+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++

Szocialista forradalmat vizionál Timmermans

2019. 02. 24.
Az európai szocialisták kongresszusán új tavaszról beszéltek, de a közvélemény-kutatások mást mutatnak.

Két EP-képviselője is lehet az LMP-nek Vágó Gábor szerint

2019. 02. 23.
Jobb ötlet lett volna összefogni a Momentummal? Bejut egyáltalán az LMP az Európai Parlamentbe? Van-e a pártnak más alternatívája az európai zöldeken kívül? És ki Vágó Gábor kedvenc EP-képviselője? Megkérdeztük az LMP listavezetőjét!

Vágó Gábor vezeti az LMP listáját az EP-választáson

2019. 02. 23.
Hárman is esélyesek voltak az LMP listavezetői helyének megszerzésére a májusi EP-választások előtt: az MSZP-ből dezertáló Demeter Márta, valamint a német Zöldekkel barátkozó Kendernay János elől végül Vágó Gábor happolta el a az LMP-lista vezetését. A második helynek nincs is nagyon relevanciája, hiszen az is kérdéses, hogy az LMP bejut-e egyáltalán az Európai Parlamentbe.

Az LMP-nek csak a Fidesz és a Mi Hazánk logója lesz vállalhatatlan

2019. 02. 23.
Akár a DK-val is együttműködhet az LMP az őszi önkormányzati választáson: csak a Fidesz-KDNP és a Mi Hazánk van tiltólistán. Az is biztossá vált, hogy az EP-választáson egyedül indul a zöld párt.

Semjén a francia életet siratta Erdélyben

2019. 02. 22.
Közös nyilatkozatot írt alá Semjén a határon túli vezetőkkel, amely szerint ezután közösen lépnek fel a magyarságért. A vajdaságiak és a kárpátaljaiak már szavazhatnak az idei EP-választáson.

A kormány Junckert támadó plakátkampánya már a bajor miniszterelnöknek is sok volt

2019. 02. 21.
Markus Söder pártja és a Fidesz régi szövetségesek, de a legújabb, közpénzből finanszírozott plakátkampány a tartományi miniszterelnök szerint már nem fér bele.

A német liberálisok megbüntették Orbán-kritikus politikusukat

2019. 02. 21.
A német liberális FDP EP-listavezetője lett Nicola Beer, aki nemrég hozzáment egy Orbán-barát ügyvédhez, és a Sargentini-jelentés elfogadása ellen lobbizott az EP-ben. Az erről a sajtónak beszélő EP-képviselő, Nadja Hirsch viszont meglepetésre nem került fel a párt EP-listájára, miközben az FDP elvileg Macron oldalán, Orbánnal szemben kampányol.

Junckerék válaszoltak Orbán sorosozó plakátjára: Fikció!

2019. 02. 19.
A magyarok tényeket érdemelnek, nem meséket, reagált az Európai Bizottság a magyar kormány közpénzből fizetett, Juncker bizottsági elnököt Soros Györggyel közösen ábrázoló plakátkampányára.

Hullazsákot jelképező kukászsákokat vitt a Momentum a parlament elé. De miért?

2019. 02. 18.
Mit szimbolizálnak a szemeteszacskók, és mi van bennük? Na és miért nem mentek a momentumosok az ellenzék többi részével tiltakozni az esztergomi Suzuki-gyárba? Az Azonnali megkérdezte!

Mit csinál rosszul a Momentum?

2019. 02. 18.
Hogyhogy csak 5 százalék körül mérik a Momentumot, miközben a régió hasonló liberális pártjai rég 10 százalék körül szerepelnek? És milyen abban az ALDE pártcsaládban lenni, amelynek egyik befolyásos szereplője a Sargentini-jelentés elfogadásakor Orbán mellett lobbizott? Hány NER-ről tud Fekete-Győr András? Videó a párt EP-kampányindítójáról!

