+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++

Weber felgyorsítaná a jogállamot leépítő országok büntetését

2019. 01. 14.
Az Európai Néppárt csúcsjelöltje támogatja egy olyan mechanizmus bevezetését, ami megvonná az EU-s forrásokat a jogállamot leépítő országoktól.

Mindenkinek mindenről csak Orbán jut eszébe. Ez veszélyes!

2019. 01. 14.
Ha az ellenzék már az EP-választást is csupán egy Orbán Viktor elleni küzdelemnek látja, és semmi mást nem tud mondani róla, akkor messze van a rendszer legyőzése.

Kiléptetné Németországot az EU-ból az AfD

2019. 01. 13.
A dexit, azaz Németország kilépése az Európai Unióból: ez az új hivatalos célja az eredetileg eurókritikus pártként indult, de szélsőjobboldali szólamokkal egy ideje tartósan 12 százalék körül tanyázó német AfD-nek. A párt felszámolná az Európai Parlamentet is, azt ugyanis nem tartja demokratikusnak.

Minden eldobott füstgránát Orbán Viktor felelőssége! Fekete-Győr András az Azonnalinak

2019. 01. 09.
Szeretné-e Fekete-Győr András, hogy forradalom legyen? Kinek drukkolt 2006-ban? Hogyan szélesítette ki a Momentum Puzsér Sétáló Budapestjét? Miért tüntet a liberális ALDE tagjaként a Momentum a rabszolgatörvény ellen? Szóba állnának-e a Fidesszel, ha új politikusok érkeznek oda? Fekete-Győr András Momentum-elnök ezt is elárulja az Azonnalinak.

Dafke elindul az EP-választáson az egyszemélyesre fogyatkozott német professzorpárt

2019. 01. 08.
2015-ben még átvitte az AfD EP-képviselőinek többségét saját pártjába, mára ott is egyedül maradt Bernd Lucke, az AfD-t megalapító euróellenes német közgazdászprofesszor. Aki ismét nekivág az EP-választásnak.

Alakulóban egy nagy szélsőjobboldali EP-frakció?

2019. 01. 08.
A lengyel külügyminiszter megerősítette, hogy az Európai Parlamentről fog beszélgetni szerdán Kaczyński és Salvini.

Ha kell, az ördög öreganyjával is együttműködünk! Gyöngyösi Márton az Azonnalinak

2019. 01. 07.
Küld-e még a Jobbik hanukai üdvözletet a zsidó szervezeteknek? Milyen érzés volt Gyurcsány Ferenccel együtt tüntetni, és ha a Jobbik változott, változhatott-e a DK is? Melyik európai parlamenti frakcióhoz csatlakozna a Jobbik, ha egyszer egyik sem akarja beengedni? Biztosan jó ötlet volt-e Kelet-Ukrajnába látogatni pár éve? Gyöngyösi Márton, a Jobbik frakcióvezetője az Azonnalinak adott nagyinterjújában erről is beszél.

Megkérdeztük a Momentum szóvivőjét, miért közösködnek Pécsen az MSZP-vel és a DK-val

2019. 01. 05.
És mit szól ahhoz, hogy Puch László az első sorban lengette az MSZP-s zászlót a beszéde alatt? Nemes Balázst az Azonnali az általa szervezett pénteki pécsi tüntetés után kérdezte.

Van elég düh és utálat az országban, felesleges ezt fokozni – A Kutyapárt elnöke az Azonnalinak

2019. 01. 04.
Nyolc és fél éve úgy kéne viselkednie az ellenzéknek a parlamentben, ahogyan azt a rabszolgatörvény elfogadásakor tette – véli Kovács Gergő, a Kétfarkú Kutyapárt elnöke. Elmondta: amíg az MSZP és a Jobbik a két legnagyobb ellenzéki erő, addig nem fog csökkenni a kormány népszerűsége, a kétfarkúak pedig a jelenlegi pártok közül senkivel sem kívánnak közösködni. Arról még nem döntöttek, hogy indítanak-e főpolgármester-jelöltet, de szerinte Tarlós István egy „morcos, öreg bácsika”, Karácsony Gergely pedig a „tökéletesen elvtelen politizálás iskolapéldája”. Nagyinterjú!

