+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++

Képviselők, ha képviselnek

2018. 12. 17.
Eddig ellenzéki képviselőnek lenni kicsit olyannak tűnt, mint egy osztálykirándulás iszonyatosan jó zsebpénzért. Most meg végre elkezdtek dolgozni! Őrület!

Milyen gólhelyzetet rontottak el az MTVA székházában az ellenzéki képviselők?

2018. 12. 17.
Nyilvánvaló lett, hogy akárhány milliárdot költenek a közmédiára, megfelelő műsor esetén nézik ennyien a kézben tartott mobiltelefonos közvetítést is. Ilyenkor élni kéne a helyzettel.

Tüntetések: többre és másra van szükség!

2018. 12. 15.
A tüntetést nem követi cselekvés. Ez a cselekvés lehet tényleges vagy szimbolikus. Nem kezdjük el a ruhánkon viselni, a Facebookra kitenni, hogy mi egyetértünk valamiben, akarunk valamit. Pedig nem volt régen 2002 és a kokárdát hordó fideszesek.

Hogyan tudjuk megregulázni a Kövéreket?

2018. 12. 14.
Kövér bírságol? Na bumm! Adjunk össze prémiumot a parlamenti rendbontóknak! Ez lehetne a demokráciavédelmi alap!

Miért tévút a rendőröket dobálni?

2018. 12. 14.
A rendőr a parlament lépcsőjén nem Orbán Viktort védi, hanem a közrendet. Az nem jut eszébe senkinek, hogy ugyanezek a rendőrök majd holnap-holnapután iskolák, bevásárlóközpontok, pályaudvarok környékén fognak járőrözni? Ugyanúgy a közrendet fogják fenntartani, mint tegnap este.

Legyen végre az ország azoké, akik nem szeretnek dolgozni!

2018. 12. 13.
A rabszolgatörvény kommunikációja már csak egy lépésre van a Kádár-korszak jó hangulatú munkaversenyeitől. Az őrült dolgozni akarásról persze könnyebb legendázni, mint rendes fizetést adni.

Rabszolgák, ne rabszolgáljatok! Képviselők, meg ne álljatok!

2018. 12. 13.
Ami szerdán volt az utcán, olyat már láttunk, de ami a parlamenti padsorokban történt, olyat még nem. Mi van, ha ez kellett ahhoz, hogy valami történjen majd jóval később?

A nap eredménye: a Fidesz az ellenzékkel vitázik, még ha csak mémben is

2018. 12. 12.
A mai nap nem győzelem az ellenzék számára, hanem egy olyan hétköznap, amilyen hétköznapokat kell csinálni egy magát komolyan vevő ellenzéknek.

A gazdasági növekedés nem jó, a mennyiség nem minőség

2018. 12. 11.
Ésszerű és felelős döntés-e olyan gazdaság vízióját követni, amely nem veszi figyelembe a növekedés korlátait, vagy egyenesen tagadja azok létezését? Szerintem nem.

A dolgot őt magát nézzük

2018. 12. 10.
Itt az ideje, hogy azok, akik nem részei a nagy médiamonstrumnak, azok, akik olvasóik vagy szponzoraik támogatásából próbálnak megélni, egymásra végleg kollégaként tekintsenek és folytassák le azokat a vitákat, amelyek minden rendszerváltás szükséges előzményei.

Miért nem érdemes fullba nyomni a kretént emberi jogi ügyekben (sem)?

2018. 12. 10.
Mit jelent az emberi jogok világnapja a világ boldogtalanabbik részén, és mit a fejlett nyugaton? És hol rontotta el a progresszív jogvédelmi harcot a költözni kényszerült CEU?

Adóztassuk-e meg a környezetterhelést? És ha igen, hogyan?

2018. 12. 09.
Hogyan tudunk tovább növekedni úgy, hogy ne terheljük a környezetet? Ha kipróbáljuk a nem materiális gazdaságot. És hogyan adóztassuk meg a környezetterhelést, hogy ne törjön ki lázadás? Erre is lehet megoldás.

Amire figyelni kéne a centenáriumi ünnepségek közepette

2018. 12. 08.
Közelebb hozhatja a szlovák és magyar gondolkodásmódot az, hogy mindkét fél hasonló történelmi traumákat élt meg?

Hogy lenne már Angela Merkel a nagy nyertes?

2018. 12. 08.
Ha Annegret Kramp-Karrenbauer jó tanítványa akar lenni Angela Merkelnek, akkor ki kell nyírnia Angela Merkelt. Egyelőre ne tapsoljunk a német fejleményeknek.

A mai nap nyertese: Angela Merkel

2018. 12. 07.
Miközben másutt Kurzok, Orbánok, Salvinik, de akár a szintén csak jelszavakban utazó Macronok erősödnek, Németország a teljesítményre és a szerénységre, a szorgalomra és az alázatra mondott igent.

