+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
A faültetés Markus Söder bajor miniszterelnök szerint a teremtett értékek védelmére vonatkozó erkölcsi kihívás.
A lárvatenyésztés egy bimbózó iparág motorja: a hulladékevő, fehérjetermelő fekete katonalégy megoldás lehet a klímaválság okozta élelmiszerkrízisre.
Mára is jutott ám klímaceleb, de ezúttal magunk mögött hagyjuk a zenészvilágot, és jöjjön minden naptárak királynője, a hivatásos közéleti személyiség Kiszel Tünde!
Egy friss tanulmány szerint ezek miatt egy év alatt annyi szén-dioxid termelődik, mint amennyit Spanyolország egy év alatt kibocsát.
Egyre több nyugati nagyvárosban és országban hirdetnek ki klímavészhelyzetet az óriási hőség vagy épp a szélsőséges időjárás miatt. De mi ez pontosan, mivel jár, és be lehet-e vezetni Magyarországon is?
A magyar internet egyik kedvenc fura figurája mai napi klímacelebünk, aki most is meg tudott minket lepni: a klímaváltozás hülyeség, de ha mégsem, akkor is az internet ura intézi!
Az EP-választásos tweetek száma 273 százalékkal nőtt az öt évvel ezelőtti szavazás ideje alatt írt bejegyzések számához képest.
Egy hétig éltem a műanyag nélküli júliust, de már meg is találtam a klímakatasztrófa elkerülésének legegyszerűbb módját!
Mai klímacelebünk az a Fluor Tomi, aki amellett, hogy elrappeli a fél ország lelkivilágát a Wellhellóban, még értelmes dolgokkal is van ideje foglalkozni.
Húszmilliárd tonnányi szenet tárol a Kongó-medence esőerdejének talaja – már amíg nem vágják ki a fákat.
A Klímaceleb mai részében a még mindig rettentő fiatal, gyakorlatilag a szemünk előtt felnőtt Iszak Eszter avat be minket abba, ő mit tesz a bolygó megóvásáért.
Klímaceleb sorozatunkban az ország egyik csúcsrapperét, Majkát kérdeztük meg a klímaváltozásról és arról, mit tesz ellene. Előkerül a chemtrail és a gyíkemberek is!
Ma is van ám Klímaceleb, az Azonnali klímaügyi bulvárrovata. Ezúttal Demcsák Zsuzsa mondja el, hogy ő bármennyire is fél, nem tud eleget tenni a Földért, és jelzi, hogy talán inkább a tudományra kéne hallgatni.
Hogy fogunk élni a klímaváltozás korában? Mondd el te egy novellában!
Újra itt a Klímaceleb! Ezúttal az ország egyik kedvenc színészét, műsorvezetőjét, mellette persze kedvenc balhéfelelősét kérdeztük meg, mennyire mozgatja a klímaváltozás kérdése.
Hőhullám miatt szenved Európa, Franciaországban egy nap alatt háromszor dőlt meg a melegrekord.

Ésik Sándor

Az, hogy belesírjuk a Facebookba, hogy negyven éven belül mindenki megdöglik, még felvilágosító munkának is kevés. Ez a zöld pártokra is vonatkozik: csak zöldnek lenni nem lesz elég.

Mi a legnagyobb baja a klímaváltozással az ország 20 éve velünk élő showmanjének? Hogy jön ide a legújabb BMW, és figyelemmel követi-e az ország Győzikéje az alternatív híreket is? Itt a mai Klímaceleb!
Az amerikai elnök arról győzködte kollégáit a G20-csúcson, hogy kevésbé ambíciózus klímacélokat fogadjanak el.
44,3 fokot mértek egy francia városban, soha nem volt még ilyen meleg az országban.
Az ország egykori Aleskájával indítjuk Klímaceleb névre hallgató sorozatunkat, amiben szokásunktól eltérően nem Komoly Embereket, hanem a celebvilág minden szegmenséből érkezett figurákat kérdezünk meg arról, érdekli-e őket a klímaváltozás.
Kelly Knight Craft szembement az eddigi amerikai kommunikációval annak ellenére, hogy neki is anyagi érdekeltségei vannak a fosszilis anyagokban.
A Mészáros Lőrinc tulajdonában lévő mátrai szénerőművet azért záratná be a szervezet, hogy a lehető leggyorsabban a lehető legtöbb széndioxid-kibocsátást lehessen megspórolni.
2030-ra 55 százalékos csökkentést vár az EU-tól az üvegházhatású gázok kibocsátásában Antonio Guterres.
A katonai csapatok és a fegyverek szállítása miatt szennyez ennyire a Pentagon. Még úgy is, hogy már 2009 óta jelentősen visszavettek a benzinfogyasztásból.
Először készült átfogó tanulmány a világ növényhelyzetéről: majdnem 600 faj tűnt el csak a közelmúltban.
A finnek úgy gondolják, hogy ha már úgyis ők lesznek az EU soros elnökei, tető alá is hozzák a megállapodást.
Mike Pompeo korábban már üzleti lehetőséget is látott a jégtakarók felolvadásában, most viszont az is kiderült, hogy ha Hollandia is megoldotta, hogy tengerszint alatt van, akkor bárki meg tudja.
A zöldek és témáik európai térnyerése, valamint a környezetvédelem világnapja arra az elhatározásra juttatta az osztrák szélsőjobboldali FPÖ-t, hogy kimondja: mostantól ők is bezöldülnek.
Mit mond a sci-fi Európáról és az EU-ról, vagy még pontosabban: miért nem mond semmit? Mit tartogat a jövő a kontinensnek? Az Azonnali első, kicsit még fapados podcastjében Markovics Botond sci-fi író, Tóth Csaba politológus és Makai Máté, az Azonnali EU2058 című novellapályázatának győztese beszélte ki a témát!

összesen: 106 db | 30 db/oldal

1 2 3 4