+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Ágoston Dániel, Szűcs Donát
2021. január 20. szerda, 18:55
Megújult a Helyzet, az Azonnali podcastja! Adásunk első felében a koronavírus-vakcináról és az oltással járó privilégiumokról kérdeztük Boldogkői Zsolt virológust, Bakó Bea jogászt, az Azonnali főszerkesztőjét és Ceglédi Zoltán politikai elemzőt. A második részben Prieger Zsolt, az Anima Sound System frontembere mesél cigányságról, vírusról és jellemfejlődésről. Podcast!

Mindenhol a vakcináról van szó, ami nem is csoda – úgy tűnik, az oltás egy fontos eszköz ahhoz, hogy minél hamarabb felszabadulhassunk a korlátozások alól. Az Azonnalin még külön oltásvitát is indítottunk, ahol pro és kontra érveket mutatunk olyan kérdésekről, hogy például kötelező legyen-e az oltás, vagy kell-e támogatást adni azoknak, akik beoltatják magukat.

 

Podcastunk első blokkjában, a Pörgetőben is a vakcina van fókuszban:

 

Boldogkői Zsolt virológussal, Bakó Bea jogásszal, az Azonnali főszerkesztőjével és Ceglédi Zoltán politikai elemzővel jártuk körbe, ki hányadán áll az oltással és a belengetett vakcinaútlevelekkel.

 

Boldogkői és Ceglédi szerint például az oltással járó privilégiumok rendszere szükséges a szabadabb élethez, míg Bakó Bea szerint az oltásútlevelek rendszere szabadságellenes. Hogy miért? És kinek a feladata bizalmat ébreszteni a vakcina iránt? A podcastban elmondják!

 

A Helyzet-interjúban Prieger Zsolttal, az Anima Sound System frontemberével beszélgetünk. Prieger nemcsak zenész, író, DJ és producer, de szentekről publikál a jezsuiták lapjába, tanított gimnáziumban és egyetemen, rajong Szerb Antalért, Bob Dylanért és David Bowie-ért, közben pedig

 

Beethoven-mixtape-eket készít.

 

A magyar underground zene egyik legalapabb embere, kérdezni gyakorlatilag bármiről lehet – ennek szellemében pedig kifaggattuk a szilveszterkor megjelent Tekerd című Anima-sláger remixalbumáról, a legendás 20 éves Gipsy Soundclash lemez feldolgozásairól, ami hamarosan egy jubileumi kiadásban ölt majd formát, de kérdeztük a szintén érkező Dylan-albumról is az Animától.

 

Cigányság, vírus, kultúra, zene és jellemfejlődés

 

– többek között ezek kerültek szóba Priegerrel. Jó Helyzet-hallgatást!

 

NYITÓKÉP: Vitárius Bence / Azonnali

 

/attachment/0054/53318_copy_3_helyzet_logo_update_1.jpg

Iratkozz fel podcastcsatornánkra!

Az Azonnali podcastja a közélet és az underground határán.

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A szabadságpárti Herbert Kickl „egészségügyi apartheidnek“ nevezte Izrael sikeres oltási politikáját.

Az országot irányító. Abdel Fattah el-Sziszi altábornagy amúgy brutális katonai rezsimje 2013-ben puccsal vette el a hatalmat az Izrael- ellenes és antiszemita Muszlim Testvériségtől, most eltökélte, hogy a zsidóságról is oktatni fogja a fiatalokat.

Az EP-beli szavazás ugyan titkos lesz, de az Azonnali utánajárt, hogyan fognak szavazni a magyar EP-képviselők.

Miután Lengyelországban életbe lépett Európa egyik legszigorúbb abortusztörvénye, a dán liberális Radikális Párt azt szeretné, ha Dánia ingyenes abortuszt biztosítana az arra rászoruló lengyel nőknek.

Generációk nőttek fel az általa magyar nyelvre átültetett rajzfilmek szövegén. Mégis: a kádári kultúrpolitika meglehetősen mostohán kezelte Romhányi József munkásságát.

De Szlovákiában a Pfizer-BioNTech vakcinája is csak egy kicsit elfogadottabb az orosz vakcinánál egy felmérés szerint, amiből az is kiderül: félmillió ember kizárólag Szputnyik-vakcivával oltatná be magát.

Amíg a magyar közbeszédet a parizer uralja, tőlünk délre szerencsére még tudják, mik a fontos dolgok az életben.

A hét kérdése

Ezt nemcsak Deutsch Tamás kérdezi: miközben a Néppárt válaszol a sajtókérdésünkre, mondjátok el, miért!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Az új, 2020-as Egri Csillagok virtuálisan kerülnek a boruniverzumba. Március 15-én.

Ezt is szerettétek

A fideszes EP-képviselők kiléptek az Európai Néppárt frakciójából, de merre tovább, és hogyan hat majd a szakítás a Fidesz német gazdasági körökkel és Angela Merkellel ápolt jó kapcsolatára?

Varga Balázs, a Fekete Zaj alapítója és főszervezője, a Tixa jegyiroda ügyvezetője szerint a zeneiparnak óriási szüksége lenne egy erős, egységes szervezetre, amely nyomást gyakorolhat a kormányra.

A Helyzet-interjúban vendégünk Miklósy Krisztián synthwave zenész, akivel kitárgyaltuk, hogyan válik valósággá lassan a nyolcvanas évek sci-fijeinek retrofuturizmusa. Podcast!

Hogyan hat a klímaváltozásra a CSOK Vági Márton szerint? Csalár Bence divatblogger pedig a magyarok ízléséről, a divattal való kapcsolatukról és a magyar vidék divatjáról mesélt. Podcast!

Szálinger Balázs költővel beszéltünk, aki elmondja, miért vonult ki a városból és a Facebookról, és mi köze a költészethez a verses reklámoknak és Krúbinak.

Van-e a magyar politikában még élet Facebook nélkül? Ezt a kérdést vitatjuk meg az elején! A második fele: meglepetés!

Twitter megosztás Google+ megosztás