+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++

Nyerhet-e választást a közép? Erről szól a Puzsér-kérdés

2019. 01. 08.
A „mayor Puzsér” projekt az első látványos kísérlet a középpárti pólus megképzésére. Ennyi bizonytalanságot bőven megér, hogy egy jóval fontosabb választás, a következő országgyűlési előtt tisztuljon a kép.

Most tényleg pont a vagdaltat irigyeljük Orbán Viktortól?

2019. 01. 08.
A söjtöri ebéd szelleme azóta is velünk él, pedig elég lett volna legalább minimálisan utánanézni annak, mennyire luxi dolog a Gundellel intéztetni egy céges menzát.

Párizstól Pestig és Belgrádig az utca télen sem hátrál

2019. 01. 07.
Egy olyan jövő kezdődött el, amiből Macron vagy Orbán aligha tud már kihozni a rezsim és az uralkodó „elitek” politikai túlélését hosszabb távon garantáló választási szlogent.

Két újság ismert magára Buzinkay hazaárulózásából. Meglepődsz, melyik kettő!

2019. 01. 04.
Bár szóba sem került nevesítve a Pesti Srácok és a 888, újságíróik annyira magukra vették a hazaáruló jelzőt és azt, hogy orosz érdekeket szolgálnak ki, hogy jól fel is háborodtak.

A propagandisták nem újságírók, hanem hazaárulók

2019. 01. 03.
Nem tekinthetjük sajtónak sem a közmédiát, sem a propagandagép többi elemét. Ahogy a magyar érdekekkel ellentétes orosz propagandát terjesztő propagandista sem újságíró, sokkal inkább hazaáruló.

A sikeres gyávák éve lesz 2019 is?

2019. 01. 01.
Nem tudom, miként fogok eljárni, amikor ismét egy szerkesztőséggel kevesebb lesz, amikor kiderül a kedvenc bögrémről, hogy Soros-ügynök. Kívánjon boldog új évet az, akinek az ilyen 2018 után hasonló 2019-hez kedve van.

Jól finanszírozott, példásan növekvő brezsnyevcsina

2018. 12. 29.
Ha például tovább hanyatlanak a magyar egyetemek, a magyar majd jár külföldre egyetemre, akinek meg nincsen rá pénze, az így járt. A gazdagabbja átszokik a magánegészségügybe, a szegényebbje meg vagy korán hal, vagy elmegy külföldre

Miért bünteti Orbán Nagy Imrét?

2018. 12. 28.
Nagy Imre olyat tett, amire Orbán Viktornak nem volt eddig bátorsága: szakítani Moszkvával. Orbán azzal, hogy eltávolítja a szobrát, ezt a bűnét rója fel neki utólag ismét.

Mi van az észt digitális csoda mögött?

2018. 12. 26.
Amikor a magyar politikus még arról deliráltak, hogy a neten csak pornót nézni és káromkodni lehet, az észt fiatalok már vállalkozhattak rajta. De miért lett ez így?

Aki szerint O1G, az 2019 májusában elmegy szavazni

2018. 12. 23.
Nem mindegy, hogy egy, az Európai Néppártot szilárdan maga mögött tudó, megerősödött Orbán megy neki az őszi önkormányzati választásnak, vagy egy meggyengült és májusban ütést kapott Orbán. Aki szerint O1G, májusban elmegy szavazni.

Ilyen, amikor a független bíróság és a civil kurázsi működik

2018. 12. 20.
Egy példa, ami végre ráébreszthet, hogy miért óriási probléma, hogy Orbán Viktor le akarja rombolni a jogállamnak ezt a két fontos támaszát.

Mi is szoktunk ám karácsonyozni!

2018. 12. 20.
Mi történik december 24-én azoknál, akik nem tisztelik a kereszténységet, a nemzet karácsonyfáját, magát a karácsonyt, a kis Jézust sem?

A kormánypártiaknak nem tetszik, ha kiderül: a történelem nem fekete és fehér

2018. 12. 19.
Demitizálja és árnyalja, nem pedig relativitzálja az őszirózsás forradalom és a Tanácsköztársaság figuráit a Kérdések és válaszok 1918-19-ról című kötet, amely kormánypárti véleményvezérek össztüzébe került az elmúlt hetekben.

Lesújt-e újra a magyar jobboldal átka?

2018. 12. 19.
A felvett hitelben mért magyar államadósság szintje lassú tempóban csökken, a magyar állam hitelessége mégis nagyon labilissá vált. Minden belső feltétel adott hozzá, hogy a magyar jobboldal átka újra lesújtson.

Boldog Nemzetiségek napját!

2018. 12. 18.
Kérdezzük meg magunktól: ali je Madžarska postala boljša, lepša država po smrti Judov in po izgonu Švabanov?