Keresztes László Lóránt elmondja, mit keresett a konzervatív ECR-frakcióban

2019. 01. 03.
Bár a Fideszt tárt karokkal váró Európai Konzervatívok és Reformerek csúcsjelöltje még csak nem is hallott az LMP-ről, most kiderült, hogy a párt társelnöke, Keresztes László Lóránt ebben a frakcióban ült még tavaly januárban is a Régiók Bizottságában. De hogy került oda az LMP-társelnök, és átvinné-e az LMP-t a Zöldektől az ECR-hez? Megkérdeztük.

2019-ben sem fogtok unatkozni. Az Azonnali öt pontban mondja el, miért

2019. 01. 02.
2019-ben lesz európai parlamenti választás és önkormányzati választás, Szlovákia új elnököt, Lengyelország pedig új országgyűlést választ, mindemellett pedig vagy lesz, vagy nem lesz brexit. Miért lesznek ezek érdekesek? Elmondjuk!

Nem értem, miért ül a Fidesz a Néppártban, mi várjuk őket szeretettel! Az ECR csúcsjelöltje az Azonnalinak

2019. 01. 02.
Tárt karokkal várja a Fideszt Európai Konzervatívok és Reformerek​ (ECR) frakciója az Európai Parlamentben, ha otthagyná az Európai Néppártot. De mit szólna a Jobbikhoz, és egyáltalán hallott-e az LMP-ről az ECR csúcsjelöltje? Jan Zahradil csehként az egyetlen kelet-európai csúcsjelölt. Az Azonnalinak adott interjúban elmondja, van-e kelet-nyugat szembenállás az EU-ban, tényleg fontos-e a V4, és mi a különbség a sok euroszkeptikus csoportosulás között.

A liberálisok és a nacionalisták erősödtek leginkább 2018-ban az EU-ban

2019. 01. 01.
A szocdemek és a Néppárt gyengülését, az liberálisok és a Le Pen-féle nacionalisták erősödését jósolja a Europe Elects utolsó 2018-as előrejelzése az EP-választásra.

Mikor kezd el végre az ellenzék dublinozni?

2018. 12. 29.
Az EP-választás előtt az ellenzéknek tényleg illene végre valamit mondani a Fidesz migrációs napirendje kapcsán is. Mondjuk azt, hogy az EU dublini menekültügyi szabályainak megszüntetésével az illegális migráció is megszűnne, Orbán viszont Dublin, tehát az illegális migráció mellett áll. Lebutított duma? Az, de van benne logika. Megmagyarázzuk!

Ezek a problémák izgatják most legjobban az európai választókat

2018. 12. 28.
A legtöbb helyen dobogós problémának számít a migráció, de északon a klímaváltozás, délen a gazdaság problémái miatt aggódnak leginkább az emberek.

Aki szerint O1G, az 2019 májusában elmegy szavazni

2018. 12. 23.
Nem mindegy, hogy egy, az Európai Néppártot szilárdan maga mögött tudó, megerősödött Orbán megy neki az őszi önkormányzati választásnak, vagy egy meggyengült és májusban ütést kapott Orbán. Aki szerint O1G, májusban elmegy szavazni.

A Fidesz után a Momentum is előállt az EP-listájával

2018. 12. 22.
Nők vezetik a Momentum EP-listáját, a pártelnök Fekete-Győr András pedig az utolsó helyre kérte magát.

A Néppártból többen is a Fideszt okolják majd a rossz EP-választási szereplésért – Csáky Pál az Azonnalinak

2018. 12. 22.
Az Európai Néppárt vezetői mindent megtesznek azért, hogy benntartsák a Fideszt a Néppártban, de a jövő májusi EP-választásokat is meg akarják nyerni. Ha egyes tagpártok mégis rosszul szerepelnek az EP-választáson, azért valószínűleg a Fideszt fogják okolni, mondja az Azonnalinak az MKP-s Csáky Pál, aki továbbra is ragaszkodik hozzá, hogy Orbán Viktor, valamint a Néppárt elnöke és frakcióvezetője megállapodtak, hogy májusig nem nyírják egymást.

