+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++

A sztrájkok tizenegy tanulsága

2019. 06. 17.
Hogyan lehet kiharcolni kétjegyű fizetésemelést? Leginkább munkahelyi szinten, és anélkül, hogy az ellenzéki pártok a sztrájkra rátelepednének. De ki segít a humánértelmiségi közalkalmazottakon?

Tanuljuk már meg helyiértékén kezelni az előválasztást!

2019. 06. 17.
Az ellenzéki főpolgármesteri előválasztás politikatörténeti jelentőségű: ez lesz a rendszerváltás utáni első választás, amikor nem érdekel igazából senkit a fődíj, csak a saját maga stratégiai játszmái.

Mire volt jó 3085 darab kommunistázás a parlamentben?

2019. 06. 16.
A rendszerváltás óta 3085-ször emlegették a kommunistákat a parlamentben. De csak emlegetni sikerült őket, elintézni a lusztrációt, az aktanyilvánosságot vagy a felelősségre vonást már nem.

Átnézve a programokat két komoly jelöltje van a főpolgármester-választásnak

2019. 06. 14.
Igenis fontos, mennyi és milyen minőségű munkát tett bele a jelölt az indulásba. Ez az egyik kulcsa annak, hogy miért ilyen erősek még mindig Orbán pozíciói és miért olyan gyenge az ellenzék.

Mikor kezdi el végre a cigit is reklámozni Németh Szilárd?

2019. 06. 13.
A Fidesz alelnöke végre nem finomkodott, hanem hitvallást tett a zsír mellett, és ugyanerre szólította fel a követőit is. Ennyire egyértelműen még egy politikus sem akart céltalanul rosszat a saját szavazóinak.

Ha célba talál az a kő

2019. 06. 13.
Úzvölgyében a magyar fél nem ismerte fel, hogy egy nagyobb mechanizmus játékszere, egy jól megkomponált provokáció része az egész, és hogy a román mélyállam által dúdolt dallamra táncolni meglehetősen veszélyes dolog.

Ez történik akkor, ha celeb akar polgármester lenni

2019. 06. 12.
Ilyen, amikor valaki elhiszi, hogy sokat szerepelni a médiában épp olyan, mint megszerezni szülővárosa polgármesteri pozícióját.

A nagy európai svindli, avagy miért azonosak Orbán és Macron érdekei?

2019. 06. 11.
Az EP-kampányt sikerült eltolni teljesen értelmetlen európázásba. Ennek eredményeként győztek az „Európa-párti erők”. Azaz azok, akik a nacionalistákhoz hasonlóan elsősorban a szabad piacot látják az EU-ban.

A Jobbik mint 21. századi párt mítosza rég elsüllyedt. A párt a Titanicon ül

2019. 06. 11.
A liberális/balközép oldalon a pártnak helye nincs, az antiliberális teret uralja a Fidesz, és megérkezett oda a 2006–2013 közötti Jobbik is a Mi Hazánk képében. Innen szép felállni.

A magyar ember csak „túlél”, talán ezért nem akar hazajönni senki

2019. 06. 08.
Egy ilyen struktúrában nincsenek nyertesek. Ez a túlélésszerű üzemmód, sok évtizedes küzdelem jobban szétdarabolta, atomizálta az országot, mint a legkeményebb osztályharc.

Kálmán Olga beszállt, engem pedig az előválasztás most kezdett el igazán érdekelni

2019. 06. 07.
A Momentum főpolgármesterjelölt-jelöltje nevető harmadikként is befuthat, amennyiben sokan szavaznak általa bizalmat a Momentumnak és/vagy próbálnak megálljt parancsolni a DK-nak.

Az ellenzéki előválasztás most már tényleg jobb, mint a Flúgos futam

2019. 06. 06.
Ha a Fidesz elindítaná Borbás Marcsit, a Jobbik Havas Henriket, aztán valaki előrántaná a kalapjából még Friderikusz Sándort is, akkor az előválasztás lehetne az évtized legviccesebb politikai eseménye.

Kálmán Olgát Karácsony Gergely és Puzsér Róbert állítja

2019. 06. 06.
Médiaszemélyiségnek lenni, akinek van politikai véleménye, messze nem elég a győzelemre. Egy előválasztásos beszállásra viszont igen. Az biztos, hogy Kálmán Olga a balos magszavazóknak „kedves”, de Karácsony is az volt.

Nem veszíthetett a Fidesz a Néppárttal szemben, hiszen eleve nem volt meccsben

2019. 06. 06.
Mi van, ha a Fidesz kezdettől fogva nem a Néppártból való távozásra játszott, hanem a Néppárt jobbra tolására és átvételére? De nem jött be, marad nekik a status quo Néppártja.

A Momentum megunta a Puzsér-Karácsony kabarét. Ez nem csoda, és nem is tragédia

2019. 06. 04.
Az ellenzék válsága nem az, hogy a Momentum most „megkavarta a szart”, hanem az, hogy egy ellenzéki előválasztásra nem tudott a többi párt egy-egy nagyjából hasonló arcot feldobni, és érte kampányolni.

