+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++

Egy valamit elfelejtett az MSZP-Párbeszéd, mikor az egyetlen közös listát állító szövetségként kezdte hirdetni magát

2019. 04. 07.
Az egyetlen közös lista, írták a plakátjukra. Elfelejtették, hogy létezik egy bizonyos Fidesz-KDNP nevű pártszövetség is.

Matteo Salvinihez még a szövetségeseinek nagy része se megy el hétfőn

2019. 04. 05.
Az eredeti tervek szerint már hétfőn megalakulhatott volna Milánóban a nagy EU-ellenes pártszövetség, de végül kiderült: még Salvini legközelebbi szövetségesei se mennek el. Nem csak a Fidesz, akit el se hívtak, de mások sem. Elmagyarázzuk, hogy áll most az EU-kritikus szövetkezés.

Íme, a Fidesz „programja”: migránsozás hét pontban

2019. 04. 05.
Ha elhitted, hogy a Fidesznek idén tényleg lesz választási programja, rossz hírünk van. A kormánypártnak érdemi elképzelések helyett mindössze hét pontot sikerült összehoznia. Persze mind a hét a migránsokkal kapcsolatos. Azért a programbemutatón Orbán ütötte a Fidesz saját pártcsaládját, a Néppártot is, Manfred Weber csúcsjelöltet pedig lebrüsszelibajorozta.

Kirúgtak egy román papot Amerikában, mert negyedik a PSD EP-listáján

2019. 04. 05.
Chris Terheș atya egy ideig korrupcióellenes élharcos volt, de aztán a szocdemek megnyerték a választásokat. Májustól Brüsszelbe megy.

Nem indulnak a Liberálisok az EP-választáson

2019. 04. 05.
Nem akarják, hogy a rájuk adott szavazat elvesszen és a Fideszt segítse, ráadásul pénzük sincs – ezek miatt döntött úgy a Magyar Liberális Párt, hogy kihagyja az EP-választást. A döntésről Szabadai Viktor, a párt budapesti választmányának elnöke adott interjút az Azonnalinak.

Kössük a jogállamisághoz az EU-s pénzeket, de két feltétellel! RMDSZ-es EP-képviselő az Azonnalinak

2019. 04. 05.
Miért támogatja Manfred Webert, ha az a jogállamisághoz kötné a pénzek elosztását? Mit gondol az európai minimálbérről? Mi a gond Macron terveivel? Miért nem jó közös listán indulni a többi erdélyi magyar párttal? Miért használja románul a nevét, úgy, hogy Iuliu Winkler? Winkler Gyula, az RMDSZ listavezetője válaszol az Azonnalinak. Interjú.

Verhofstadt kizárná az ALDE-ból a román liberális pártot, amit szintén ALDE-nak hívnak

2019. 04. 04.
Verhofstadtnak elege lett: a független igazságszolgáltatás aláásása nem folyhat az ő nevükben és az ő nevük használatával!

Ennyit Macron és az ALDE összeveszéséről: közös EP-frakció jöhet

2019. 04. 03.
Bár Macron pártja nemrég közölte, hogy nem ül be a liberális ALDE frakcióba az EP-választás után, mert az ALDE multiktól, például a génmódosított vetőmagokkal foglalkozó Monsantótól is fogadott el pénzt, most úgy tűnik, mégis közös frakciójuk lehet. Nem az ALDE-hoz ülnek be majd a macronisták, hanem új frakciószövetséget alakítanak, mondta az Azonnalinak a Momentum listavezetője, amit az ALDE brüsszeli központja is megerősített.

A szélsőjobbos-populista kommentelők uralják a közösségi médiát az EP-választások előtt

2019. 04. 03.
Durván kevés ember durván sokat kommentel, és ennek durván nagy a hatása.

Az osztrák liberálisok egyetlen EP-képviselője idén már egy szlovén párt listáját vezeti

2019. 04. 02.
Az osztrák Momentum EP-képviselője, Angelika Mlinar nem csak pártot, de országot is vált: szlovén jelöltként indul.

Az EU főtárgyalója szerint a rendezetlen brilépés a legvalószínűbb

2019. 04. 02.
Michel Barnier őszinte volt keddi meghallgatásán, és az is kiderült, hogy a májusnál tovább húzódó tárgyalásokat sem igazán támogatja.