Mi értjük, mi Orbán Viktor terve Magyarországgal – európai szélsőjobbos vezető az Azonnalinak

2019. 02. 18.
Nicolas Bay, a szélsőjobboldali Nemzetek és Szabadság Európája (ENF) EP-frakciójának társelnöke Matteo Salvini olasz belügyminiszterből csinálna bizottsági elnököt, és még úgy is szívesen együttműködne Orbán Viktorral, hogy a Fidesz az Európai Néppártban marad. De szóba állnának-e a Jobbikkal? Lesz-e szélsőjobbos szuperkoalíció az EP-ben a májusi választások után? Ezt is megkérdeztük a lepenista politikustól. Interjú.

Az Európai Ügyészségért küzdene a Híd-Most EP-listavezetője

2019. 02. 17.
Bugár Béláék előrukkoltak a Híd-Most EP-listájával. Egy EP-képviselői helyre van esélyük.

A volt NATO-főtitkár szerint az oroszok durván be fognak avatkozni az EP-választásokba

2019. 02. 16.
Rasmussen ugyanakkor kitalálta az ellenszert is: minden párt vállalja fel, hogy nyilvánosságra hozza a támogatóit!

Az Öt Csillag Mozgalom bejelentette, kikkel akar elitkritikus, de nem EU-ellenes frakciót

2019. 02. 15.
Az olasz Öt Csillag Mozgalom ma bejelentette, hogy a májusi EP-választás után az új parlamentben ő is szeretne egy saját frakciót - mégpedig éppen az otthoni koalíciós partner Lega ellenében. Az Öt Csillag olyan elitellenes pártokat gyűjt maga köré, akik nem akarják az európai egység végét. Az eddigi szövetségesek listája azonban még elég gyér. Nézzük, kikről van szó!

Szuverenizmussal és önzéssel nem lesz erősebb Európa – az olasz Öt Csillag EP-képviselője az Azonnalinak

2019. 02. 14.
Miért kormányoz együtt az EU-párti Öt Csillag Mozgalom Olaszországban az unió gyengítésén munkálkodó Matteo Salvinivel? Miért mindig csak Salviniről hallunk az olasz politikában? Milyen EP-frakcióba ülne az Öt Csillag Mozgalom, ha a brexit miatt megszűnik a mostani frakciójuk? Befogadnák-e maguk mellé a Fideszt, vagy éppen az LMP-t? Ignazio Corrao, a párt EP-képviselője válaszol!

Tényleg kitennék az LMP-t az Európai Zöldek? Megkérdeztük a Közép-Európáért felelős elnökségi tagot

2019. 02. 13.
Az EP zöld frakciójának egyik vezetője, Philippe Lamberts többhónapos információkkal a fejében mondta, hogy kizárják az LMP-t, ha a Jobbikkal kokettál, mondta az osztrák Thomas Waitz az Azonnalinak, de nem ígérte meg az ellenkezőjét sem.

Focistákkal népszerűsíti az Európai Parlament az EP-választásokat

2019. 02. 13.
Stratégiai megállapodást kötött az Európai Parlament a focistákat képviselő FIFPro szakszervezettel.

Mind a Bugár-féle Híd, mind az MKP 1-1 helyre számíthat az EP-választáson

2019. 02. 10.
Az Orbán-kormány és a magyar kormánymédia által futtatott MKP két EP-képviselői helyre számít, és a párt EP-listáját is kihirdették a hétvégén.

Mik voltak Orbán évértékelőjének legerősebb mondatai?

2019. 02. 10.
Orbán Viktor immáron huszonegyedszerre tartott évértékelő beszédet. A miniszterelnök – amellett, hogy többek közt egy hétpontos családvédelmi akciótervet jelentett be –, megosztotta gondolatait a tavaly áprilisi újabb fideszes kétharmadról, az ellenzékről és persze a migrációról.

Összeállhatnak az osztrák zöldek a tőlük kivált Peter Pilz-cel az EP-választásra

2019. 02. 08.
Összehozhatja az EP-választáson való rossz szerepléstől való félelem az osztrák zöldeket annak a Peter Pilznek a listájával, amely úgy ejtette ki az osztrák zöldeket a parlamentből 2017 őszén, hogy Pilz csak pár hónappal előbb lépett ki tőlük.