Az ellenzék véletlenül megtalálta, hogy lehet megfogni Orbánt

2018. 12. 18.
Orbán Viktor tettei fölött addig hunynak szemet nyugaton, amíg nem kezd el kemény diktátorként viselkedni. Ha az ellenzék fenn tudja tartani a nyomást, Orbánnak engednie kell majd.

Az ellenzéket radikalizálhatja, hogy a Fidesz feladta a tárgyalóképesség látszatát

2018. 12. 18.
A hétvége eseményei eloszlatták a tárgyalóképesség és a jogállamiság látszatát. Ez pedig az ellenzék és a tüntetők radikalizálódását hozhatja hosszútávon.

Amikor Soros György visszaüt

2018. 12. 17.
Jól működik a sorosozás, ha szűk csoportra kell vele lőni. De mi történik akkor, ha a túlóratörvényt elítélő tömegek lesznek hirtelen Soros-ügynökök a propaganda szerint?

Ez a tél lehet az új tavasz

2018. 12. 17.
Vigyünk végre szabadon színeket a komor téli hétköznapokba! Íme, a legújabb pesti és európai divatkollekció!

Képviselők, ha képviselnek

2018. 12. 17.
Eddig ellenzéki képviselőnek lenni kicsit olyannak tűnt, mint egy osztálykirándulás iszonyatosan jó zsebpénzért. Most meg végre elkezdtek dolgozni! Őrület!

Milyen gólhelyzetet rontottak el az MTVA székházában az ellenzéki képviselők?

2018. 12. 17.
Nyilvánvaló lett, hogy akárhány milliárdot költenek a közmédiára, megfelelő műsor esetén nézik ennyien a kézben tartott mobiltelefonos közvetítést is. Ilyenkor élni kéne a helyzettel.

Tüntetések: többre és másra van szükség!

2018. 12. 15.
A tüntetést nem követi cselekvés. Ez a cselekvés lehet tényleges vagy szimbolikus. Nem kezdjük el a ruhánkon viselni, a Facebookra kitenni, hogy mi egyetértünk valamiben, akarunk valamit. Pedig nem volt régen 2002 és a kokárdát hordó fideszesek.

Hogyan tudjuk megregulázni a Kövéreket?

2018. 12. 14.
Kövér bírságol? Na bumm! Adjunk össze prémiumot a parlamenti rendbontóknak! Ez lehetne a demokráciavédelmi alap!

Miért tévút a rendőröket dobálni?

2018. 12. 14.
A rendőr a parlament lépcsőjén nem Orbán Viktort védi, hanem a közrendet. Az nem jut eszébe senkinek, hogy ugyanezek a rendőrök majd holnap-holnapután iskolák, bevásárlóközpontok, pályaudvarok környékén fognak járőrözni? Ugyanúgy a közrendet fogják fenntartani, mint tegnap este.

Legyen végre az ország azoké, akik nem szeretnek dolgozni!

2018. 12. 13.
A rabszolgatörvény kommunikációja már csak egy lépésre van a Kádár-korszak jó hangulatú munkaversenyeitől. Az őrült dolgozni akarásról persze könnyebb legendázni, mint rendes fizetést adni.

Rabszolgák, ne rabszolgáljatok! Képviselők, meg ne álljatok!

2018. 12. 13.
Ami szerdán volt az utcán, olyat már láttunk, de ami a parlamenti padsorokban történt, olyat még nem. Mi van, ha ez kellett ahhoz, hogy valami történjen majd jóval később?

A nap eredménye: a Fidesz az ellenzékkel vitázik, még ha csak mémben is

2018. 12. 12.
A mai nap nem győzelem az ellenzék számára, hanem egy olyan hétköznap, amilyen hétköznapokat kell csinálni egy magát komolyan vevő ellenzéknek.

A gazdasági növekedés nem jó, a mennyiség nem minőség

2018. 12. 11.
Ésszerű és felelős döntés-e olyan gazdaság vízióját követni, amely nem veszi figyelembe a növekedés korlátait, vagy egyenesen tagadja azok létezését? Szerintem nem.

A dolgot őt magát nézzük

2018. 12. 10.
Itt az ideje, hogy azok, akik nem részei a nagy médiamonstrumnak, azok, akik olvasóik vagy szponzoraik támogatásából próbálnak megélni, egymásra végleg kollégaként tekintsenek és folytassák le azokat a vitákat, amelyek minden rendszerváltás szükséges előzményei.

Miért nem érdemes fullba nyomni a kretént emberi jogi ügyekben (sem)?

2018. 12. 10.
Mit jelent az emberi jogok világnapja a világ boldogtalanabbik részén, és mit a fejlett nyugaton? És hol rontotta el a progresszív jogvédelmi harcot a költözni kényszerült CEU?

összesen: 401 db | 30 db/oldal

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11