+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++

Varsóban szimpátiatüntetnek Budapest mellett. Az Azonnalinak elmondták, miért

2018. 12. 19.
Polak, Węgier, dwa bratanki: a lengyelek szolidarítanak a rabszolgatörvény ellen demonstrálókkal. Három civil szervezet szerda estére szimpátiatüntetést szervezett a varsói magyar nagykövetség elé, a Facebook szerint több mint ezren érdeklődnek. Mi motiválja őket, és eljönnének-e akár Budapestre is tüntetni? A KOD („Demokráciavédelmi bizottság”) mazóviai igazgatósági tagját, Dariusz Bursztynowskit kérdeztük.

Az ellenzék véletlenül megtalálta, hogy lehet megfogni Orbánt

2018. 12. 18.
Orbán Viktor tettei fölött addig hunynak szemet nyugaton, amíg nem kezd el kemény diktátorként viselkedni. Ha az ellenzék fenn tudja tartani a nyomást, Orbánnak engednie kell majd.

Miért erőszakosak a mostani tüntetések?

2018. 12. 18.
Nem csak a focihuligánokról van szó, de az ellenzék szerdai parlamenti akciója óta a szabályok tisztelete is megtört a tüntetők szemében. A rendőrség is határozottabban használja a széles jogosítványait, ez pedig az autoriter rendszerről szóló ellenzéki narratívát igazolja.

Gyurcsánnyal csak szelfizni lehet, interjúzni nem

2018. 12. 17.
„Szelfizünk?” - kérdezte Gyurcsány Ferenc az Azonnali MTVA előtti tüntetésről tudósító újságírójától. Mikor Hutter Marianna azt válaszolta neki, hogy nem, viszont kérdezne párat, a Demokratikus Koalíció elnöke azt mondta, kérdést feltenni a szóvivőnek lehet.

Fekete-Győr: Megérdemelné az MTVA, hogy bemenjen a tömeg!

2018. 12. 17.
Érdemes lenne megnézni, hol hazudnak a mi pénzünkből, mondta a Momentum elnöke az Azonnalinak. Miniinterjú az MTVA-székház elől.

Amikor Soros György visszaüt

2018. 12. 17.
Jól működik a sorosozás, ha szűk csoportra kell vele lőni. De mi történik akkor, ha a túlóratörvényt elítélő tömegek lesznek hirtelen Soros-ügynökök a propaganda szerint?

Végiglátogatták a propagandalapok székházait a tüntetők hétfő este

2018. 12. 17.
Hétfőn este több ezer ember tüntetett az MTVA Kunigunda utcai székházánál a rabszolgatörvény, a közigazgatási bíróságokról szóló törvény és a propaganda ellen. A tömeg egy része több kormánypárti médium székházánál is felolvasta a tüntetők öt pontját, amit vasárnap este óta nem mernek felolvasni a köztévében.

Ez a tél lehet az új tavasz

2018. 12. 17.
Vigyünk végre szabadon színeket a komor téli hétköznapokba! Íme, a legújabb pesti és európai divatkollekció!

Képviselők, ha képviselnek

2018. 12. 17.
Eddig ellenzéki képviselőnek lenni kicsit olyannak tűnt, mint egy osztálykirándulás iszonyatosan jó zsebpénzért. Most meg végre elkezdtek dolgozni! Őrület!

Így táncoltak a női képviselők a vasárnapi tüntetésen

2018. 12. 17.
Szél Bernadett, Bősz Anett, Demeter Márta, Varga-Damm Andrea, Vadai Ágnes és Lukácsi Katalin vidáman ropták G Ras dalára!

Ki szabad-e dobni Hadházyt az MTVA-ból? És miért áll ebbe bele a Fidesz, ahelyett, hogy a biztiőrökre fogná?

2018. 12. 17.
Hadházy Ákos és Szél Bernadett ma mártírok lettek. Erőszakkal kidobták őket biztonsági őrök az MTVA székházából, pedig korábban ők maguk engedték be őket. De hova és mikor mehetnek be csak úgy a parlamenti képviselők, és ha tényleg csinálhatnak ilyet, akkor eddig miért nem nyomtak ilyen akciókat? Meddig kéne elmenniük ahhoz, hogy jogszerűen ki lehessen dobni őket? Ki jelentsen fel kit?

Az irodákat is kulcsra zárják az MTVA-ban

2018. 12. 17.
Azokat az MTVA-dolgozókat, akik csak reggel értek volna be munkahelyükre, haza is küldték, a székházban lévő politikusok elől pedig szinte mindent elzártak.

Így tüntettek éjszaka az MTVA székháza előtt

2018. 12. 17.
Fotókon mutatjuk, hogyan tüntettek civilek és ellenzéki képviselők a -8 fokos hidegben az MTVA előtt.

Szijjártó az MTVA székházánál történtekről: Én csak médiafogyasztó vagyok

2018. 12. 17.
Amikor ő a közmédiára kapcsol, akkor mindig a jobbikos politikusok nyilatkoznak, mondta a külügyminiszter a parlament külügyi bizottságában az éves meghallgatásán. Annak kapcsán kérdezték, hogy a közmédia székházából erővel dobtak ki ellenzéki parlamenti képviselőket.

Milyen gólhelyzetet rontottak el az MTVA székházában az ellenzéki képviselők?

2018. 12. 17.
Nyilvánvaló lett, hogy akárhány milliárdot költenek a közmédiára, megfelelő műsor esetén nézik ennyien a kézben tartott mobiltelefonos közvetítést is. Ilyenkor élni kéne a helyzettel.

Mi legyen a tüntetések fő szimbóluma?