Mire mennek az új arcok Romániában?

2019. 02. 06.
Összeborult, és közös EP-listát állított a volt technokrata miniszterelnök, Dacian Cioloș pártja, és a Mentsétek Meg Romániát, akik leváltanák a régi politikai garnitúrát. De mire lesz ez elég, és miért sebezhetők könnyen? Na és mennyire szavaznának rájuk a magyarok? Illyés Gergő politológus segítségével veséztük ki.

EU2058: Milyen lesz Európa 2058-ban? Novellapályázatot hirdet az Azonnali!

2019. 02. 06.
A sci-fi befolyásolja azt, ahogy a jövőről gondolkodunk, a jövőről szóló művekben azonban alig esik szó Európáról és az Európai Unióról. Milyen lesz a kontinens, amikor százéves lesz a világ legsikeresebb utópisztikus projektje? Mondjátok el ti az Azonnali novellapályázatán!

Hány Európánk van? Indul az Azonnali vitasorozata Európáról!

2019. 02. 04.
És egyáltalán, mi Európa? Ez itt a kérdés. A következő időszakban erről fogunk vitázni az Azonnalin.

EP-kampány: Kendernay kapta a legtöbb ajánlást az LMP-tagoktól

2019. 02. 02.
Ugyan a párton belüli kampányt eddig Kendernay vitte a legsikeresebben, korántsem biztos, hogy a kongresszusi delegáltak is őt fogják megszavazni az LMP EP-listavezetőjévé.

A finn miniszterelnöknek egyaránt elege van a brexitből és a spitzenkandidati rendszerből

2019. 02. 01.
Nem biztos azonban, hogy sokáig kell foglalkoznia bármelyikkel is Juha Sipilä-nak. Április közepén parlamenti választásokat tartanak Finnországban, és a felmérések szerint a kormányfőnek nincs túl sok esélye az újrázásra.

Már hárman is bejelentkeztek az LMP EP-listavezetői helyéért

2019. 01. 29.
Ki a „celeb” az LMP-ben? Az EP-lista első helyére pályázó Kendernay János szerint miért nem lenne veszteség, ha ő eltűnne a magyar közéletből? Mit gondol Vágó Gábor, mely párttársaival lesz a legszorosabb a verseny az EP-lista első helyéért? Az Azonnali körbekérdezett.

Varufakisz önmagára váltaná le az európai baloldalt

2019. 01. 28.
Varufakisz azért indul Németországban az EP-választáson, mert szerinte ha meg akarja valaki változtatni a Római Birodalmat, akkor azt Rómában kell elkezdeni.

Miért lobbizik a német liberálisok főtitkára Orbán mellett?

2019. 01. 24.
A német Szabaddemokrata Párt (FDP) főtitkára, Nicola Beer tavaly ősszel férjhez ment egy Orbán-barát német ügyvédhez, előzőleg pedig arról próbálta győzködni pártja EP-képviselőit: ne szavazzák meg a Sargentini-jelentést Magyarország ellen. Pedig az FDP látványosan Macron mellett és Orbán ellen kampányol az EP-választás előtt, ráadásul egyelőre úgy tűnik, épp Beer fogja vezetni az EP-listájukat.

Mi értelme az MTVA-ban folytatódó ellenzéki show-nak?

2019. 01. 18.
A Szél-Hadházy páros fellépését mintha „a show-nak folytatódnia kell” logikája vezérelné. Ez önmagában nem baj, de a folytatás kevésbé tűnik ígéretesnek, és nem csak a szereplők számának csökkenése miatt.

Mit szólnak a Néppárt-ALDE együttműködéshez a hazai tagpártok?

2019. 01. 17.
A néppárti Fidesz azokkal a liberálisokkal ijesztegeti a népet, akikkel a szintén néppárti osztrák kancellár szoros együttműködést tervez: az ALDE-val, amelynek a Momentum a hazai tagja. De vajon mit szólnak Kurz ötletéhez a Kárpát-medencében? Megkérdeztük.

összesen: 280 db | 30 db/oldal

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10