+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++

Hatalmas sláger lett a nagyváradi utazásom. Legközelebb hova menjek?

2019. 01. 31.
Ennyit egyszerre még nem foglalkozott a magyar nyelvű sajtó azzal, hogy megírja, mennyire jó hely Nagyvárad. Nem, nem valami épületfelújítás, nem valami innovatív ötlet, pláne nem valami kulturális rendezvény az apropója. Hanem az, hogy én elmentem oda.

Davosban már világösszeesküvés sincs, csak kínos trashparty

2019. 01. 30.
Már a régi jó összeesküvések sem az igaziak: a világ vezetőinek nagy része el se ment a davosi Világgazdasági Fórumra. De ki irányítja a világot, ha már az elitek sem beszélnek egymással?

A választóknak öltönyös ember kell!

2019. 01. 29.
Egyetértünk, hogy szükség van radikális eszközökre és konfrontációra, lepellerántásra, adott esetben botrányokra. Csakhogy ha ez elég lenne, akkor ma Magyarország miniszterelnökét Juhász Péternek hívnák. Válasz Berg Dánielnek.

Kinek politizáljunk öltönyben, mikor a polgárok kivonultak a közéletből?

2019. 01. 29.
Majd akkor lehet öltönyben interpellálni és konferenciázni, ha visszaépítettük a demokrácia alappilléreit. Addig viszont konfrontálódni kell! Válasz Ésik Sándornak.

Mondok pár dolgot Szalóki Áginak, amiktől inkább félni kéne, mint a menekültektől

2019. 01. 28.
A magyar szakképzés lezüllesztése sokkal nagyobb gond, mint a szakképzetlen menekültek. És hogy miből fogjuk őket integrálni? Abból, amiből stadiont is építünk! Válasz Szalóki Áginak.

Amikor az újságírók írják a valóságot, nem a tények: a Veiszer Alinda-ügy

2019. 01. 27.
A vélemények és spekulációk hírekbe ágyazása felelőtlen, de sajnos a magyar médiában egyre inkább elterjedő gyakorlat. Pont ez történt Veiszer Alindával és a Momentummal is a héten.

Propaganda helyett itt az ideje csinálni egy uniós szintű közmédiát!

2019. 01. 25.
Mivel a nacionalista propagandagépek uniós kihívást jelentenek, így uniós megoldásra van szükség. Ezért kell létrehozni egy, az Európai Unió által működtetett köztévét.

Itt az ideje párttá válniuk a provokátoroknak

2019. 01. 24.
Hadházyéknak és a Momentumnak is figyelni kéne rá, hogy belül mindannyian munkába igyekvő unalmas kispolgárok vagyunk, akik pártokra fognak szavazni. Inkább egy rossz pártra, mint egy provokátorra.

Az angolok könyörögni fognak, hogy vegyük őket vissza az EU-ba

2019. 01. 23.
A brexitnek fájdalmasnak kell lennie az Egyesült Királyság számára: pedagógiai okból és az EU érdekében is.

Komolyan, az embernek egy Szávay István hiányzik

2019. 01. 23.
Sneider Tamásnak nem a Hír TV-t kellene perelni, hanem azt mondani, hogy gyerekek, ilyen idióta voltam fiatalabb koromban, azóta benőtt a fejem lágya, és rájöttem, hogy származásból fakadóan senkit nem érdemes támadni. Egy fenét teszi mindezt.

Budapest Parádéval egy depressziós ország ellen!

2019. 01. 22.
Az istennek sem akar összejönni ez az összellenzéki tüntetősdi, úgyhogy érdemes elkezdeni új utakra lépni. Én például egy 2019-es Budapest Parádét tartok a legjobb ötletnek!

Már el sem kell menni szavazni, a közvélemény-kutatók megmondják, ki a győztes

2019. 01. 22.
Egy úr a pokolban is úr, a polgárnak pedig a polgári demokrácia orbáni poklában is polgárként kéne viselkednie: tehát arra kellene szavazni, akinek tetszik a programja, nem arra, aki „esélyes”.

Csúnya szavakról

2019. 01. 22.
Az agresszió hiánya egyben az érdekérvényesítő képesség hiányát is jelenti. Egyikkel sincs tapasztalat. Nem tudja az ország elitje, hogy mit is kéne csinálni. Ez súlyos szocializációs válság, amelytől az újabb generációk egyre inkább mentesek.

Zsidó zavar: miért érzi magáénak egy zsidó szervezet a zsidóellenes Füst Milánt?

2019. 01. 21.
Hogyan viselheti egy zsidó kulturális egyesület a zsidó származású és baloldali, ugyanakkor virtigli antiszemita Füst Milán nevét?

Átszavaz-e egy jobbikos egy baloldali jelöltre? Úgy tűnik, igen

2019. 01. 20.
Igaza lehet Kunhalmi Ágnesnek, működhet a Jobbik és a baloldal közötti koordináció. De hajlandó lesz-e egyáltalán a Jobbik koordinálni az őszi önkormányzati választáson?

