+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++

Az a foci, amit eddig ismertünk, megszűnik létezni

2018. 12. 07.
A 2021-re ígért harmadik számú európai kupasorozattal végleg átalakul az a klubfoci, amiben még lehetett várni a csodát. Lesz az a foci, amit mi láthatunk élőben, és lesz az, ami a tévében megy.

Óvatos közgazdászok, hol vagytok?

2018. 12. 06.
Lehet abban reménykedni, hogy egyszer csak mégis működni fog egyszerre a fogyasztás növelése, az ideális gazdasági szabályozás és a környezetvédelem, de jobb inkább alternatív megoldásokat keresni.

Ne keverjük össze az értelmiségi dalárdát a politikával!

2018. 12. 06.
A „sárga rózsa” okos fricska volt 1968-ban, de napjainkra egy felfokozott tüntetés hangulatát és dramaturgiáját úgy le tudja húzni, hogy az embereknek élni nem lesz kedvük. A CEU küzdelme, bár nem mozgatta meg az országot, önmagában többet ér, mint a sírva beletörődés.

Nem csak a mellényük sárga, de az irigységük is

2018. 12. 05.
Az MSZP és a Párbeszéd vezetőségén feszülő sárga mellény egy dologra jó: hogy ha valóban kitör a népharag a politikai elit ellen, könnyebb lesz elvegyülniük a tömegben.

Zeneipar 2018-ban: jó, de butít és nyomorba is dönthet

2018. 12. 05.
Az internet egész máshogy formálta át a zeneipart, mint arra bárki tippelt volna. Vége a lemezeknek, és úgy hallgathatunk bármit, hogy a végén úgyis ugyanazt fogjuk.

Lesz-e a rabszolgatörvény az új internetadó?

2018. 12. 05.
A fő problémát, a munkaerőhiányt nem oldja meg, és politikai hasznot sem hoz a rabszolgatörvény, hiszen árkot ásni nem lehet vele, és a Fidesz saját bázisával tol ki.

Ők és Mi: mi a teendő a fideszes Halálcsillaggal?

2018. 12. 04.
Nem lenne jobb figyelmen kívül hagyni a vasvillával Liszkay Gábor alá söpört médiát, és azzal foglalkozni, ami tényleg fontos? Vagy mégis inkább le kell velük állni vitatkozni?

Macron sárgamellényes szemmel nézve nem különbözik Orbántól

2018. 12. 03.
Macron és Orbán hiába játsszák el az európai porondon, hogy mekkora ellenlábasai egymásnak, mindketten egy szűk elit érdekeit érvényesítik a társadalom többségének rovására.

Tényleg rabszolgákat csinál belőlünk a „rabszolgatörvény”?

2018. 12. 03.
Mi van, ha valakinek megéri túlórázni? Ha valaki sokat túlóráztat, annak elcsábítják a munkavállalóit? Mi éri meg jobban, a túlórapénz, vagy a munka utáni közös sörözés?

Hét dolog, amiért a mostani diáktüntetés pont olyan, mint az összes többi

2018. 12. 02.
Sem TGM-től, sem a semmiből felbukkant civil szónokoktól és a cuki külföldi diákoktól nem kéne elájulni, inkább azt kéne belátni, hogy a politika egy szakma. Válasz Kulcsár Árpádnak.

La mulţi ani, Ungaria!

2018. 12. 01.
Ha december elsején nem egyesül Erdély az óromán területekkel, azaz megmarad egy nagyobb Magyarországon belül, akkor ma a trianoni békeszerződéssel véglegesített magyar birodalom születésnapját köszönthetnénk – többek között románul.

Élj soká, te kettészakadó ország!

2018. 12. 01.
Románia a centenárium ünneplése közben lassan két részre szakad (na nem úgy, ahogy revizionista testvéreink remélik, hanem): az Európa (jelentsen bármit is) felé vitorlázó urbánus fiatalokra, és a szegényekre, akiket az előbbiek lenéznek.

Már nem kell pártokat betiltani ahhoz, hogy a munkásság hangja ne hallatsszon

2018. 11. 28.
A keddi vita a rabszolgatörvényről kordokumentum: a munkásoknak nincs képviselete a parlamentben, a képviseletükre mégis vállalkozó polgári pártoknak meg szavazói nincsenek.

Történelem nélküli emberek vagyunk

2018. 11. 28.
Itt az első világháború lezárásának centenáriuma, de a magyarok tömegei legfeljebb azt a konzekvenciát vonták le az elmúlt kétszáz évből, hogy jobb kussolni, és csendben kijátszani vagy kihasználni az aktuális rendszert.

Európa nem süllyed. Európa távolodik

2018. 11. 27.
Nézzük a német tévét, mert ott jó a műsor és csináljunk úgy, mintha ennek itt jelentősége lenne. Innen nézve álomszerű, hogy egy ország problémáira hirdet 3-4 párt megoldást. Mi a gyárudvar vagyunk.

