+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szűcs Donát
2021. március 8. hétfő, 07:10
A fideszes EP-képviselők kiléptek az Európai Néppárt frakciójából, de merre tovább? Hogyan hat majd ez a Fidesz német gazdasági körökkel és Angela Merkellel ápolt jó viszonyára? Miért pont most, miért nem mondjuk egy évvel ezelőtt? Techet Péterrel és Illés Gergővel elemeztük a Fidesz nagy kivonulását. Ezután éles kanyart véve a pornóipar helyzetéről beszélgetünk Mészáros Dóra pornószínésznővel és Csonka Balázs szexuálpszichológussal. Podcast!

Az elmúlt hét egyik legfontosabb híre az volt, hogy a Fidesz EP-képviselői otthagyták az Európai Néppárt brüsszeli-strasbourgi frakcióját. A kilépés oka egy olyan frakcióbeli módosító javaslat elfogadása volt, ami a néppárti frakciónak lehetőséget adott volna akár egy komplett nemzeti delegáció (mondjuk a fideszes) kizárására. Deutsch Tamás az Azonnalinak azt mondta, a Fidesznek ez már sok volt.

 

Podcastunk, a Helyzet hétfői kiadásában, a Pörgetőben Techet Péterrel és Illés Gergővel, az Azonnali újságíróival arról beszéltünk ki nyert, és ki veszített a Fidesz kilépésével. Illés Gergő azt mondja,

 

a politikában ha pofon van kilátásban, érdemes elhajolni előle, éppen ezt tette most a Fidesz.

 

Szerinte miután a Fidesz politikájában egyébként is a kormányközi együttműködés a hangsúlyosabb, az EP-beli pozícióik gyengülése nem különösebben fogja megrengetni a pártot, és a német kereszténydemokrata CDU-val, Angela Merkel pártjával való kapcsolat sem ettől fog megromlani.

 

Techet Péter szerint azért adódhatnak nehézségek a német kormánypártok valamint a Fidesz együttműködésében, és – jelenlegi tudásunk szerint – a Néppártban és

 

a frakcióban is bennmaradó KDNP akár hídképző szerepbe is léphet a CDU/CSU és a Fidesz között.

 

A podcast második felében egy olyan témával foglalkozunk, ami valószínűleg sokakat érdekel, mégsem beszél róla senki: a pornóval. Csonka Balázs szexuálpszichológus elmondja, miért gondolják magukat sokan pornófüggőnek, miközben egyáltalán nem azok, de

 

az is szóba kerül, lehet-e egyáltalán fenntarthatóan, etikusan pornót fogyasztani.

 

Mészáros Dóra pornószínésznő pedig első kézből mondja el, hogyan néz ki a munkája a koronavírus alatt és miért ezt a szakmát választotta. A pornószínésznő szerint a testről árult kép áruba bocsájtása egyáltalán nem egyenlő a test árulásával. Mészáros azt is elmondja, hogy a fogyasztók egyre extrémebb tartalmakra vágynak, ezért ma már nehéz sokkolni két mell látványával – de az, hogy mit vállal be valaki, a pornóiparban is teljes mértékben a saját döntése.

 

NYITÓKÉP: Vitárius Bence / Azonnali

 

/attachment/0054/53318_copy_3_helyzet_logo_update_1.jpg

Iratkozz fel podcastcsatornánkra!

Az Azonnali podcastja a közélet és az underground határán.

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Mivel nem látnak garanciát arra, hogy ne kerülhetnének megint politikai nyomás alá, maradnak mindenképpen Bécsben.

„Nem várhatja el tőlem, hogy egy nappal később már egy teljesen kidolgozott tervvel állok elő” – védekezett a brit miniszterelnök szóvivője.

A széndioxid-kibocsátás éves növekedése 2021-ben a második legmagasabb lehet a 2008-as világválságot követő felépülés óta – mondja a Nemzetközi Energiaügynökség.

Mélyülnek tőle a társadalmi egyenlőtlenségek, indokolja mindezt a világszervezet.

Az Ibizába belebukott politikus azt kéri volt pártjától, hogy vegyék vissza. A párt közben azon vitázik, mennyire álljon bele a lockdownellenességbe.

A szállításügyi miniszter közben cukornádültetvényen pöffeszkedő ültetvényesnek nevezte a miniszterelnököt.

A hét kérdése

A brit ellenzék vezetőjét személyesen egy bathi kocsma tulaja dobta ki, amiért pártolta a hosszan eltartó járványügyi lezárásokat. Magyarországon ki ne ihasson, ha lesz nyitás?

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Letoha Tamás, a gyógyszerfejlesztéssel foglalkozó kutató koronavírussal kapcsolatos olvasói kérdésekre válaszol, és azt is elmondja, miért fél a biológiai háborútól.

A galériatulajdonos műgyűjtő elmondja, hogy a szobor a világ bármely részén múzeumi tárgy lehet a jövőben: a BLM-szobor jó értelemben provokál.

Eddigi bevételeik 10 százalékát keresik most meg, hiszen a szakmájukat konkrétan nem tudják gyakorolni. A Music Hungary Szövetség elnöke, Weyer Balázs a Helyzetben!

Hogyan lehet úgy szürreális műveket írni, ha a világ maga is egyre szürreálisabb? Veres Attila íróval erre kerestük a választ.

Renczes Ágoston, az Azonnali újságírója elmondja, miért lehet jobb vezető Matovič betonkatolikus menedzser utódja, és hogyan érintheti ez a felvidéki magyarságot.

A popzenészek és sztársportolók legújabb bevételi forrásáról Bornemissza Márkkal, az egyik legsikeresebb cipőbolthálózat, a Footshop magyar brand managerével beszélgettünk.

Az Európai Bizottság nemrég nyilvánosságra hozta az EU-s védettségi igazolásról szóló tervet. Lattmann Tamás nemzetközi jogásszal elemeztük, hogyan válhat valóra. Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás