+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++

Budapest mint önimádat

2018. 09. 28.
Talán azért szeretjük a Budapest-történeteket, mert rólunk mesélnek, bennünket beszélnek el – lakjunk bárhol, a kapcsolat és az érintkezés lehetőségével kecsegtetnek.

A szarkavarás és az ő veszélyei

2018. 09. 27.
Nem kellett hozzá James Bond, hogy a beregszászi akciót megszervezzék az ukránok. Csakhogy ezt a nemzetközi jogilag aggályos állampolgárságosztást a magyar szakszolgálatoknak védeni kellene. Nagy erőkkel.

Orbán magánrepülője csak egy gyenge kezdés

2018. 09. 25.
Bannon feltűnése újabb elem, ami miatt a játékot már dupla vagy semminek hívják. Ezért folyamatosan fognak jönni az újabb és újabb botrányok, amelyek elsősorban nem nekünk szólnak, mert Orbán bukása továbbra sem érdeke senkinek.

Így hátrálunk vissza a középkorba

2018. 09. 24.
A politikusok látják, hogy a középkorról jobban tudnak beszélni az embereknek, mint arról, hogy mi lesz négy év múlva. Nemzetállamok vagy föderáció – ki tudja? Inkább megvédjük magunkat, mint Hunyadi János tette.

Dzsudzsák Balázs az ember, aki miatt Ferihegyen is kerülni kell a taxisokat

2018. 09. 24.
Miért tudunk ennyire felháborodni a 96-szoros válogatott igazolásain? Jogos bicskanyitogatónak érezni a magyarázkodását, és sajnálni tőle évi 700 millió forintot? Spoiler: igen, jogos!

Ki nézi le a választókat? Válasz Böcskei Balázsnak

2018. 09. 21.
Aki a jelenlegi választási gyakorlattal egyetért, vagy a választásokon történteket természetesnek, legitimnek tartja, az nézi le a választókat!

Brüsszelben még azt nézik, amit Orbán mond, nem azt, amit csinál

2018. 09. 21.
Amint fordul az ellenfél pozíciója, fordul Orbáné is. Addig lesz ő a szélsőjobbos populizmus bajnoka, ameddig az még nem veszélyezteti a Brüsszelből folyó pénzeket. Egyébként leszarja az egészet.

Új jobbikos szlogen: Ti dolgoztok, mi lenézünk!

2018. 09. 20.
Valóban nehezen érthető, miért nem látták be a választópolgárok, hogy a tisztakezűség és a „XXI. század-pártiság” jegyében Simicska Lajossal üzleti-politikai koalícióra lépő Jobbikban van a garancia?!

A Sargentini-jelentés a jövő évi EP-választás Hódmezővásárhelye

2018. 09. 20.
Az ellenzéki nyilvánosság jó része hatalmas sikerként ünnepel egy eseményt, amely várhatóan ismét az ellenzék választási vereségének és a Fidesz nagy arányú győzelmének ágyaz meg.

Hosszú cikk Orbán Viktorról

2018. 09. 19.
Nem szeretek Orbán Viktorról írni, de amint azt a nemzetközi helyzet illusztrálja, mégis muszáj. Rajta kívül minden más magyar ezt az egész műsort csak tehetetlenül nézni tudja.

Kidobják-e a Fideszt a Néppártból?

2018. 09. 14.
Egyelőre úgy tűnik, hogy az Európai Néppárt nem gondolkodik a Fidesz kizárásában – főleg Orbán mellett a másik „bomlasztó”, Macron ambíciójának árnyékában.

Így lett a politológia a politika szolgálólánya

2018. 09. 13.
Mivel piaci kereslet nincs a szolgálataikra, a pártok holdudvarába vagy az akadémiai elefántcsonttoronyba menekültek a politológusok. Pedig fontos lenne, hogy valaki elmagyarázza a társadalomnak, hogy mi történik.

Balog, a kisebbik rossz

2018. 09. 13.
Azért gyönyörű, nem? Az utódait megismerve milyen nosztalgikusan lehet visszagondolni egy olyan alakra is, mint Balog tiszteletes!

Ha tagadjuk a kormány eredményeit, az az ellenzéki szellem elsorvadásához vezet

2018. 09. 12.
Óriásira emeli a tétet az, aki egy számára utálatos politikusról be akarja bizonyítani, hogy a fű se nő meg körülötte.

Miben különbözik Orbán Geronazzo Máriától?

2018. 09. 11.
Bár a magyar kormányfő is hasonló szerepet kapott az európai politika nagyszínpadán, mint a botrányhős nő egy felnőttfilmben, de a végkifejlet mégis máshogy alakul.