Az előválasztás elveszett, Gyurcsány Ferenc pártja bedarálta

2019. 06. 03.
Ennek az egésznek már tényleg semmi értelme azon túl, hogy a szoci világ szeretné már holnap pajzsra emelni Karácsony Gergelyt – bárhogyan és azonnal.

Véletlenül meglett a kormányzati lejárató kampány ellenszere

2019. 06. 03.
Ha nem voltál fiatalon skinhead, nem vettél részt az ország szétlopásában, és nem beszélsz hülyeségeket a legidiótább trollnak sem, akkor meglepően könnyű megúszni a lejáratást.

Miért és meddig ejtette Orbán a közigazgatási bíróságokat?

2019. 06. 03.
Nem volt túl bölcs a közigazgatási bíróságokat a diktatúraépítés toposzává tenni az ellenzéki nyilvánosságban. Orbán a halasztással a befektetőket azért biztos megnyugtatta.

Ezért van értelme tüntetni az MTA-ért

2019. 06. 02.
Orbánnak meg kell oldania, hogy ne rúgják ki a Néppártból. Valahol engedményeket kell tennie, csak az a kérdés, hogy hol. A vas tehát meleg, ütni kell.

Miért jó a Momentumnak, ha beszáll a fővárosi előválasztásba?

2019. 05. 31.
Hogy az ellenzéki erők átrendeződése ténylegesen megtörténjen, a DK-nak és a Momentumnak aktívnak kell maradnia a következő hetekben, azaz benne kell lenni a hírekben. A főpolgármester-választás pedig azért jó, mert Kerpel-Fronius Gábor indulása nem jelent kockázatot az ellenzékre nézve.

A szavazatod > Fidesz-propaganda

2019. 05. 30.
Az EP-választás eredményeit látva mostantól nem azt a kérdést kell feltenni, hogy vajon elérhetek-e változást a szavazatommal, hanem sokkal inkább azt, hogy vajon mekkora változást fogok elérni vele.

A magyar állam egyike a leghatékonyabb népirtó intézményeknek

2019. 05. 29.
Magyarországon nincs felvilágosítás, nincs átláthatóság, nincs kommunikáció. Hivatalosan nem létezik az értelem.

Az ígérgető baloldaliság bukása: miért zsugorodott ekkorára az MSZP?

2019. 05. 28.
Az emberek nem hülyék. Már harminc éve élnek demokráciában. Megtapasztalták, hogy a korrupció pártsemleges, ígérgetni meg mindenki ígérget. Meg se hallják. Hiába az országjárás, ami egyedül számít, az a vízió.

A fideszes oroszlán öregszik, de a fogai még megvannak

2019. 05. 28.
A mostani európai változások alapvetően megváltoztathatják azt a status quo-t, amelyben a Fidesz stabilizálta magát, és ez felgyorsíthatja az erjedést. De ezt pontosan kiszámolni, megjósolni lehetetlen. Viszont készülni kell rá.

Na de miért érdekelt engem Cseh Katalin zöld ruhája?

2019. 05. 27.
A hvg.hu névtelen szerzője óriási szexista támadást talált egy teljesen ártatlan bulváros kérdésben. De tényleg szexista, ha ruháról kérdezünk nőket, és mostantól tényleg csak Orbán Viktor béna ingjein röhöghetünk?

Gyurcsány és a Momentum Európában, Orbán Magyarországon győzött

2019. 05. 27.
A magyar eredmények megmutatták: egy autoriter rendszerben legfeljebb annyi érhető el, hogy kitisztul végre kicsit az ellenzéki térfél. Európai szinten viszont teljesen elmaradt az orbáni fordulat. Ha az európai (főleg néppárti) politikusok merészek, most lehetne végleg perifériára szorítani Orbánt és a Fideszt.

Ez a választás Orbánról szólt, a következő időszak Gyurcsányról fog

2019. 05. 27.
Akik megúszásra játszottak, nem úszták meg, akik beleálltak, hogy Orbán vagy Európa, azok nagyot nyertek. De mégis kiket képviselne egy DK és Momentum fémjelezte ellenzék?

Én Viktor helyében nem örülnék

2019. 05. 27.
A Néppárt Orbánnal együtt sincs meg, vagyis egy szocikkal összerakott nagykoalícióval sincs többsége az EP-ben. Be kell venni az ALDE-t, vele együtt Macront. Az ALDE pedig, Verhofstadttal az élen, és a DK-val, Momentummal a soraikban, nem fogja elfelejteni a plakátokat.

Miért nyert ekkorát a DK és a Momentum?

2019. 05. 26.
Ez a két párt mert kockáztatni, és mondani valami markánsat Európáról. Ráadásul a DK és a Momentum kampányában az üzenetek mögött nem a pártokat láthattuk, hanem a személyeket, Dobrev Klárát és Cseh Katalint.

Nem biztos, hogy a szokatlanul magas részvétel kizárólag a Fidesznek kedvez

2019. 05. 26.
A mostani kampányba ugyanis majd' minden ellenzéki párt keményen beleállt. Emiatt a választás ezen pillanatában könnyen elképzelhető, hogy az ellenzéknek is sikerült mozgósítania.

összesen: 457 db | 30 db/oldal

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11