+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++

Női kvótával nem lehet más a politika

2018. 10. 20.
Az állítólag 21. századi LMP-ben egy exszoci lett a társelnök. A közvetlen indok a lehető legrosszabb értelemben vett 21. századi: úgy hívják, hogy női kvóta.

A hajléktalan nem bűnöző

2018. 10. 19.
Talpra állítani ezeket az embereket, az külön tudomány. És pénzbe kerül. Sok pénzbe. Na, ehelyett van az, hogy vigye el a rendőr... valahova. Aizé, tudod, arra a hajlékony izére, szállásra. Maradjanak ott, ne legyenek már szem előtt, érted.

A növekedés és a környezetvédelem nem megy együtt, ez a fájdalmas valóság

2018. 10. 19.
Egy túlterhelt bolygón még több fogyasztásra biztatni, vagy annak látszatát kelteni, hogy ez további terhelés nélkül lehetséges, az a jövővel szembeni vétek. Válasz Isztin Péternek.

Mi a fake news?

2018. 10. 18.
Nem minden álhír, ami annak látszik. A „post-truth” után a „fake news” az a fogalom, amit túlhasználunk, és ezzel elveszik az értelme.

A londoni nagykövet megmondta a tutit a jó kormányzásról az angliai magyar diákoknak

2018. 10. 17.
Mit jelent a hazánkra nézve, ha a londoni nagykövet nyíltan megkérdőjelezi a részvételi demokrácia fontosságát a „jó kormányzás” jegyében? Attól tartok, semmi jót.

Miért király dolog, ha van gyereked?

2018. 10. 17.
Senki másnak nem lesz olyan élménye, mint neked, és mivel a babákat nem az IKEA-ban veszed, ezért – bár próbálkozik vele – a gyerekedet még a kapitalizmus sem tudja igazából beárazni.

A bajor választások öt tanulsága

2018. 10. 15.
Nem lett Bajorország vörösebb, hanem egyszerűen a jobboldali tábor tagolódott. Sőt, a Zöldek sem baloldaliként, hanem jobbos programmal lettek másodikak, de még így is pofára eshetnek.

Növekedés és környezetvédelem egyszerre? Naná! Ezt üzenik az idei Nobel-díjak

2018. 10. 12.
Igenis járhat kéz a kézben a gazdasági növekedés és a környezetvédelem, ha megfelelően beárazzuk a környezet értékét. Erről szól az idei közgazdasági Nobel-díjazottak munkássága is.

Egyéves a #metoo mozgalom: Hol csúszott félre ez az egész?

2018. 10. 10.
Egyéves lett a #metoo mozgalom. Míg annak kezdetén a Time az év emberének választotta a mozgalmat, addig nem sokkal később már annak jeles arcai hátráltak ki a mozgalom mögül, mert érezték: itt valami nagyon félresiklott! Értékeljük hát az elmúlt egy évet!

De mit adtak nekünk a törökök?

2018. 10. 09.
Hét pontban arról a rengeteg sületlenségről, ami a török elnök magyarországi látogatása során a magyar nyilvánosságban megjelent.

Ezért lesz kudarcra ítélve a Corvinus-modell

2018. 10. 08.
Palkovics terve nem más, mint a kancellári rendszer csődjének kimondása. Annak a felismerése, hogy a politikai kinevezettek a magyar egyetemekből nagyüzemi seggnyalodákat csináltak.

Sikerült jelentéktelenné tenni az ukrajnai magyar kisebbség helyzetét

2018. 10. 06.
Egy állandóan harcoló külügyminiszterrel a hátunk mögött fel se tűnik, amikor kivételesen oka is van a harcnak. Pedig az ukrán nyelvtörvény kapcsán most van neki.

A lábon kihordott államcsőd

2018. 10. 05.
Létezik olyan államcsőd is, amilyen most Magyarországon van, és amibe nem hal bele az állam, hanem kihordja lábon. Mik a tünetei? Például, hogy nem viszik el a szemetet, három-négy megyére jut egy szívsebész, és hogy egy kezdő bíró béréért sem lehet autószerelőt találni.

Miért sérülékeny az Orbán-rezsim?

2018. 10. 05.
Orbán mozgatja a struktúrákat. Ami döntő: a változások semmilyen elvet nem követnek. Addig áll tehát ez a rezsim, amíg Orbán aktív. Egy jövőbeni visszavonulásával a struktúra összeomlik.

Ungár módszere veszélyes lehet a Fideszre

2018. 10. 04.
Vannak előnyei annak, ha van politikai erő, amely felhagy a Fidesz teljes tagadásával. Ne legyen minden erő ilyen, de aki ilyen, attól ne vitassuk el, hogy fontos munkát végez az ország érdekében.

