+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++

Szabad-e a lángoló Notre-Dame képében gyönyörködni? Attól függ!

2019. 04. 16.
Gyönyörködni műalkotásokban szoktak. De az-e egy összeurópai kulturális szimbólum égéséről készült fotó, vagy inkább a fotó maga az üzenet? Ki mit értett félre?

A felszámolóbiztos gondolkodása: miért építik le a bürokráciát vidéken?

2019. 04. 15.
A közigazgatás leépítésével a Bach-korszak óta kiépített és működő államirányítási modellnek lesz vége. Nyugat-Európában ennek a reformja zajlik, itt pedig a felszámolása és visszatérés nagyjából Mária Terézia idejébe.

Legalább káromkodni lehessen, a büdös picsába már!

2019. 04. 13.
Egy rövid időszak után megint igény nyílt arra, hogy cenzúrázzuk a legőszintébb gondolatainkat. Pedig a közbeszéd minősége nem attól lesz jó, ha nem mondjuk senkire, hogy fasz, hanem attól, ha majd nem teszünk fontos pozíciókba faszokat.

Még egy évet ki tudott húzni munka nélkül az ellenzék

2019. 04. 12.
A világ sorsát befolyásoló eseményekhez sokszor pár hét is elég volt, ahhoz viszont, hogy megegyezzen egymással a Fideszen kívüli univerzum, egy év is kevés. Mit gondoltak, hogy nem kell dolgozni, mert az idő majd megoldja a dolgokat?

Az ellenzéki szerencsétlenkedés pont olyan, mint az esküvő előtti hármas szex

2019. 04. 11.
Ha a törékeny hamóniába belerondít egy második párt, amitől előzőleg elhatárolódott az ember, akkor rögtön elgondolkodik, hogy valóban fennáll-e az értékközösség közte és választottja között.

A francia filozófusceleb idejött bemutatni, milyen a neolib demokráciapornó

2019. 04. 10.
Idejön a magyar ugarra Bernard Henri-Lévy, aki nemcsak a magyar értelmiség, hanem a magyar demokrácia szóvivőjének képzeli magát, miközben teljesen bedőlt Orbán retorikájának.

Az EP-választás az ellenzék nagy és nagyon elfuserált lehetősége

2019. 04. 09.
A magyar ellenzék nem vette észre, mivel nem is célja, hogy Orbánt ezen az EP-választáson meg lehetett volna ütni. Nem kiütni, de adni neki egy olyat, ami fáj, ami után leáll a csépeléssel, és a továbbiakban kettős fedezék mögül bokszol.

Parkoló Budapest: akarunk-e mindörökké MSZP-t?

2019. 04. 08.
Lehet, hogy a fővárosi MSZP–DK–Momentum-tömb létrejötte lesz az, ami megteremti a maga ellenpólusát, akár hosszabb távra meghatározva az LMP és a Jobbik stratégiáját. Ha nem, marad az MSZP vezette „fél ellenzéki egység”, és maradnak azok a pártok, akik futottak még. Ja, és marad a Fidesz.

Csak káprázik a szemünk, vagy tényleg konszolidálódik a Fidesz?

2019. 04. 08.
Persze továbbra is tele szájjal megy a brüsszelezés-migránsozás, de az apró jelek szerint a Fidesz nem csak a gazdasági, de a politikai térben is készül a közelgő válságra.

Mennyivel különb az Origo támogatását visszavonó Google, mint a Fidesz-kormány?

2019. 04. 04.
Először oké a pályázat, de ha elég sokan és hangosan reklamálnak, visszatáncolnak? Nem sajnálom, hogy az Origo nem kap plusz 15 milliót a sok állami pénz mellé, de ez akkor se tisztességes.

Április 1-ről szóljon az ének!

2019. 04. 01.
Egész évben kétpofára zabáljuk az álhíreket, de ez az egyetlen nap, amikor kicsit gyanakodni is tudunk. Nem bolondok napja ez már rég, ugyanis az összes többi nap lett az.

Čaputovával Kelet-Európa újra Közép-Európa lehet

2019. 03. 31.
Čaputová győzelme mutatja: nem csak a nacionalista morgás létezik Közép-Európában, hanem a sokszínűség tisztelete is. Megmutathatjuk végre Közép-Európa szebbik arcát.

Ellenzéki Szabó család

2019. 03. 28.
Öt-hat éves zsidózás, erőtlen lelkületű vezető, mondjon le, parkolás, haverok, buli, Zugló. Mi lesz pénteken?

A népesség csökkenése nem hozza el a zöld utópiát, sőt

2019. 03. 25.
Az előző évszázad tanulságai alapján a kevesebb ember nem feltétlenül fogyaszt kevesebb energiát, kár tehát vulgárzöld alapon a népességcsökkenést propagálni.

