+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++

Már Közép-Ázsiát se sajnálhatjuk le jó lelkiismerettel

2018. 11. 26.
Monumentális elnöki palota, 97 százalékos választási eredmények, személyi kultusz. Jót röhögtem ezeken Kazahsztánban, aztán rájöttem: lassan Magyarország is pont ennyire röhejes.

7 dolog, amiért előremutató volt a szombati diáktüntetés

2018. 11. 25.
Mitől volt ez a tüntetés más, mint a többi? Például, hogy nem voltak politikusok, volt viszont TGM. Volt szolidaritás, de nem volt politikai haszonszerzés. Egyelőre.

Etnikai frontharcosokat vagy gondolkodó gyerekeket képezzünk?

2018. 11. 23.
Nem Európa-centrikus, nem heroizáló, hanem a legendák és mítoszok helyett ténykre koncentráló történelemoktatásra van szükség.

Mitől szorongtok ott, a jobboldalon?

2018. 11. 22.
A harmadik kétharmad után is jobban várják a meghalt SZDSZ harmincadik születésnapját, mint a Fideszét. Mitől félnek még mindig?

Miben van igaza Schmidt Máriának?

2018. 11. 21.
Schmidt Mária hét pontban tett javaslatot a magyar történelemtanítás (bocs, oktatás) megújítására. Kettővel bőven vitatkoznék, a maradék ötben viszont jócskán van valami. Mik ma a főbb problémák? Lehet-e őket orvosolni?

A nacionalizmus visszaszorítását szolgálja, hogy nem lehet Mohamedet pedofilozni

2018. 11. 21.
Pontosan tudhatta a Mohamed pedofilozásáért elítélt osztrák nő, hogy el fogják ítélni: maga idézte fel előadásában az előző, hasonlóképp végződő esetet.

Amit Orbán csinál Gruevszki-ügyben, az nyílt putyinizmus

2018. 11. 17.
Orbán megoldotta, hogy egy ezeréves, keresztény európai ország vezetőjeként ő is egy legyen a bőrdzsekis, pacsulitól bűzlő, hátranyalt hajú balkáni bandavezérek közül.

Ma Magyarország ott áll, ahol a kilencvenes évek mélyén állt Románia

2018. 11. 16.
A kelet-európai térségben fogyatkoznak a diktátorok és autoriter politikusok. Most már Macedóniába se menekülhet Orbán Viktor, ha majd rajta lesz a sor.

Ez az ország egy vicc

2018. 11. 16.
Magyarország ma egy rosszul megírt Frei Tamás-regényből egy talicska begombázott aprómajom által filmvászonra adaptált, B-kategóriás, összeesküvős politikai thriller, amire végül nem adott elég pénzt a Filmalap.

Európában a keresztények és a muszlimok is kisebbségben vannak

2018. 11. 15.
Pedofíliavád ide vagy oda, egy katolikus és egy muszlim közti hitközösség legmélyebb szintjét épp egy gyereklány története teremti meg, aki rejtélyes módon apa nélkül esett teherbe. Válasz Ungváry Krisztiánnak.

Miért baj, hogy lefejezik a természetvédelmi igazgatást?

2018. 11. 15.
Amikor lefejezik a környezetvédelmi igazgatást, nem tesznek mást, mint átteszik Magyarországot Romániától keletre. Ott, ahol Putyin és Kína kényelmesebben eléri.

Mit mondana Jézus a kereszténydemokráciánkra?

2018. 11. 14.
Találgatás helyett érdemes fellapozni a Bibliát ahhoz, hogy egész pontos választ kapjunk Jézustól akár a hajléktalankérdésre is.

Így ég el végleg az amerikai álom

2018. 11. 13.
Nem természeti katasztrófa, hanem tisztítótűz: a kaliforniai erdőtűz elől menekülő celebek végleg megvilágítják a fogyasztói civilizáció bukását.

Április 8. után

2018. 11. 12.
Bő fél év telt el a sorsdöntő nap óta: rosszabbnál rosszabb, önellentmondó magyarázatok bőséges, savanyú termését hozta a szokatlanul hosszú nyár. Széttárt karokkal állunk a napon megperzselt Ínség-szikla kopasz csúcsán, az öreg folyó, ha soványan is, de halad mellettünk tovább. „Ostobák!” – csóválja csalódottan köbkilométeres fejét. Most, hogy tűzszínbe burkolózva beköszönt az ősz, ideje félretenni a gyávaságot, ideje hátralépni kettőt, ideje levonni a konklúziót. Nem sok időnk maradt.