Zuckerbergnél panaszolta be a Fideszt Guy Verhofstadt

2018. 12. 19.
Levelet írt az európai liberálisok vezetője a Facebook-főnöknek a meghamisított videó miatt, ami közben eltűnt Facebookról.

Hogyan lett Csehország liberális zárvány, és hol vannak még Európában kommunisták?

2018. 12. 18.
Olaszország ketté, Románia három részre szakadt, bezzeg Magyarország egységes. Legalábbis, ha az európai pártcsaládok támogatottságát nézzük. Mutatunk egy izgalmas infografikát!

Orbanizálódik-e a Néppárt, vagy inkább szétszakad? EP-választás lengyel szemszögből

2018. 12. 14.
Mit akar Orbán Viktor? Meddig tűrik el a Fideszt az Európai Néppártban? Mi a közös a lengyel kormányzó nacionalista-konzervatív Jog és Igazságosság pártban (PiS) és a Fideszben? Vajon hogyan reagál majd a németfób lengyel kormány arra, ha Manfred Weber, a konzervatív csúcsjelölt lesz végül az Európai Bizottság elnöke? Az Azonnali megmutatja a válaszokat ezekre, lengyel nézőpontból.

EP-képviselőként térne vissza Berlusconi

2018. 12. 13.
A már 82 éves olasz exminiszterelnök emellett megkérte Matteo Salvinit: szálljon ki a jelenlegi kormánykoalícióból, és szövetkezzen inkább vele.

EP-képviselő szeretne lenni a Minority Safepack menedzsere

2018. 12. 13.
Az RMDSZ színeiben ülne be az Európai Parlamentbe Vincze Loránt.

Erős liberális alternatíva született Horvátországban

2018. 12. 12.
Miközben a szociáldemokrata ellenzék folyamatosan gyengül, a horvát balliberális pártok összeállnak, és a most kormányzó jobboldal alternatívája lehetnek. Az első főpróba a májusi európai parlamenti választás lesz.

A lengyeleknek csupán 5 százaléka szavazna baloldali pártra most vasárnap

2018. 12. 11.
Plusz megjelent a pályán egy befolyásos pap, aki be akarja rakni az embereit az EP-be, és a PiS-re lehet a leginkább veszélyes.

Az egész EU-ban a magyarok tudják a legjobban, mikor lesz a következő EP-választás

2018. 12. 05.
2018 áprilisa óta hirtelen nagyon tájékozottak lettek a magyarok az EP-választás időpontját illetően.

Gyöngyösi Márton: A Néppárt szét fog hullani az EP-választás után

2018. 12. 04.
A Jobbiknak már most jobb kapcsolata van látatlanban az Európai Néppárttal, mint a Fidesznek, amely ráadásul tagja is a jobbközép pártcsaládnak, állítja az Azonnalinak adott interjújában Gyöngyösi Márton. A Jobbik frakcióvezetője szívesen lenne EP-képviselő, az EP-ben az ECR-frakcióhoz közeledne, de leginkább abban bízik, hogy a jövő évi EP-választást követően átrendeződik minden.

Nem kell megvédeni a Corvinust – Körösényi András az Azonnalinak

2018. 12. 03.
Demokráciában élünk még egyáltalán? Mi húzódik az EU válsága mögött, és valójában mennyire jelentős politikus Orbán Viktor az európai porondon? Körösényi András politikatudóssal, az MTA doktorával beszélgettünk, aki az Azonnalinak elárulta azt is, hogy mit gondol a Corvinus átalakításáról, a Gruevszki-ügyről, vagy éppen Puzsér Róbertről.

Weber, Timmermans? Egyik Zero, másik Light!

2018. 11. 28.
Kólákhoz hasonlította a Néppárt és a szocialisták csúcsjelöltjeit az európai konzervatívok Spitzenkandidatja.

Élete interjúját adta egy blognak Fekete-Győr András, íme a tíz legjobb mondat!

2018. 11. 27.
A DNS-ünkben európai vér van, a Momentum-szavazók nagyszülei is a Momentumra szavaznak, Gyurcsány pedig mégse takarodjon. A Momentum-elnök a szokásosnál is meredekebben fogalmazott egy blognak.

összesen: 279 db | 30 db/oldal

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10