+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++

Anyu, miért születtem meg? ORBÁN MIATT!

2018. 10. 29.
Mi lesz azokkal a párokkal, akik bevállalják a három gyereket, hogy megkapják a CSOK-ot, aztán még hazafias köteleségük teljesítése előtt szétmennek?

Amíg mi nem kérünk mást az ellenzéktől, ők sem fognak mást adni

2018. 10. 27.
Ki tud hangosabban és nagyobbat mondani? Lassan erről szól csak az arányvesztett, higgadtságot nélkülöző ellenzéki politizálás, és ez így is marad, amíg ezt várja el az ellenzéki szavazótábor.

Az ellenzék hagyja a fenébe a hajléktalanokat? Ugyan már!

2018. 10. 26.
Amint valami értelmeset csinál az ellenzék, például, hogy elkezd a Fidesz aljas, a hajléktalanok elleni hadjáratára fókuszálni, persze, hogy jön valaki, aki cinikusan elmondja, milyen hülyeség ez. Válasz Techet Péternek.

Miért jó, hogy a fake news kinyírja az objektivitás monopóliumát?

2018. 10. 26.
Hozhat-e valamilyen új felvilágosodást, gyökeresen megújuló tudományt és civilizációt az elmélyülő ökológiai válság? Milyen szerepet játszhat ebben a fake news?

Mi kell ahhoz, hogy Puzsér Róbert komolyan vehető jelölt legyen?

2018. 10. 25.
Puzsér egyelőre alkalmatlan és túl sokaknak vállalhatatlan is a főpolgármesteri posztra. De egy szakértő helyettessel és néhány, a nők felé tett gesztussal javíthatna az imidzsén.

A vajdaságiakkal és a kárpátaljaiakkal együtt építhetjük az Európai Birodalmat?

2018. 10. 24.
Orbán szavazati jogot adna az EP-választáson a szerbiai és ukrajnai magyaroknak. Mi értelme ennek a Fidesz, vagy épp az „Európai Birodalom” számára?

Ahogy Nagy Imre, úgy a mai ellenzék se kell a forradalomhoz

2018. 10. 23.
Európa, népharag és összefogás: ezt ajánlja az ellenzék maradéka a magyaroknak. Ezzel pedig elismerik: a sikerhez tulajdonképpen semmi szükség rájuk.

Miért nem érezzük át Erdélyben '56-ot?

2018. 10. 23.
Elismerjük a bátorságot, de érzelmileg nem tudunk viszonyulni hozzá. Nem a mienk volt, nem sokkal van több közünk hozzá, mint a Prágai Tavaszhoz.

Ha bárkit kitilthatnak az utcáról, a demokrácia válik hajléktalanná

2018. 10. 22.
Az állam a mi pénzünkből nem hajlandó megoldani a hajléktalanság problémáját, így maga szegi meg a társadalmi szerződést. Ha pedig ezt a polgárok nem veszik észre, a demokrácia lesz hajléktalan.

Legyen egy hajléktalan a főpolgármester-jelölt!

2018. 10. 22.
A magyar zömbaloldal megtalálta a választási siker kulcsát: ha a menekültek nem jöttek be, a hajléktalapártiság talán meghozza a győzelmet. Közismert tény, hogy Magyarországon a társadalom a menekültek mellett a leszbikus, egyedülélő lányanyákat és a hajléktalanokat kedveli a leginkább, így jogos és ésszerű, ha egy választást nyerni akaró politikai tábor eme rétegek érdekeit tolja hetekre előtérbe. Hajrá!

A hazai feminizmus csak egymás baszogatásáról szól

2018. 10. 21.
A szolgaság szabadság, a legelnyomottabb nők férfiak, a szex munka. A neolib propaganda pedig feminizmus.

Női kvótával nem lehet más a politika

2018. 10. 20.
Az állítólag 21. századi LMP-ben egy exszoci lett a társelnök. A közvetlen indok a lehető legrosszabb értelemben vett 21. századi: úgy hívják, hogy női kvóta.

A hajléktalan nem bűnöző

2018. 10. 19.
Talpra állítani ezeket az embereket, az külön tudomány. És pénzbe kerül. Sok pénzbe. Na, ehelyett van az, hogy vigye el a rendőr... valahova. Aizé, tudod, arra a hajlékony izére, szállásra. Maradjanak ott, ne legyenek már szem előtt, érted.

A növekedés és a környezetvédelem nem megy együtt, ez a fájdalmas valóság

2018. 10. 19.
Egy túlterhelt bolygón még több fogyasztásra biztatni, vagy annak látszatát kelteni, hogy ez további terhelés nélkül lehetséges, az a jövővel szembeni vétek. Válasz Isztin Péternek.

