+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++

Migránsriasztó kerékpárút

2018. 05. 02.
Mielőtt arra gondolnánk, hogy a migránsok azért akarnak Ausztriába menni és nem ide, mert mi itt faszán megvédjük magunkat tőlük, jusson eszünkbe, hogy lehet inkább arról van szó, hogy inkább olyan országba mennének, ahol ha észreveszik, hogy sok a bringás, akkor lekaszálják a bicikliút melletti füvet, és nem rázzák az öklüket a füvet növesztő nemzetközi összeesküvésre. Lehet ez a nemzeti politika lényege, hogy ha sokáig szar hely maradunk, akkor tényleg nem jön ide senki.

Mit kezdjünk egy lumpenpolgári kétharmaddal?

2018. 04. 30.
Keresve sem találhatnánk aktuálisabb témát május elsejére, mint azt, hogy megpróbáljuk diagnosztizálni a középosztály, a polgárság és a proletariátus drámai összecsúszását a mai Magyarországon. Emiatt lett kétharmada a Fidesznek, a gond azonban mélyebben van. Egy kormányt le lehet váltani, végső esetben el lehet kergetni, de mit kezdünk ezzel a néppel; a pártpolitikai kétharmad mögé tömörült társadalmi kétharmaddal?

Vegyétek fel a mandátumotokat, és politizáljatok!

2018. 04. 24.
Nincs mese, be kell ülni a parlamentbe: a hétvégi ellenzékiségben nincs elég lehetőség a változtatásra.

Ha ezt Gyárfással megtehetik, akkor bárkivel megtehetik

2018. 04. 17.
A Fenyő-gyilkosság húsz éve történt. Portik Tamás több mint öt éve nincs szabadlábon.

Budapest és vidék: honnan ez az éles különbség?

2018. 04. 15.
Ha Budapestnek saját parlamentje lenne, abban a Fidesz kisebbségben lenne. Ha a vidéknek saját parlamentje lenne, abban a Fidesznek négyötöde lenne.

Miért lenne értelme tüntetni? És miért nem?

2018. 04. 14.
Négy mondat a 89 óta demokráciának mondott zsarnokságról.

Kérem, hogy a készülő Sorosbérenc-listára felvenni szíveskedjenek

2018. 04. 13.
Nem azért, mert a nemzet ellensége vagyok. Épp ellenkezőleg, hazaszerető magyar ember vagyok. Éppúgy, mint a listára felvett emberek nagy része.

Mi a teendő?

2018. 04. 10.
Pártokat kell csinálni. Méghozzá igaziakat. Értelmiségi holdudvart is csinálni kell. A holdudvarból kritikus pártsajtót kell csinálni.

A pártok győztek, az ország veszített

2018. 04. 10.
Nem a vidékieknek, hanem a vidék lenézésének köszönhetjük az újabb Fidesz-kétharmadot. Ebben az ellenzék is vastagon benne van. Mikor csinál valaki végre egy jobbközép centrumpártot?

Ideje lemászni az elefántcsonttoronyból

2018. 04. 09.
Nyert a Fidesz. Nagyon is. És emiatt lehet a vidékieket szidni, csak nincs értelme.

Ellenzék nélkül kormányt váltani nem lehet

2018. 04. 09.
Orbán tehát középtávon biztosan marad, egy nagy nemzetközi konjunktúrahullám tetején van az ország, sok külföldi pénz van itt, majd egy kicsit a körmére csapnak, ha nagyon Lukasenka akar lenni, de egyébként maradhat.

Ha bárki azt gondolja, hogy ez nélküle meglesz, téved

2018. 04. 08.
Most tartunk ott, hogy a Fidesz meg van tornáztatva az eredményért. És az ilyen tornáztatások után Orbán hatalmas rendcsinálásokba szokott kezdeni.

Prognózisom ma estére

2018. 04. 08.
A Jobbik happy lesz, a Fidesz nem, az LMP életben marad, a kétfarkúak meglepődnek.

Így magyaráztam el a szoci néniknek, miért nincs náluk MSZP

2018. 04. 08.
Nincsen MSZP-s egyéni jelölt? Leszavazok akkor a Kétfarkú Kutyapártra, hát nekem is van kutyusom.

Kényszerítsük rá a pártokat, hogy felnőttként viselkedjenek! Mondjuk ma

2018. 04. 08.
A kormánypártból protestpárttá átvedlett Fidesz teljhatalma és a kompromisszumos, felnőtt politizálás esélye között választhatunk ma.

Mi vagyunk az atombomba

2018. 04. 05.
Ha elmegyünk szavazni.

Kitörni a falak közül

2018. 04. 04.
A nemzeti elszigetelődés politikájával hosszú távon nem lehet ellenállni az elszabadult neoliberális globalizációnak, és az európai integrációban rejlő esélyekkel sem lehet élni.

Orbán-buktató ultimátum hozhat politikai feltámadást

2018. 04. 03.
Panaszkodnak az ellenzékiek Orbán játékszabályaira, de azért csak beadják a derekukat. Pedig egy ügyes ultimátummal kikényszeríthetnék, hogy befejezzük végre a rendszerváltást.

A Narancssárga Csatorna

2018. 04. 02.
Az NDK televíziójának egykori virtuális valósága rokon a Fidesz mai narancssárga csatornájával. Ellenségeket vélnek látni minden irányból. „A pártnak, a pártnak mindig igaza van” – szólt akkor a sláger. Ugyanez a dal szól ma is.

Orbánnak mennie kell!

2018. 03. 29.
Orbán személye annyira kínos nekünk, németeknek, hogy sem a közéletben, sem a médiában nem beszélünk arról, hogy az Európai Néppárton belül együtt dolgozik a CSU és a CDU politikusaival.

Újabb mélyponton vagyunk

2018. 03. 28.
Ennek az útnak a végén a bepoloskázott lakások, a kukkoló kamerával felvett házasélet, a csengőfrász, a fekete autó, az új Péter Gábor van. Az a világ, ahol a családi ebédnél is vigyázni kell a szánkra.

Orbán Viktor a jó választás

2018. 03. 28.
Ha vetünk egy pillantást a Nagy-Britanniában, Franciaországban, Németországban, Olaszországban és más országokban lévő állapotokra, látjuk: Orbánnak teljesen igaza van a politikájával.

Ahol a patikusé és a sírkövesé a legmodernebb ház

2018. 03. 24.
De hát ott nincs semmi – mondta meglehetősen faragatlan módon Robert Fico Kelet-Szlovákiáról. És sajnos van ebben némi igazság.

Egy magyar származású elnököt már őrizetbe vettek

2018. 03. 21.
Fantasztikus utazás a jogállamiság és a szabad sajtó világába, a távoli Európába, ahol lehetséges az, hogy őrizetbe veszik Nicolas Sarkozy-t, aki pár éve még Franciaország elnöke volt!

összesen: 284 db | 30 db/oldal

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10