A szabadságharc-vonaton nincsen fék

2018. 10. 03.
A Sargentini-jelentésre válaszul megfogalmazott határozati javaslatban az érdemi reakciók helyett csak migránsozásra, sorosozásra és csalózásra futja.

Világnézetet lehet cserélni, de klubot nem szabadna

2018. 10. 02.
Találkoztam én már olyannal is, aki gyurcsányistából lett jobbikos: de focicsapatot váltani, ahogy Orbán Viktor tette, ennél is furcsább árulás.

Most az LMP szavazói indíthatnának etikai eljárást a párt ellen

2018. 10. 02.
Az LMP történelme legjobb választási eredményét érte el, ezután azonban nem közös ünneplés jött, hanem a teljes szétesés.

Gipszkarton panama

2018. 10. 01.
Amikor a könyvvizsgálónak kell szólnia, hogy legalább ne panamai sufnicégekkel próbáljanak lopni.

Budapest mint önimádat

2018. 09. 28.
Talán azért szeretjük a Budapest-történeteket, mert rólunk mesélnek, bennünket beszélnek el – lakjunk bárhol, a kapcsolat és az érintkezés lehetőségével kecsegtetnek.

A szarkavarás és az ő veszélyei

2018. 09. 27.
Nem kellett hozzá James Bond, hogy a beregszászi akciót megszervezzék az ukránok. Csakhogy ezt a nemzetközi jogilag aggályos állampolgárságosztást a magyar szakszolgálatoknak védeni kellene. Nagy erőkkel.

Orbán magánrepülője csak egy gyenge kezdés

2018. 09. 25.
Bannon feltűnése újabb elem, ami miatt a játékot már dupla vagy semminek hívják. Ezért folyamatosan fognak jönni az újabb és újabb botrányok, amelyek elsősorban nem nekünk szólnak, mert Orbán bukása továbbra sem érdeke senkinek.

Így hátrálunk vissza a középkorba

2018. 09. 24.
A politikusok látják, hogy a középkorról jobban tudnak beszélni az embereknek, mint arról, hogy mi lesz négy év múlva. Nemzetállamok vagy föderáció – ki tudja? Inkább megvédjük magunkat, mint Hunyadi János tette.

Dzsudzsák Balázs az ember, aki miatt Ferihegyen is kerülni kell a taxisokat

2018. 09. 24.
Miért tudunk ennyire felháborodni a 96-szoros válogatott igazolásain? Jogos bicskanyitogatónak érezni a magyarázkodását, és sajnálni tőle évi 700 millió forintot? Spoiler: igen, jogos!

Ki nézi le a választókat? Válasz Böcskei Balázsnak

2018. 09. 21.
Aki a jelenlegi választási gyakorlattal egyetért, vagy a választásokon történteket természetesnek, legitimnek tartja, az nézi le a választókat!

Brüsszelben még azt nézik, amit Orbán mond, nem azt, amit csinál

2018. 09. 21.
Amint fordul az ellenfél pozíciója, fordul Orbáné is. Addig lesz ő a szélsőjobbos populizmus bajnoka, ameddig az még nem veszélyezteti a Brüsszelből folyó pénzeket. Egyébként leszarja az egészet.

Új jobbikos szlogen: Ti dolgoztok, mi lenézünk!

2018. 09. 20.
Valóban nehezen érthető, miért nem látták be a választópolgárok, hogy a tisztakezűség és a „XXI. század-pártiság” jegyében Simicska Lajossal üzleti-politikai koalícióra lépő Jobbikban van a garancia?!

A Sargentini-jelentés a jövő évi EP-választás Hódmezővásárhelye

2018. 09. 20.
Az ellenzéki nyilvánosság jó része hatalmas sikerként ünnepel egy eseményt, amely várhatóan ismét az ellenzék választási vereségének és a Fidesz nagy arányú győzelmének ágyaz meg.

Hosszú cikk Orbán Viktorról

2018. 09. 19.
Nem szeretek Orbán Viktorról írni, de amint azt a nemzetközi helyzet illusztrálja, mégis muszáj. Rajta kívül minden más magyar ezt az egész műsort csak tehetetlenül nézni tudja.

Kidobják-e a Fideszt a Néppártból?

2018. 09. 14.
Egyelőre úgy tűnik, hogy az Európai Néppárt nem gondolkodik a Fidesz kizárásában – főleg Orbán mellett a másik „bomlasztó”, Macron ambíciójának árnyékában.

összesen: 401 db | 30 db/oldal

2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12