Macron az európai szocialistákat is megkörnyékezte

2019. 03. 31.
A francia elnök új európai mozgalmat szeretne a jelenlegi pártcsaládokat meghaladva. Az Európai Reneszánsz projektjébe sokakat várna a liberális ALDE pártcsaládból, de máshonnan is szeretne híveket kiszakítani. A legújabb hírek szerint a jelenleg az S&D-ben ülő spanyol szocialista PSOE-t szeretné megnyerni Macron pártja.

Így szigorít a Facebook az EP-választások előtt

2019. 03. 30.
A techóriás meg akarja akadályozni, hogy külföldi szereplők avatkozzanak be a májusi EP-választásba.

Az Európai Parlament mandátumbecslése alapján inkább ne fogadj az EP-választási eredményekre!

2019. 03. 29.
Most jött ki az Európai Parlament mandátumbecslése, amelyről a politikarajongók hamar észrevették, hogy a magyar része egy az egyben a Publicus csütörtökön közzétett kutatását tükrözi. Utánanéztünk, és kiderült: egyes tagállamoknál csak egyetlen intézetet vesznek figyelembe az összesítéshez, míg máshol többet is, ránézésre teljesen véletlenszerű módon. Hogyan lehet így mandátumokat becsülni, és mennyire megbízható ez? Utánajártunk.

Friss előrejelzés: az LMP elbúcsúzhat az EP-től, a Momentum viszont bejuthat

2019. 03. 29.
A legfrissebb mandátumbecslések szerint a hagyományos európai pártcsaládok erősödőben vannak, de még mindig bukni látszik a közös jobbközép-balközép abszolút többség.

Elárulta a DK-s politikus az Azonnalinak, miről egyeztettek Macronékkal

2019. 03. 28.
Min csodálkoztak Macronék? Mi az, amit nagyon fontos lenne, hogy az Azonnali olvasói megértsenek? Elhagynák-e a DK politikusai jelenlegi frakciójukat az EP-ben, ha Emmanuel Macron pártja új képviselőcsoportot alakítana a májusi választás után? Eörsi Mátyás, a DK politikusa válaszolt az Azonnali kérdéseire, aki találkozott a francia elnök pártjának delegációjával.

Mit akar Gyurcsányéktól Macron embere Budapesten?

2019. 03. 28.
Körbejárják Európát Macron pártjának parlamenti képviselői, hogy szövetségeseket keressenek az EP-választásra. Bruno Bonnell Budapesten nem csak a Momentummal és a Liberálisokkal, de a DK-val is tárgyalt. De miért és miről? Macron vagy Orbán nemzeti konzultációja volt-e sikeresebb? Mi lesz a francia állampolgárságú dzsihadistákkal? És a sárgamellényesekkel? Ezekről is kifaggattuk a politikust a reptérre menet. Interjú.

Csatlakozik-e Orbán az éppen összefogni készülő EU-kritikus erőkhöz?

2019. 03. 27.
Az Osztrák Szabadságpárt egy EP-képviselője szerint áprilisban összefog az Európai Parlament három EU-kritikus frakciója. Szerintük Orbánnak köztük a helye, és a Fidesszel együtt már nagyon közel kerülnének méretben a Néppárt frakciójához. De csatlakozik-e a Fidesz? Számolgattuk a mandátumokat.

Weber: Lépjenek már Magyarország és Lengyelország 7-es cikkelye ügyében!

2019. 03. 27.
A Néppárt csúcsjelöltje az EP-ben az Európai Tanácsot sürgette, hogy vegyék végre napirendre a két illiberális EU-tag jogállamiságának ügyét. Pedig nem is nekik kéne.

Mi lepi meg legjobban az Európai Zöldek csúcsjelöltjét a Budapest-Bécs vonatúton?

2019. 03. 27.
Milyen áron szavaznák meg a Zöldek az Európai Parlamentben a néppárti Manfred Webert bizottsági elnöknek? Mi az, amiben még a Judith Sargentinit a soraiban tudó Zöldek egyik csúcsjelöltje is egyetért Orbán Viktorral? Lesznek-e a kvótanők után kvóta-keleteurópaiak a listájukon? Mit szólnak hozzá, hogy az LMP kiállt a székely autonómia mellett? Bas Eickhouttal vonatozott az Azonnali.

