+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++

Tenyészhitelekkel nem lehet megállítani a népességcsökkenést

2019. 03. 10.
Az MNB versenyképességi programja a jobboldal szokásos rövidlátó népességpolitikáját hozza: toljunk még pénzt, hogy végre szüljön már a sok beste individualista! Csakhogy álomvilágban élnek.

Ne tévedjünk, a Fidesz már rég ki szeretné záratni magát a Néppártból

2019. 03. 07.
A CEU elleni offenzíva egyetlen valódi értelme az volt, hogy végre minden vörös vonalat átlépve, még épp a megfelelő időben rakassa ki magát a Fidesz a Néppártból. Még most sincs késő: bár prominens fideszes politikusok hangosan a néppárti tagság fontosságát hangsúlyozzák, a mostani kommunikációs offenzíva már azt készíti elő, hogy áldozatként állíthassák be magukat.

Ha kizárják a Fideszt, minden eddiginél mocskosabb kampány kezdődik

2019. 03. 07.
Orbánnak az euroszkeptikusok sem fogják elfelejteni, hogy a német gazdasági lobbi milyen rövid pórázon tartja, és hogy az iszonyatos méretű lopásaival mennyire zsarolható.

Néppárt vs. Fidesz: nem az elvekről szól ez, hanem az elvtársakról

2019. 03. 06.
Az, hogy a Néppárt a sorosos-junckeres plakátok miatt akad ki Orbánra, nem pedig a lopáson és a többi rendszerszintű probléma miatt, az az a tempó, amiről azt hittem, hogy már csak nálunk, posztkommunista országokban létezik.

A migránskérdés eldőlt, ideje lenne lapozni

2019. 03. 06.
Tényleg senki nem unja még a kormánypárti szavazók közül, hogy évek óta felülír minden érdemi kérdést napi átlag egy darab ember megfogása a határon?

Lehet röhögni a Nemzeti Bank programján, de Matolcsy azt csinálja, amit az ellenzéknek is kellene

2019. 03. 04.
Ki lehet röhögni Matolcsyt és a programját, de az MSZP, a DK, az LMP hasonló dokumentumai a nyomába se érnek. Pedig addig, amíg nem lesznek ilyenek, a NER is nehezebben leváltható.

Szombathely szép állomás, nem megy a migránsozás!

2019. 03. 01.
A szombathelyi közgyűlés csütörtöki ülése is megmutatta: ha az ellenzék le akarja bontani az orbáni parancsuralmat, hosszú háborúra kell készülnie.

Ki szabad-e mondani a trágár igazságot? Avagy Puzsér Róbert és a baloldali valóságtagadó kultúra

2019. 02. 27.
Lehet-e még úgy belépni az ellenzéki térfélre, hogy azt ne lehetetlenítse el a balliberális status quo? Egyáltalán nem biztos: erre világít rá Puzsér Róbert esete Závecz Tiborral.

Aki „Puzsér-problémáról” beszél, az nem független elemző

2019. 02. 26.
Nyilván az is a „Puzsér-probléma” része, hogy nincs róla mutyihír, nem költ milliókat a kampányára, és nem kedvez a parkolási maffiának. De ezt a problémát Karácsonynak kell kezelnie, nem a közvélemény-kutatóknak.

Lehet-e elemezni ott, ahol tények helyett szimulációk uralkodnak?

2019. 02. 25.
A NER nyilvánosságában folyamatosan nemlétező tényekre kell reagálni. Elemezni azonban csak a valóságot lehet, szimulációkat nem. Ahol nincsenek tények, ott nincsenek elemzők se.

Nem bölcsészből van sok, hanem háborúból

2019. 02. 24.
Palkovics alá megy minden, amit konnektorba lehet dugni, és az NKE-re minden, amihez olvasójegy kell. Ez teljes joggal ijeszti meg az MTA-kutatókat. Elvándorlás lesz, a maradék pedig betagozódhat, ha akar.

Puzsér esete a közvélemény-kutatókkal: nem a tükröt kellene hibáztatni

2019. 02. 22.
Abszurd, hogy egy új politikai kultúrát, demokratikus közepet meghirdető politikusnak gondja van azzal, hogy elemzők véleményt mondanak egy politikai versenyről, amelynek ő is részese.

Mit gondol a Jobbik és a Fidesz az antiszemitizmusról? Nem mindegy, ha elutasítják?

2019. 02. 22.
Abból, hogy a Fidesz és a Jobbik is kénytelen látványosan kerülni az antiszemitizmus látszatát, jó dolgok is kisülhetnek: hátha az igény is elmúlik rá. Válasz Kulcsár Árpádnak.

Szerencsére itt nem rasszista sem a Fidesz, sem a Jobbik

2019. 02. 21.
És nyilván én sem vagyok egy anarchista és uszító, amikor azt mondom, minden politikus hataloméhes, korrupcióra és lopásra hajlamos, és elmehet az összes a jó büdös picsába. Csak a politikummal szembeni kiábrándultságra játszom rá, ugye?

Annyi minden mást is lehetne csinálni ezzel a parlamenttel!

2019. 02. 18.
Az ellenzék kivonul, a fideszesek meg a komornyikot is beküldhetnék maguk helyett a parlamentbe megszavazni az előre eldöntött kérdéseket. Itt az ideje, hogy értelmes dolgokra használjuk a parlamentet: mondjuk múzeumnak.