Az a foci, amit eddig ismertünk, megszűnik létezni

2018. 12. 07.
A 2021-re ígért harmadik számú európai kupasorozattal végleg átalakul az a klubfoci, amiben még lehetett várni a csodát. Lesz az a foci, amit mi láthatunk élőben, és lesz az, ami a tévében megy.

Óvatos közgazdászok, hol vagytok?

2018. 12. 06.
Lehet abban reménykedni, hogy egyszer csak mégis működni fog egyszerre a fogyasztás növelése, az ideális gazdasági szabályozás és a környezetvédelem, de jobb inkább alternatív megoldásokat keresni.

Ne keverjük össze az értelmiségi dalárdát a politikával!

2018. 12. 06.
A „sárga rózsa” okos fricska volt 1968-ban, de napjainkra egy felfokozott tüntetés hangulatát és dramaturgiáját úgy le tudja húzni, hogy az embereknek élni nem lesz kedvük. A CEU küzdelme, bár nem mozgatta meg az országot, önmagában többet ér, mint a sírva beletörődés.

Nem csak a mellényük sárga, de az irigységük is

2018. 12. 05.
Az MSZP és a Párbeszéd vezetőségén feszülő sárga mellény egy dologra jó: hogy ha valóban kitör a népharag a politikai elit ellen, könnyebb lesz elvegyülniük a tömegben.

Zeneipar 2018-ban: jó, de butít és nyomorba is dönthet

2018. 12. 05.
Az internet egész máshogy formálta át a zeneipart, mint arra bárki tippelt volna. Vége a lemezeknek, és úgy hallgathatunk bármit, hogy a végén úgyis ugyanazt fogjuk.

Lesz-e a rabszolgatörvény az új internetadó?

2018. 12. 05.
A fő problémát, a munkaerőhiányt nem oldja meg, és politikai hasznot sem hoz a rabszolgatörvény, hiszen árkot ásni nem lehet vele, és a Fidesz saját bázisával tol ki.

Ők és Mi: mi a teendő a fideszes Halálcsillaggal?

2018. 12. 04.
Nem lenne jobb figyelmen kívül hagyni a vasvillával Liszkay Gábor alá söpört médiát, és azzal foglalkozni, ami tényleg fontos? Vagy mégis inkább le kell velük állni vitatkozni?

Macron sárgamellényes szemmel nézve nem különbözik Orbántól

2018. 12. 03.
Macron és Orbán hiába játsszák el az európai porondon, hogy mekkora ellenlábasai egymásnak, mindketten egy szűk elit érdekeit érvényesítik a társadalom többségének rovására.

Tényleg rabszolgákat csinál belőlünk a „rabszolgatörvény”?

2018. 12. 03.
Mi van, ha valakinek megéri túlórázni? Ha valaki sokat túlóráztat, annak elcsábítják a munkavállalóit? Mi éri meg jobban, a túlórapénz, vagy a munka utáni közös sörözés?

Hét dolog, amiért a mostani diáktüntetés pont olyan, mint az összes többi

2018. 12. 02.
Sem TGM-től, sem a semmiből felbukkant civil szónokoktól és a cuki külföldi diákoktól nem kéne elájulni, inkább azt kéne belátni, hogy a politika egy szakma. Válasz Kulcsár Árpádnak.

La mulţi ani, Ungaria!

2018. 12. 01.
Ha december elsején nem egyesül Erdély az óromán területekkel, azaz megmarad egy nagyobb Magyarországon belül, akkor ma a trianoni békeszerződéssel véglegesített magyar birodalom születésnapját köszönthetnénk – többek között románul.

Élj soká, te kettészakadó ország!

2018. 12. 01.
Románia a centenárium ünneplése közben lassan két részre szakad (na nem úgy, ahogy revizionista testvéreink remélik, hanem): az Európa (jelentsen bármit is) felé vitorlázó urbánus fiatalokra, és a szegényekre, akiket az előbbiek lenéznek.

Már nem kell pártokat betiltani ahhoz, hogy a munkásság hangja ne hallatsszon

2018. 11. 28.
A keddi vita a rabszolgatörvényről kordokumentum: a munkásoknak nincs képviselete a parlamentben, a képviseletükre mégis vállalkozó polgári pártoknak meg szavazói nincsenek.

Történelem nélküli emberek vagyunk

2018. 11. 28.
Itt az első világháború lezárásának centenáriuma, de a magyarok tömegei legfeljebb azt a konzekvenciát vonták le az elmúlt kétszáz évből, hogy jobb kussolni, és csendben kijátszani vagy kihasználni az aktuális rendszert.

Európa nem süllyed. Európa távolodik

2018. 11. 27.
Nézzük a német tévét, mert ott jó a műsor és csináljunk úgy, mintha ennek itt jelentősége lenne. Innen nézve álomszerű, hogy egy ország problémáira hirdet 3-4 párt megoldást. Mi a gyárudvar vagyunk.

összesen: 352 db | 30 db/oldal

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11