Így magyarázta el az MSZP újságíróknak, mit fognak csinálni az EP-kampányban

2019. 03. 26.
Mit gondolnak a szocialisták és a párbeszédesek az Európai Egyesült Államok koncepciójáról? Na és a migrációról? Mi lesz Jávor Benedekkel, ha nem jut be ismét az Európai Parlamentbe? Mennyi pénzből fognak kampányolni? Mit fog csinálni az alternatív bölcsek tanácsa? Ezekről is kérdezte az Azonnali a szocialista Tóth Bertalant, Ujhelyi Istvánt, illetve a párbeszédes Jávor Benedeket kedd reggeli háttérbeszélgetésükön.

Orbán és Macron közös eredménye: kicsinálták az európai status quo-t

2019. 03. 26.
A Néppárton belüli viták, Macron önálló fellépése, Orbán kivárása mind annak jele, hogy vannak, akik megértették: véget ért az az európai status quo, amit nagyrészt a német kereszténydemokrácia határozott meg, egyúttal pedig megszületett a közös európai belpolitika – épp Orbánnak, Salvininek és persze Macronnak köszönhetően. Új szereplők jönnek, az ellentétek radikalizálódnak, az alternatívák távolodnak. Új európai politikai tér születhet május után.

Merkelt tenné meg az Európai Tanács elnökének a volt olasz miniszterelnök. Egyetértesz?

2019. 03. 26.
Enrico Letta szerint olyan ember kell az Európai Tanács élére, aki egyenlő félként tud tárgyalni Donald Trumppal.

Másfél hónapos Azonnali-cikket fedezett fel a Hír TV újra

2019. 03. 25.
Ugyan még akkor fenyegette a zöldek EP-frakciójából való kizárás az LMP-t, mikor még nem volt biztos, hogy nem állítanak közös EP-listát a Jobbikkal, a Hír TV ismét elővette az Azonnali hathetes hírét.

A Néppárt frakciójában is felfüggesztették a Fideszt

2019. 03. 22.
Nem csak a pártcsaládban, de az európai parlamenti frakcióban sem lesz szava a Fidesznek. A frakciónál nem tartanak attól, hogy KDNP-sek fognak kémkedni a Fidesznek.

Egy radikális állatvédő, vegán párt okozhat felfordulást Spanyolországban

2019. 03. 22.
Be fognak jutni az Európai Parlamentbe, ráadásul a baloldalról elég sok szavazót elvisznek. Határozottak, és nem alkusznak: betiltanák a vadászatot, halászatot, és a húsfogyasztás ellen is fellépnek.

A Fidesznek most össze kell szednie magát, hogy elég mandátumot szállítson a Néppártnak

2019. 03. 21.
Meglepő módon a legjobban talán Varga Miklós politikai giccsdala, az Európa írja le az Európai Néppárt és a Fidesz viszonyát.

EP-választás: hiába reklamált a Momentum a Kúriánál, hogy nem vették nyilvántartásba

2019. 03. 20.
Rosszul adták meg székhelyüket, ráadásul Fekete-Győr András sem képviselhetné a pártot hivatalos ügyekben. De valamiért előbb fellebbeztek, minthogy javították volna az adatokat.

A Néppárt még mindig nem érti: Orbán csak a verésből ért, a kompromisszumból nem

2019. 03. 20.
Minden, ami nem kizárás, Orbán győzelme, és csak időhúzás a Néppártnak. Az EP-választás után ugyanis lehet, hogy Orbán majd maga akarja elhagyni a pártcsaládot, és simán hátba szúrja Weberéket. Macron örülhet.

Korábbi osztrák kancellárral és EP-elnökkel vizsgáltatnák ki, hogy ki kell-e zárni a Fideszt a Néppártból

2019. 03. 20.
Herman Van Rompuy, Wolfgang Schüssel és Hans-Gert Pöttering lehet a tagja annak a bizottságnak, amely kivizsgálná, hogy a néppárti értékeknek megfelelően viselkedik-e a Fidesz.

összesen: 280 db | 30 db/oldal

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10