2018. 12. 17.
Szánkó, sárga mellény? A földön fekvő Hadházy Ákos? Szerintetek mi lenne a legjobb szimbóluma a tüntetéseknek? Ez a hét kérdése az Azonnalin.

Fegyveres őrök dobták ki Hadházyt és Szélt az MTVA épületéből

2018. 12. 17.
Patthelyzet van: fegyveres biztonsági őrök akadályozzák a képviselőket, hogy bejussanak a köztévé műsorába. A független parlamenti képviselő Hadházy Ákost a földre vitték, négy biztonsági őr kezénél-lábánál fogva vitte ki az épületből. Szél Bernadett élőben közvetített, de őt is kilökték az épületből.

Az MTVA-ban éjszakáznak Hadházyék: ha nem kerül adásba a nyilatkozatuk, bemennek a reggeli élő műsorba

2018. 12. 16.
Tömeg gyűlt össze a Kunigunda úton az MTVA székháza előtt. A tömegben volt egy kis pirózás, mire a rendőrök könnygázt fújtak. A politikusok arra kérték az összegyűlteket, hogy maradjanak békések. Éjfél után egy kamerába sikerült beolvasni a követeléseiket, de azt nem tudni, hogy ez mikor kerül adásba. A képviselők az épületben éjszakáznak, kivárják a reggeli élő adást.

Sárga mellények, fehér sapkák és gázmaszkok – ilyen volt a vasárnapi tüntetés a rabszolgatörvény ellen

2018. 12. 16.
A fehér sapka lesz a magyar sárga mellény? Kinek üzentek még Orbánon kívül a transzparenseken? Ki tud a legőszintébben trollkodni egy gázmaszkkal? Ez is kiderül az Azonnali vasárnapi tüntetésen készült fotóriportjából.

Összegyűlt a pénz az új szánkókra!

2018. 12. 16.
Hamar összedobták a kárrendezést, de még többet ajándékoznának a rászoruló gyerekeknek.

A fehér sapkás nők lettek az Orbánnal szembeni ellenállás új szimbólumai?

2018. 12. 16.
Az ellenzéki pártok női politikusai olvasták Orbán fejére a kormánynak tulajdonított bűnöket a vasárnapi nagy ellenzéki tüntetésen.

Az összetört szánkók pótlására gyűjt a Momentum politikusa: villáminterjú!

2018. 12. 15.
Rászoruló gyerekek kapták volna a tüntetésen megrongált/ellopott szánkókat, a Momentum politikusa, Szarvas Koppány Bendegúz most pótolná őket. Na de minek kellett egyáltalán összetörni? Chatinterjú!

Tüntetések: többre és másra van szükség!

2018. 12. 15.
A tüntetést nem követi cselekvés. Ez a cselekvés lehet tényleges vagy szimbolikus. Nem kezdjük el a ruhánkon viselni, a Facebookra kitenni, hogy mi egyetértünk valamiben, akarunk valamit. Pedig nem volt régen 2002 és a kokárdát hordó fideszesek.

Kossuth tér visszatér? Lehet-e újabb 2006?

2018. 12. 15.
Harmadik napja tartanak a rabszolgatörvény elleni demonstrációk. A szemünk előtt ismétlődik meg 2006? Vagy egyáltalán nem? Az Azonnali a tüntetőket és a megjelent ellenzéki politikusokat kérdezte a péntek esti tüntetésen.

Kik tüntettek a rabszolgatörvény ellen? Megmondja egy kutatás

2018. 12. 14.
Baloldaliak? Vidékiek? Diplomások? Készült egy kutatás a múlt szombati rabszolgatörvény-ellenes budapesti tüntetéséről.

Egy legálisan vásárolható füstbomba miatt vitték be a rendőrök Donáth Annát

2018. 12. 14.
A Momentum alelnöke szabálytalanul használta a füstgránátot a csütörtök esti tüntetésen, arra viszont így sincs magyarázat, miért nem engedték be hozzá az ügyvédjét.

Szelfik, karácsonyi hangulat, paprikaspray: ilyen volt a csütörtöki tüntetés a rabszolgatörvény ellen

2018. 12. 14.
Voltak, akik szelfiztek, voltak, akik egyezkedni próbáltak a rendőrsorfallal, és persze többen inkább sálba burkolózva elmenekültek a paprikaspray elől. Az Azonnali fotókon mutatja meg, milyen volt a csütörtök esti rabszolgatörvény-ellenes tüntetés a Kossuth téren, és az előtte való városi vonulás.

Miért tévút a rendőröket dobálni?

2018. 12. 14.
A rendőr a parlament lépcsőjén nem Orbán Viktort védi, hanem a közrendet. Az nem jut eszébe senkinek, hogy ugyanezek a rendőrök majd holnap-holnapután iskolák, bevásárlóközpontok, pályaudvarok környékén fognak járőrözni? Ugyanúgy a közrendet fogják fenntartani, mint tegnap este.

Mik voltak a szerda esti Kossuth téri tüntetés legerősebb beszólásai? Mutatjuk!

2018. 12. 13.
Mi köti össze a Barátok közt Hoffer Misijét, Simicska Lajost, Németh Szilárdot és a Bokros-csomagot? Hát az, hogy volt róluk szó a szerda esti Kossuth téri tüntetésen!

A rabszolgatörvény elleni tüntetésen megidéződött a 2006-os Kossuth téri Démon!

2018. 12. 13.
Olyan jelenés történt, ami tényleg csak azt bizonyítja, mekkora ereje van a kimondott szavaknak még tizenkét évvel később is.

összesen: 103 db | 30 db/oldal

1 2 3 4