Politikusok telepednek rá a tüntetésekre? Még szép, az a dolguk!

2019. 01. 20.
A civilek maguk nem tudják elérni, amit akarnak: az egyetlen út céljaik eléréséhez, ha az ellenzék politikai hatalomhoz jut. Egyáltalán nem gond tehát, ha ellenzéki politikusok „telepednek rá” a tiltakozásokra, nélkülük nem lesz változás. Válasz Feró Dalmának.

Mi értelme az MTVA-ban folytatódó ellenzéki show-nak?

2019. 01. 18.
A Szél-Hadházy páros fellépését mintha „a show-nak folytatódnia kell” logikája vezérelné. Ez önmagában nem baj, de a folytatás kevésbé tűnik ígéretesnek, és nem csak a szereplők számának csökkenése miatt.

Influenszerek pénz és pina nélkül

2019. 01. 16.
A Fidesz holdudvarának a figyelemfelkeltéshez már csak a balhé maradt. Azokból viszont egyre durvábbak kellenek ahhoz, hogy bárkit is érdekeljenek: most például egy 18 éves lány lejáratása.

Miért hagyja a kormány, hogy mérgezzenek minket?

2019. 01. 16.
A képzeletbeli menekültek helyett érdemes lenne végre aggódni valós dolgok miatt: például azért, hogy a hatóságok hanyagságából súlyosan egészségkárosító méreganyagok jutnak a szervezetünkbe.

Mindenkinek mindenről csak Orbán jut eszébe. Ez veszélyes!

2019. 01. 14.
Ha az ellenzék már az EP-választást is csupán egy Orbán Viktor elleni küzdelemnek látja, és semmi mást nem tud mondani róla, akkor messze van a rendszer legyőzése.

Így kebelezte be a tüntetésmaffia a dolgozói tiltakozást

2019. 01. 13.
A végletekig züllött ellenzék bebizonyította, hogy nem több, mint olcsó influenszerek gyülekezete, és még csak nem is érdekli őket, hogy a külföldről eltanult módszereik Magyarországon a többséget elidegenítik.

Az ellenzék már nem engedheti meg magának, hogy ne cselekedjen. De mit csináljon?

2019. 01. 10.
Akkor érdemes sajtótájékoztatót tartani, közleményt kiadni, nyílt levelet írni, ha ezek mondjuk sztrájkra hívnak fel, és nem lájkolásra a Facebookon.

Nem a politikus dolga megmondani, ki a propagandista, és ki az újságíró

2019. 01. 09.
Úgy látszik, a magát XXI. századiként meghatározó Momentumban még mindig él a hazaárulózás több évtizedes reflexe. Pedig ha a vádak mögött nem állnak tények, akkor Buzinkay György sem tud többet, mint az elmúlt három évtized politikai garnitúrája.

Ne vásárolj rabszolgatartótól!

2019. 01. 09.
A bojkottmozgalom hosszú távon képes lehet arra, hogy nagyvállalatoknak végletekig kedvező NER-t is aláássa.

A menza a magyar néplélek, és Orbán most beletunkolt ebbe

2019. 01. 09.
Eddig azt hihettük, az olcsó, rossz kaja, a mirelitből való kifőzdék, a kórházi moslékok a szegény emberek jussa. De a Miniszterelnökség Gundel-menzájával épp az derül ki, hogy egyeseknek ezért a pénzért nem ez jár, hanem kevesebb pénzért jár jobb.

Orbán Gundel-palacsintával Tömi Zsarnoki Pofáját

2019. 01. 09.
Ha mindig az egyszerű, ütős, húsz másodperc alatt ható politikai üzenetek mennek át, akkor talán el kellene kezdeni őket alkalmazni.

Nyerhet-e választást a közép? Erről szól a Puzsér-kérdés

2019. 01. 08.
A „mayor Puzsér” projekt az első látványos kísérlet a középpárti pólus megképzésére. Ennyi bizonytalanságot bőven megér, hogy egy jóval fontosabb választás, a következő országgyűlési előtt tisztuljon a kép.

Most tényleg pont a vagdaltat irigyeljük Orbán Viktortól?

2019. 01. 08.
A söjtöri ebéd szelleme azóta is velünk él, pedig elég lett volna legalább minimálisan utánanézni annak, mennyire luxi dolog a Gundellel intéztetni egy céges menzát.

Párizstól Pestig és Belgrádig az utca télen sem hátrál

2019. 01. 07.
Egy olyan jövő kezdődött el, amiből Macron vagy Orbán aligha tud már kihozni a rezsim és az uralkodó „elitek” politikai túlélését hosszabb távon garantáló választási szlogent.

Két újság ismert magára Buzinkay hazaárulózásából. Meglepődsz, melyik kettő!

2019. 01. 04.
Bár szóba sem került nevesítve a Pesti Srácok és a 888, újságíróik annyira magukra vették a hazaáruló jelzőt és azt, hogy orosz érdekeket szolgálnak ki, hogy jól fel is háborodtak.

összesen: 457 db | 30 db/oldal

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11