El lehet felejteni az Európai Unióról szőtt meséket

2019. 03. 25.
A magyar ellenzéki közönségnek ne szóljunk, ők hadd dúdolják még a „Majd segít Európa”, „Merkel, te csodás” és „Európa egy értékközösség” című nagysikerű operettbetétdalokat.

Miért rossz ötlet az európai minimálbér?

2019. 03. 24.
Ha Európában egységes minimálbér lenne, olyan, amely jelentős növekedésnek számítana az Unió kevésbé fejlett országaiban, az olyan magas lenne, hogy ezen országokban – többek között Magyarországon – a népesség jelentős részét nem lenne érdemes foglalkoztatni.

Mivé lett mára a lengyel-magyar barátság?

2019. 03. 23.
A piacgazdaság és a globalizáció a több évszázados lengyel-magyar barátságot is kikezdte, de még úgy is van remény, hogy a Budapesten és Varsóban éppen uralkodó nacionalista rezsimek is megpróbálnak rátelepedni a két nép jó kapcsolatára.

A Fidesznek most össze kell szednie magát, hogy elég mandátumot szállítson a Néppártnak

2019. 03. 21.
Meglepő módon a legjobban talán Varga Miklós politikai giccsdala, az Európa írja le az Európai Néppárt és a Fidesz viszonyát.

A Néppárt még mindig nem érti: Orbán csak a verésből ért, a kompromisszumból nem

2019. 03. 20.
Minden, ami nem kizárás, Orbán győzelme, és csak időhúzás a Néppártnak. Az EP-választás után ugyanis lehet, hogy Orbán majd maga akarja elhagyni a pártcsaládot, és simán hátba szúrja Weberéket. Macron örülhet.

A fiatalok között legalább olyan jót fut a hajrá, Orbán, mint az O1G

2019. 03. 20.
És ami a legszomorúbb, hogy ezen kezdeteleges politikai kinyilatkoztatások is a divat hatására születnek meg. Pedig politizálni amúgy nem divat: az influenszerek se csinálják, egy cég se fizet érte.

Legalább bevásárlásnál ne legyünk már akkora ellenzékiek!

2019. 03. 19.
Épp elég nyomorunk van ebben az országban anélkül is, hogy politikai alapon döntenénk el, eszünk-e Big Macet vagy nem.

Miért fölösleges teleszülni Európát?

2019. 03. 18.
A népességfogyás nem akkora tragédia, csak egy felfújt műbalhé. És hogy miért fújták fel? Hát a pénz miatt: kevesebb ember kevesebbet fogyaszt.

Győzhetne-e Magyarországon is egy Zuzana Čaputová?

2019. 03. 18.
Hogyan lett a sötét, mečiari Szlovákiából mára a visegrádiak legfényesebbje? A szlovák elnökválasztás öt tanulsága.

Ennyire őszinte Orbánék lengyelbarátsága

2019. 03. 16.
Akkora a lengyel-magyar barátság, hogy a lengyel miniszterelnököt iderángatták március 15-re. A lengyel függetlenség kerek századik évfordulójára viszont nem ment Varsóba senki a kormányból. Miért?

Mi kellett 1848-hoz, és mi kellett volna 1989-hez?

2019. 03. 15.
1848. március 15-e a magyar történelem nagy emancipációs pillanata volt. Azóta sem jött hasonló, 1989-ben sem. Hogy miért? Mert az új rendszer nem sokaknak, csak keveseknek volt jó.

Miért nem teszünk ki uniós zászlókat a házakra március 15-én?

2019. 03. 15.
Ünnepeink közül leginkább március 15-e indokolná, hogy kimondjuk: a márciusi ifjak nem csak a magyar szabadságért, de Európa szabadságáért is síkra szálltak.

Leginkább a Fidesz miatt bukott ügy a székelyek autonómiája

2019. 03. 13.
Tényleg csak mélymagyar és szélsőjobboldali szempontból lehet támogatni a székelyek autonómiáját? És van-e a dolognak bármi realitása?

Húsz éve csatlakoztunk a NATO-hoz. Megérte?

2019. 03. 12.
1999. március 12-én léptünk be a NATO-ba. Pénzt, tapasztalatot és befolyást is nyertünk ezzel. De vajon előrébb lennénk, ha inkább a semlegességre törekszünk?

Kína helyet követel magának

2019. 03. 11.
Miközben Kína színre lép a nemzetközi porondon, mi azon vitatkozunk, hogy van-e szükség koordinált határőrségre. Ha így haladunk, nem lesz.

Ha nem hiszünk Michael Jackson négy óráig mesélő áldozatainak, akkor itt az ideje másoknak sem hinni

2019. 03. 11.
Mivel a talán pedofil Michael Jacksont nagyon akarják szeretni az emberek, ezért hirtelen megtörtént, ami a #metoo mozgalom megjelenése óta soha: megkérdőjelezték az áldozatok történetét.

összesen: 457 db | 30 db/oldal

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11