Már Közép-Ázsiát se sajnálhatjuk le jó lelkiismerettel

2018. 11. 26.
Monumentális elnöki palota, 97 százalékos választási eredmények, személyi kultusz. Jót röhögtem ezeken Kazahsztánban, aztán rájöttem: lassan Magyarország is pont ennyire röhejes.

7 dolog, amiért előremutató volt a szombati diáktüntetés

2018. 11. 25.
Mitől volt ez a tüntetés más, mint a többi? Például, hogy nem voltak politikusok, volt viszont TGM. Volt szolidaritás, de nem volt politikai haszonszerzés. Egyelőre.

Etnikai frontharcosokat vagy gondolkodó gyerekeket képezzünk?

2018. 11. 23.
Nem Európa-centrikus, nem heroizáló, hanem a legendák és mítoszok helyett ténykre koncentráló történelemoktatásra van szükség.

Mitől szorongtok ott, a jobboldalon?

2018. 11. 22.
A harmadik kétharmad után is jobban várják a meghalt SZDSZ harmincadik születésnapját, mint a Fideszét. Mitől félnek még mindig?

Miben van igaza Schmidt Máriának?

2018. 11. 21.
Schmidt Mária hét pontban tett javaslatot a magyar történelemtanítás (bocs, oktatás) megújítására. Kettővel bőven vitatkoznék, a maradék ötben viszont jócskán van valami. Mik ma a főbb problémák? Lehet-e őket orvosolni?

A nacionalizmus visszaszorítását szolgálja, hogy nem lehet Mohamedet pedofilozni

2018. 11. 21.
Pontosan tudhatta a Mohamed pedofilozásáért elítélt osztrák nő, hogy el fogják ítélni: maga idézte fel előadásában az előző, hasonlóképp végződő esetet.

Amit Orbán csinál Gruevszki-ügyben, az nyílt putyinizmus

2018. 11. 17.
Orbán megoldotta, hogy egy ezeréves, keresztény európai ország vezetőjeként ő is egy legyen a bőrdzsekis, pacsulitól bűzlő, hátranyalt hajú balkáni bandavezérek közül.

Ma Magyarország ott áll, ahol a kilencvenes évek mélyén állt Románia

2018. 11. 16.
A kelet-európai térségben fogyatkoznak a diktátorok és autoriter politikusok. Most már Macedóniába se menekülhet Orbán Viktor, ha majd rajta lesz a sor.

Ez az ország egy vicc

2018. 11. 16.
Magyarország ma egy rosszul megírt Frei Tamás-regényből egy talicska begombázott aprómajom által filmvászonra adaptált, B-kategóriás, összeesküvős politikai thriller, amire végül nem adott elég pénzt a Filmalap.

Európában a keresztények és a muszlimok is kisebbségben vannak

2018. 11. 15.
Pedofíliavád ide vagy oda, egy katolikus és egy muszlim közti hitközösség legmélyebb szintjét épp egy gyereklány története teremti meg, aki rejtélyes módon apa nélkül esett teherbe. Válasz Ungváry Krisztiánnak.

Miért baj, hogy lefejezik a természetvédelmi igazgatást?

2018. 11. 15.
Amikor lefejezik a környezetvédelmi igazgatást, nem tesznek mást, mint átteszik Magyarországot Romániától keletre. Ott, ahol Putyin és Kína kényelmesebben eléri.

Mit mondana Jézus a kereszténydemokráciánkra?

2018. 11. 14.
Találgatás helyett érdemes fellapozni a Bibliát ahhoz, hogy egész pontos választ kapjunk Jézustól akár a hajléktalankérdésre is.

Így ég el végleg az amerikai álom

2018. 11. 13.
Nem természeti katasztrófa, hanem tisztítótűz: a kaliforniai erdőtűz elől menekülő celebek végleg megvilágítják a fogyasztói civilizáció bukását.

Április 8. után

2018. 11. 12.
Bő fél év telt el a sorsdöntő nap óta: rosszabbnál rosszabb, önellentmondó magyarázatok bőséges, savanyú termését hozta a szokatlanul hosszú nyár. Széttárt karokkal állunk a napon megperzselt Ínség-szikla kopasz csúcsán, az öreg folyó, ha soványan is, de halad mellettünk tovább. „Ostobák!” – csóválja csalódottan köbkilométeres fejét. Most, hogy tűzszínbe burkolózva beköszönt az ősz, ideje félretenni a gyávaságot, ideje hátralépni kettőt, ideje levonni a konklúziót. Nem sok időnk maradt.

Nem a Való Világgal van a baj, hanem minden mással

2018. 11. 12.
Elképesztően vicces, hogy a fél ország pár kábelcsatornán ordibáló fiatal miatt dühöng, miközben közel sem ők az ország legnagyobb tahói.

összesen: 457 db | 30 db/oldal

2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12