Nem a Való Világgal van a baj, hanem minden mással

2018. 11. 12.
Elképesztően vicces, hogy a fél ország pár kábelcsatornán ordibáló fiatal miatt dühöng, miközben közel sem ők az ország legnagyobb tahói.

Örökké 1914

2018. 11. 11.
Eltelt száz év a háború vége óta, de a Kárpát-medence most is pont olyan hely, mint amilyen a háborúba lépő Monarchia volt.

Nem fontos, hogy mit akarunk, csak az, hogy kik vagyunk?

2018. 11. 09.
Hiába kapott kisebb pofont Trump a félidős választáson, az Amerikai Megosztott Államok tovább épül. Az értelem helyét tényleg kezdi teljesen kiszorítani az érzelem a politikából. És nem csak Amerikában.

Inkább nézem a Kandalló TV-t, mint Toroczkait

2018. 11. 08.
A Mi Hazánk politikusai nem a földből nőttek ki, hanem abból a Jobbikból jöttek, amelynek ha az elnökét egy választópolgár meg tudja nekem nevezni, úgy újra elkezdek hinni a Mikulásban.

Tudok egy Bécsnél sokkal jobb helyet a CEU-nak

2018. 11. 07.
Bécs jó hely, de nagyon sok hátránya van a diákok szempontjából Budapesthez képest. Van viszont egy nagyon jó harmadik megoldás!

Vámpír régiók: miért szegény a vidék Közép-Európában?

2018. 11. 06.
A gazdag nagyvárosok nem feltétlenül segítik a vidéki hátország fejlődését, sőt, kifejezetten elszegényítő hatást is kifejthetnek. Az EU-n belül a közép-európai régió produkálja a legnagyobb különbségeket a fővárosok és a vidék között.

Nincs értelme a székely-magyar összetartozás napjának

2018. 11. 05.
A székely-magyar összetartozás napja arra jó, hogy az ellenzék folytathassa a tét nélküli bullshitolást. Fideszesebb akar lenni a Fidesznél. De Fideszünk már van, a Jobbik ajánlata ezért megkésett.

Nem hogy a jövőre, még a mai világra sem készít fel a közoktatás

2018. 11. 05.
Ülj le egy pillanatra és gondold végig: milyen fontos dolgot tanultál a közoktatás tizenkét éve alatt, amit azóta használtál is?

Magyar Nemzeti Űrkutatást! (?)

2018. 11. 05.
Általában a high tech és az élvonalbeli kutatás-fejlesztés mindentől függetlenül jó dolog. Akkor is az, ha másutt még kenyérre sincs pénz.

Mondok pár okot, hogy miért nem hülyeség a magyar űrbiztos

2018. 11. 05.
Miért ne lenne szükség űrkutatási biztosra, ha egyszer egyre több kisvállalat lát lehetőséget a világűrben, és amikor közösségi finanszírozásból létrehozott nanoműholdflották szállítják az adatokat?

Mire is válaszolt Ungváry?

2018. 11. 02.
Köszönöm Ungváry Krisztiánnak, hogy történészként is időt szakított az Emberi Jogok Európai Bírósága minapi ítéletének kommentálására. Pár észrevételt azért tennék, ugyanis az az érzésem: Ungváry a cikkében más kérdést válaszolt meg, mint én az eredeti írásomban.

Miért ne lehetne Mohamedet lepedofilozni?

2018. 11. 01.
Eléggé visszás, hogy Franciaországban a Charlie Hebdo gátlástalanul becsmérelhet vallási jelképeket, Ausztriában meg szankciókkal jár a nem öncélú iszlámkritika. Válasz Techet Péternek.

Mit tanultam a hajléktalanos tiltakozásból?

2018. 11. 01.
A hajléktalanos kiállás legfontosabb tanulsága, hogy az ilyesmi csak akkor működik jól, ha egymásért állunk ki, nem magunkért. A Fidesz célja ugyanis a társadalmi kötelékek rombolása.

Mi minden tud történni 153 másodpercben?

2018. 10. 31.
Három éve történt, azon az éjszakán, amiből most ébredsz. Olyan képsorok érkeztek, hogy az egész ország beleborzadt.

Amúgy Vajna Tímeának kicsit igaza van

2018. 10. 30.
Nincs azzal baj, ha valaki gyűlöli a tolvajokat, de talán nem azt kéne a legjobban, akinek köze is alig van az egészhez.

Miért védi Mohamedet az Emberi Jogok Európai Bírósága?

2018. 10. 30.
Mert jogilag nem tehet mást, hiszen korábban ugyanígy megvédte a kereszténységet is a szólásszabadságtól. Érdekes, hogy akik akkor tapsikoltak, most saria-bíróságot és behódolást emlegetnek.

összesen: 352 db | 30 db/oldal

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11