A Sargentini-jelentés egy fércmunka

2018. 09. 10.
Nagyon rossz fényt vet az EU-ra, hogy a legsúlyosabb szankciókat egy ilyen felületes jelentés alapján alkalmaznák. Ennél az ügynél tényleg érdekesebb az, hogy honnan van Rasinak tizenkétmilliós órája...

Orbán ellenzéki statisztái most kezdik megnyerni a Fidesznek az EP-választást

2018. 09. 10.
A cikkemre érkezett reakciók megmutatják, kik azok, akik erős ellenzéket akarnak, és kik azok, akik inkább tovább ássák a lövészárkot. Ők fogják megnyerni a Fidesznek az EP-választást is.

A szabadság korának vége van

2018. 09. 08.
Ideje, hogy elismerjük az emberi szabadság ökológiai korlátait. Fejezzük be a szabadságnak nevezett egotripet, és állítsuk helyre az emberi méltóságot!

Nem egyetérteni kell a fideszes menekültpolitikával, hanem ignorálni azt

2018. 09. 08.
Ha a fiktív menekültkérdésről és a valós gyűlöletkampány morálisan amúgy helyes elutasításáról vitatkozik, akkor az ellenzék besétál a Fidesz aknamezejére. Innentől pedig igaza van Ungárnak.

Már az is áruló, aki leül vitázni a NER-rel? Most komolyan?!

2018. 09. 07.
Esély sincsen meggyőzni a választókat, esély sincsen legyőzni a NER-t, ha feltesszük a kezeinket, és minden ellenzéki visszavonul a saját kis akolmelegébe.

Boruljunk térdre a Nike előtt, és nyissuk nagyra a szánkat?

2018. 09. 07.
A fair trade kávé, a biopamut póló, az állatkísérlet-mentes púder után most a rasszizmusellenes cipő miatt érezhetjük magunkat jobb embernek.

Nem szégyen egyetérteni Ungár Péterrel

2018. 09. 06.
Ha valaki szeretné elhozni a szavazók egy részét a kormányoldalról, annak egy elfogadható ajánlatot kell tennie számukra. Kérdés, nem az-e az igazi kollaboráció, ha előre feladjuk 2022-t.

Nem kell a kelet-európai értelmiségi szorongás!

2018. 09. 05.
Kelet-Európában nem érezheted hosszú ideig jól magad, mindig kell egy dózis, ami visszaránt a NER Disneyland hibrid értetlenségébe és mitizálásába.

Az ellenzéknek egy egyszerű nyelvtani problémát kell megoldania – válasz Ungár Péternek

2018. 09. 04.
Az ellenzék évtizedek óta farkast kiabált, amikor az sehol sem volt. De miért jelentené ez azt, hogy amikor a farkas már felzabálta a fél nyájat, akkor a legjobb taktika csendben maradni?

Gettófasizmus vs gettóiszlám

2018. 09. 03.
Ahogy Ahmed, a muszlim terrorista sem ért sokat az iszlámból, úgy Hermann, a német neonáci se ért sokat a német történelemből. A késelős-robbantós terroristákban és a most ellenük pogromot csináló keletnémetekben nagyon fontos hasonlóság, hogy mindkét tömeg vesztes.

Meghalt az ellenzék, éljen az ellenzék! (De mi lesz az LMP-vel?)

2018. 09. 03.
Hová lett az ökopárt? A zsugorodó LMP elszigetelődött, a ketreclét pedig ketrecharcosokat nevel. Válasz Ungár Péternek.

Megelőző kritika

2018. 08. 31.
A magyar és a szlovák kormány is kőkemény kritikával fordult szembe a civilekkel. És ezek jó részében van is igazság, csak azok elhallgatásával sikerült a politikának átengedni ezt a vitatémát.

Teljesen más lesz a politika

2018. 08. 30.
Az elkövetkező évtized politikája nagyjából abból fog állni, hogy valakik rendesen berúgják a most még csak résnyire nyitott ajtót, és elszabadul a politikában a pokol. Amit most látunk, még csak az előzetes.

Gyere vissza, FKGP!

2018. 08. 28.
Ma sokak szerint a Fideszt akkor lehetne leváltani, ha lenne vele szemben egy hiteles, jobbközép, polgári erő. Ilyen lehetne ma egy FKGP. Mindenben Torgyánnak volt igaza?

Esélytelen lúzernek tűnik az ellenzék, de nemcsak ez a baj

2018. 08. 28.
Nem Messiásra lenne szüksége az ellenzéknek, hanem sokkal inkább Orbán Viktor ellentétére. Egy integratív, inspiráló, hiteles politikai vezetőre.

összesen: 352 db | 30 db/oldal

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11