dániel
2021. március 19. péntek, 18:10
A koronavírus miatt sincsenek könnyű helyzetben a szórakozóhelyek, de a Dürer Kert sorsát nehezítette egy közelmúltbeli telekbiznisz is, amelynek következtében a Dürer Kertnek 12 év után be kellett zárnia a régi helyén az Ajtósi Dürer soron. A tulajdonosok azonban nem engedték el a Dürert. Az új helyszínt március végén jelentik be, de Horváth Máté, a Dürer Kert koncertszervezője az Azonnalinak azért néhány részletet elárult arról, hogyan fog kinézni a lockdown utáni Dürer. Podcast!

A Dürer Kert kétségtelenül a magyar könnyűzenei- és klubélet egyik legmeghatározóbb szórakozóhelye volt az Ajtósi Dürer soron, amelyet a koronavírus mellett az ingatlan tulajdonosváltása miatt voltak kénytelen bezárni a klub vezetői. A találgatások azóta tartanak, vajon mi lesz a sorsa a helynek: az biztos, hogy csupán egy szakasz zárult le a Dürer Kert életében, a klub csapata ugyanis folytatni fogja egy másik helyszínen.

 

De hogy fog kinézni az új Dürer? Hány teremmel, mekkora kapacitással és mikor fog tudni nyitni?

 

Horváth Mátét, a Dürer Kert és a New Beat koncertszervezőjét kérdeztük a Helyzetben. Máté szerint „csak a tartalékokon és a támogatáson” múlik, hogy mely klubok és rendezvényhelyszínek fogják túlélni a járványt. A Dürer a túlélésben bízik, de a csapat náluk is szétesett, hiszen nem tudnak mindenkinek fizetést adni – raktáraznak, leltáraznak, és az új hely nyitására készülnek. Miután az emberek szerinte szomjazzák a koncerteket, a tömegben ugrálást, ezért ha jön a nyitás,

 

Horváth Máté úgy gondolja, a szórakoztatóiparban nagyon gyors visszatérés lesz.

 

Ennek viszont a Dürer koncertszervezője szerinte egy módja van:

 

az oltások beadatása.

 

Azt mondja: a nyitás után várhatóan hatalmas dömping lesz koncertekből és rendezvényekből, viszont az még a nyitás után több idő lesz, amíg a nemzetközi előadók turnéi újraindulnak. Azt eddig is lehetett tudni, hogy a Dürer Kert új helyszíne Budán lesz, azt viszont Horváth az Azonnalinak árulta el először, hogy

 

két teremmel és kerthelyiséggel nyitnak majd újra, de nem akarnak szabatéri koncerthelyszínné válni.

 

Szó esett még szakmai kérdésekről, az általa szervezett koncertekről, a sztárok allűrjeiről, Marilyn Mansonról, illetve arról, hogy ő szokott-e fényképezkedni az általa Magyarországra hozott előadókkal.

 

Disclaimer: a cikk szerzője, illetve a podcast készítője a Dürer Kert volt munkatársa

 

NYITÓKÉP: Vitárius Bence / Azonnali

 

/attachment/0054/53318_copy_3_helyzet_logo_update_1.jpg

Iratkozz fel podcastcsatornánkra!

Az Azonnali podcastja a közélet és az underground határán.

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Kedden Markus Söder, bajor kormányfő visszavonulót fújt, és elfogadta a CDU elnökségének hétfői döntését Armin Laschet kancellárjelöltségéről. Vele szemben még a zöld kancellárjelölt is esélyes.

A széndioxid-kibocsátás éves növekedése 2021-ben a második legmagasabb lehet a 2008-as világválságot követő felépülés óta – mondja a Nemzetközi Energiaügynökség.

Mélyülnek tőle a társadalmi egyenlőtlenségek, indokolja mindezt a világszervezet.

Újabb fejezetéhez érkezett az Angela Merkel utódlásáért vívott hatalmi harc a német jobboldalon: most minden szem Münchenre szegeződik.

Az Ibizába belebukott politikus azt kéri volt pártjától, hogy vegyék vissza. A párt közben azon vitázik, mennyire álljon bele a lockdownellenességbe.

A szállításügyi miniszter közben cukornádültetvényen pöffeszkedő ültetvényesnek nevezte a miniszterelnököt.

Egy most nyilvánosságra került, 2010-es jelentés szerint az akkori lakosság majdnem 40 százalékának hívásaihoz voltak képesek hozzáférni a kínaiak.

A hét kérdése

Annyi érv és ellenérv merült fel a nyitás kapcsán, hogy mi nem tudunk dönteni, mondjátok el ti, mit gondoltok helyesnek!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Letoha Tamás, a gyógyszerfejlesztéssel foglalkozó kutató koronavírussal kapcsolatos olvasói kérdésekre válaszol, és azt is elmondja, miért fél a biológiai háborútól.

A galériatulajdonos műgyűjtő elmondja, hogy a szobor a világ bármely részén múzeumi tárgy lehet a jövőben: a BLM-szobor jó értelemben provokál.

Eddigi bevételeik 10 százalékát keresik most meg, hiszen a szakmájukat konkrétan nem tudják gyakorolni. A Music Hungary Szövetség elnöke, Weyer Balázs a Helyzetben!

Hogyan lehet úgy szürreális műveket írni, ha a világ maga is egyre szürreálisabb? Veres Attila íróval erre kerestük a választ.

Renczes Ágoston, az Azonnali újságírója elmondja, miért lehet jobb vezető Matovič betonkatolikus menedzser utódja, és hogyan érintheti ez a felvidéki magyarságot.

A popzenészek és sztársportolók legújabb bevételi forrásáról Bornemissza Márkkal, az egyik legsikeresebb cipőbolthálózat, a Footshop magyar brand managerével beszélgettünk.

Az Európai Bizottság nemrég nyilvánosságra hozta az EU-s védettségi igazolásról szóló tervet. Lattmann Tamás nemzetközi jogásszal elemeztük, hogyan válhat valóra. Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás