+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++

Fel akarják mérni, hogy az MTA-ban ki van velük, ki ellenük

2018. 06. 20.
A kutatók listázásával nem a CEU-ügyet játsszák el megint. Most nem bűnbakot akar a Fidesz teremteni, hanem csak felméri az MTA-n belüli erőviszonyokat.

Öntökönbojkottálás már megint?

2018. 06. 19.
Ezt a végtelenül kártékony összefogásos dumát, ami csak arra jó, hogy a szar továbbra is a víz felszínén úszhasson, el lehet felejteni.

Ember-e a menekült?

2018. 06. 19.
Németországot május vége óta egy szexuális gyilkosság tartja sokkban: egy iraki menekült megerőszakolt, majd megölt egy török-zsidó származású német kislányt. Mi következik mindebből a németországi és az európai menekülthelyzetre és a világvégére vonatkozóan?

A Híd jövője: RMDSZ vagy SZDSZ?

2018. 06. 18.
Olyan etnikai rétegpárt szerepét próbálja felvenni a szlovákiai Híd, mint amilyen Romániában az RMDSZ, amely az „ügy” érdekében bárkivel hajlandó koalícióra lépni. Eközben ott leselkedik a hiteltelenségi spirálba kerülés veszélye, ami az SZDSZ sorsa volt Magyarországon.

Tök normális

2018. 06. 17.
Semmi okunk nincs arra, hogy nagy változásokat várjunk a pártstruktúrában a jövő májusi EP-választásokig. Sajnos, vagy szerencsére – mindenki maga dönti el.

Nem csak az a fake news, amit annak hiszel

2018. 06. 15.
Beköltöztünk egy olyan evolúciós mátrixtripbe, amiben azt hisszük, az a valóság, amit a képernyőkön látunk. De ha leáll a rendszer, vajon hány ember rendelkezik az ökológiai túléléshez szükséges tudással és képességekkel?

Sajtó ellenzék nélkül, ellenzék sajtó nélkül

2018. 06. 14.
Reménytelen volna az ellenzék? Lehet, csakhogy „az ellenzék” nem létezik. Ahogy „az ellenzéki sajtó” sem. Nem lehet ugyanis egy kalap alá venni a régi baloldalt és az új ellenzéki pártokat. Válasz Pintér Bencének.

Le vannak maradva

2018. 06. 13.
Nem a friss hírt kommentálni nem tudó Vitray Tamás Kálmán Olga egyetlen vendége, aki le van maradva már egy ideje.

Mindenki hülye, csak az ellenzéki sajtó helikopter

2018. 06. 12.
A fideszesek gonosz hülyék, az ellenzékiek inkompetens hülyék, de azért csak verjék meg a Fideszt! Ja, és az újságírók, azok okosak. Csodálkozunk a harmadik kétharmadon, ha ez megy az ellenzéki médiában?

Ami a Trianon-megemlékezésekből kimaradt

2018. 06. 07.
Mire is kéne emlékeznünk Trianon kapcsán? A történelmi Magyarország szétesésének legnagyobb tragédiája a nemzetiségek békés egymás mellett élésének elvesztése, illetve az, hogy az ország elvesztette fő régióit és Budapesten kívüli nagyvárosait, azaz vidéki polgárságát és kulturális diverzitásának tudatát.

Az Alkotmánybíróságnak hirtelen fontos lett az EU, hogy elodázhassa a kínos döntéseket

2018. 06. 05.
A civiltörvény és a lex CEU ügyét is felfüggesztik. Az érvelés briliáns: meg akarják várni, hogy ítél az Európai Bíróság, ami tök más mércék szerint fog dönteni.

Orbán elvesztette a szlovén választást

2018. 06. 04.
Orbán Viktorból mégsem lett sikeres magyar exporttermék, amolyan új puskásöcsi vagy rökkmarika. A Fidesz szlovéniai piacfoglalása elég kudarcosra sikerült, csak a szavazók negyede akar úgy élni, mint a magyarok. Mi várható most Szlovéniában? És mi következik az eredményből a magyarok számára?

Európai integráció: leomló álmok

2018. 05. 30.
Az olaszországi eseményeket látva már nehéz hinni közép-európaiként abban, hogy egy normálisabb és demokratikusabb Európa részeivé váltunk a csatlakozással. Azaz, ez az álom is szertefoszlott. Volt, nincs.