A tudósok megmutatták, miért kell szégyenkeznie az ellenzéknek

2019. 02. 14.
Ne várjunk csodákat az MTA kutatóitól. Nem fognak pártot alapítani, nem lesz belőlük miniszterelnök. De egységesek maradnak és megvédik magukat. Ez pont elég. Ha mindenki más is ezt csinálja.

Ideje leszokni a palackos ásványvízről, elsőként az önkormányzatoknak!

2019. 02. 13.
Már két generáció hiszi, hogy a csapvíz nem ivásra, hanem maximum csak fürdésre való. A palackozott ásványvízzel viszont szennyezzük a környezetet. Járjanak elöl az önkormányzatok a jó példával!

Engedünk a könnyű elhatárolódásnak, vagy várunk az igazán nagyra?

2019. 02. 12.
A mindig egységes Fidesz megint a magyar baloldalban mindig jelen lévő elhatárolódási vágyra épít. Az a kérdés, most sikerül-e visszatartani ezt pár évre.

Maradj itthon, fiatal, és adok neked hétszemélyes autót!

2019. 02. 12.
Vajon az újabb családvédelmi intézkedések hatására beígért gyerekek tényleg Magyarországon születnek majd meg? És ha igen, akkor valóban hazánkban nőnek majd fel?

Ezért veszélyes elvonni a pénzt a társadalomtudományoktól

2019. 02. 11.
A „nem innováló” tudományok kiszelektálása azt jelenti, hogy maradnak azok a tudományok, amelyeknek közvetlen köze van a féktárcsához. A végén már csak egy rakás szakbarbár alak lesz ott, aki addigra eljut oda, hogy a Föld is féktárcsa alakú, és a német ipar körül kering.

Orbáni évértékelő: polgári Magyarország 2.0

2019. 02. 11.
Míg a migrációs tematikával a társadalom alsóbb rétegeit integrálták a szavazótáborba, addig Orbánék a táborbővülést a több gyermek vállalására képes középosztálytól várják.

Hát nem Orbán fogja újra szexivé tenni a babacsinálást

2019. 02. 10.
Hiába dobálják két marokkal a pénzt a gyereket vállalóknak, ha egyszer manapság nem divat ez az egész. Minél jobban belemászik azonban az ágyunkba a kormány, annál kevésbé lesz menő gyereket csinálni.

Ezért hazudnak a jogászok – válasz Techet Péternek

2019. 02. 10.
A politika nem áll a jog fölött, hanem maga a jog politika. Hogy miért tagadják ezt le a jogászok? Mert nem akarják kinyírni a legfontosabb civilizációs mechanizmust, az igazságos rend mítoszát.

Nem lennének feleslegesek a tudósok, ha néha hallgatnának rájuk

2019. 02. 07.
Meg lehetne kérdezni a tudósokat mondjuk Paks 2-ről vagy a Budapest-Belgrád vasútról is. Arra vannak. Csak hát nálunk ez nem szokás: inkább csicskáztatják őket.

Talán nem Orbán Viktornak kéne újságot írni

2019. 02. 06.
Az újraindult Magyar Nemzetben kicsit minden ott van, amiért még fideszes koromban is szívesebben olvastam nemfideszes sajtót.

Requiem a Magyar Időkért

2019. 02. 06.
Egyet meg kell érteni: a média hatalmat is jelent, és ha azt akarjuk, hogy Orbán Viktor miniszterelnökünk sokáig pásztorkodjon még fölöttünk, akkor biztosítani kell neki az ehhez szükséges médiumokat. Mert bár lehet ő tudója az igazságnak, mint régi sámánjaink, ha nem gyűlünk a tűz köré, hogy elmondhassa nekünk, akkor vazektómia lesz az egészből. Most pedig egy ilyen sámántűz hunyt ki.

Ezért is jobb Miskolc Atlantánál – megnéztem a Super Bowlt

2019. 02. 04.
Úgy döntöttem, itt az idő elveszteni a tudatosan tartogatott amerikaifoci-szüzességemet. Nem mondom, hogy megérte, de rájöttem pár fontos dologra. Egy előítéletekkel és elalvással folytatott kilátástalan küzdelem igaz története.

Kóser az antiszemita, ha zsidó a származása? Kettős a mérce a Füst Milán-ügyben?

2019. 02. 02.
A Magyar Zsidó Kulturális Egyesület mostantól nehezen mondhatja, hogy a zsidóellenesség tekintetében nem alkalmaznak a baloldalra és a jobboldalra vonatkozó kettős mércét.

Szombat délután hónapokra megoldódik minden problémám az életben

2019. 02. 01.
Mégpedig azért, mert folytatódnak a magyar futball izgalmai. Nézőként biztos vacak ezt nézni, de a nézőket egy percig sem szabad összekeverni a szurkolókkal.

Egyszerre kell provokálni és öltönyben politizálni – csak nem így

2019. 02. 01.
Nem új pártokat kell alapítani, hanem a mostaniakat oszlatni, és új szabályok alapján új választást követelni. Válasz Berg Dánielnek és Ésik Sándornak.

összesen: 457 db | 30 db/oldal

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11