Mi a fake news?

2018. 10. 18.
Nem minden álhír, ami annak látszik. A „post-truth” után a „fake news” az a fogalom, amit túlhasználunk, és ezzel elveszik az értelme.

A londoni nagykövet megmondta a tutit a jó kormányzásról az angliai magyar diákoknak

2018. 10. 17.
Mit jelent a hazánkra nézve, ha a londoni nagykövet nyíltan megkérdőjelezi a részvételi demokrácia fontosságát a „jó kormányzás” jegyében? Attól tartok, semmi jót.

Miért király dolog, ha van gyereked?

2018. 10. 17.
Senki másnak nem lesz olyan élménye, mint neked, és mivel a babákat nem az IKEA-ban veszed, ezért – bár próbálkozik vele – a gyerekedet még a kapitalizmus sem tudja igazából beárazni.

A bajor választások öt tanulsága

2018. 10. 15.
Nem lett Bajorország vörösebb, hanem egyszerűen a jobboldali tábor tagolódott. Sőt, a Zöldek sem baloldaliként, hanem jobbos programmal lettek másodikak, de még így is pofára eshetnek.

Növekedés és környezetvédelem egyszerre? Naná! Ezt üzenik az idei Nobel-díjak

2018. 10. 12.
Igenis járhat kéz a kézben a gazdasági növekedés és a környezetvédelem, ha megfelelően beárazzuk a környezet értékét. Erről szól az idei közgazdasági Nobel-díjazottak munkássága is.

Egyéves a #metoo mozgalom: Hol csúszott félre ez az egész?

2018. 10. 10.
Egyéves lett a #metoo mozgalom. Míg annak kezdetén a Time az év emberének választotta a mozgalmat, addig nem sokkal később már annak jeles arcai hátráltak ki a mozgalom mögül, mert érezték: itt valami nagyon félresiklott! Értékeljük hát az elmúlt egy évet!

De mit adtak nekünk a törökök?

2018. 10. 09.
Hét pontban arról a rengeteg sületlenségről, ami a török elnök magyarországi látogatása során a magyar nyilvánosságban megjelent.

Ezért lesz kudarcra ítélve a Corvinus-modell

2018. 10. 08.
Palkovics terve nem más, mint a kancellári rendszer csődjének kimondása. Annak a felismerése, hogy a politikai kinevezettek a magyar egyetemekből nagyüzemi seggnyalodákat csináltak.

Sikerült jelentéktelenné tenni az ukrajnai magyar kisebbség helyzetét

2018. 10. 06.
Egy állandóan harcoló külügyminiszterrel a hátunk mögött fel se tűnik, amikor kivételesen oka is van a harcnak. Pedig az ukrán nyelvtörvény kapcsán most van neki.

A lábon kihordott államcsőd

2018. 10. 05.
Létezik olyan államcsőd is, amilyen most Magyarországon van, és amibe nem hal bele az állam, hanem kihordja lábon. Mik a tünetei? Például, hogy nem viszik el a szemetet, három-négy megyére jut egy szívsebész, és hogy egy kezdő bíró béréért sem lehet autószerelőt találni.

Miért sérülékeny az Orbán-rezsim?

2018. 10. 05.
Orbán mozgatja a struktúrákat. Ami döntő: a változások semmilyen elvet nem követnek. Addig áll tehát ez a rezsim, amíg Orbán aktív. Egy jövőbeni visszavonulásával a struktúra összeomlik.

Ungár módszere veszélyes lehet a Fideszre

2018. 10. 04.
Vannak előnyei annak, ha van politikai erő, amely felhagy a Fidesz teljes tagadásával. Ne legyen minden erő ilyen, de aki ilyen, attól ne vitassuk el, hogy fontos munkát végez az ország érdekében.

A szabadságharc-vonaton nincsen fék

2018. 10. 03.
A Sargentini-jelentésre válaszul megfogalmazott határozati javaslatban az érdemi reakciók helyett csak migránsozásra, sorosozásra és csalózásra futja.

Világnézetet lehet cserélni, de klubot nem szabadna

2018. 10. 02.
Találkoztam én már olyannal is, aki gyurcsányistából lett jobbikos: de focicsapatot váltani, ahogy Orbán Viktor tette, ennél is furcsább árulás.

Most az LMP szavazói indíthatnának etikai eljárást a párt ellen

2018. 10. 02.
Az LMP történelme legjobb választási eredményét érte el, ezután azonban nem közös ünneplés jött, hanem a teljes szétesés.

Gipszkarton panama

2018. 10. 01.
Amikor a könyvvizsgálónak kell szólnia, hogy legalább ne panamai sufnicégekkel próbáljanak lopni.

összesen: 352 db | 30 db/oldal

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11