Balliberálisok: egy szakítás háttere

2018. 05. 28.
Frakció nélküli „frakcióvezető” által aláírt titkos dokumentum, újabb hátba szúrások és félretájékoztatás: a Balliberálisok című sorozat újabb részéből kiderül, miért dobta Anett Tímeáékat.

Mind jól járunk, ha több lesz a magyar

2018. 05. 28.
Nagyobb piacot, több innovációt és kevesebb közterhet is hozhatna az áhított népességnövekedés. Ehhez viszont okosan kell ösztönözni a gyermekvállalást, és nem csak a leendő anyákra célozva.

Óriási fordulat! Ettől biztosan megmenekül az MSZP!

2018. 05. 25.
Molnár Zsolttal kezdi legújabb megújulását az MSZP. Nem lennénk most a Fidesz helyében!

Így érti félre a baloldal a magyar társadalmat

2018. 05. 22.
Két dolgot csinál rosszul a balos ellenzék: a középosztályra épít, ami nálunk nem politikai tényező. A szegényeknek pedig nem mondja meg, miért tegyék kockára azt a keveset, amijük van.

Itt a Balliberálisok, a legjobb politikai szappanopera

2018. 05. 18.
Titkos pénzügyi megállapodás, hátbaszúrások, kilépések: a Balliberálisok című politikai szappanopera pénteki epizódja igencsak szórakoztatóra sikeredett. És hol van még a nap vége!

Tessék kiköpni Gyurcsányt!

2018. 05. 16.
A választás utáni blame game-ből a DK ügyesen kimaradt, pedig Gyurcsányék eléggé sárosak az ellenzéki kudarcban. Mit tehetnek most az ellenzéki pártok? Szögezzék le, hogy a DK-val soha!

Orrbavágás után

2018. 05. 14.
Sokatmondó volt Trócsányi miniszteri meghallgatása, ahol kifejtette, amit parancsba kapott. Úgy tűnik, a Fidesz tanult a Handó-leckéből, és profibb módon áll neki felhígítani a bírói kart.

Mi a bajom a Momentummal?

2018. 05. 10.
Röviden: semmi. Mindenesetre a Momentum-sztori elmond egyet s mást a pártcsinálás tanulságairól Magyarországon.

A Kétfarkú a nap legnagyobb trollja

2018. 05. 08.
Az ország leghosszabb nevű országgyűlési képviselőjelöltjét adta a Magyar Kétfarkú Kutya Párt az idei választáson, de az egyik legnagyobb trollját is.

Migránsriasztó kerékpárút

2018. 05. 02.
Mielőtt arra gondolnánk, hogy a migránsok azért akarnak Ausztriába menni és nem ide, mert mi itt faszán megvédjük magunkat tőlük, jusson eszünkbe, hogy lehet inkább arról van szó, hogy inkább olyan országba mennének, ahol ha észreveszik, hogy sok a bringás, akkor lekaszálják a bicikliút melletti füvet, és nem rázzák az öklüket a füvet növesztő nemzetközi összeesküvésre. Lehet ez a nemzeti politika lényege, hogy ha sokáig szar hely maradunk, akkor tényleg nem jön ide senki.

Mit kezdjünk egy lumpenpolgári kétharmaddal?

2018. 04. 30.
Keresve sem találhatnánk aktuálisabb témát május elsejére, mint azt, hogy megpróbáljuk diagnosztizálni a középosztály, a polgárság és a proletariátus drámai összecsúszását a mai Magyarországon. Emiatt lett kétharmada a Fidesznek, a gond azonban mélyebben van. Egy kormányt le lehet váltani, végső esetben el lehet kergetni, de mit kezdünk ezzel a néppel; a pártpolitikai kétharmad mögé tömörült társadalmi kétharmaddal?

Vegyétek fel a mandátumotokat, és politizáljatok!

2018. 04. 24.
Nincs mese, be kell ülni a parlamentbe: a hétvégi ellenzékiségben nincs elég lehetőség a változtatásra.

Ha ezt Gyárfással megtehetik, akkor bárkivel megtehetik

2018. 04. 17.
A Fenyő-gyilkosság húsz éve történt. Portik Tamás több mint öt éve nincs szabadlábon.

összesen: 457 db | 30 db/oldal

6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16