+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++

Karácsonyék megpróbáltak meghekkelni egy online közvélemény-kutatást, most meg letagadják

2019. 06. 18.
Párbeszéd-szimpatizánsoknak küldték ki az IDEA Intézet online felmérését, mert szerintük az nem közvélemény-kutatás. Az IDEA szerint viszont igen.

Kilépett az LMP-ből a párt budapesti elnöke, Moldován László

2019. 06. 18.
Szerinte ugyanott tartunk, mint tíz éve: a politikát Gyurcsány és Orbán harca uralja. Az LMP kudarca, hogy ezt nem sikerült meghaladni.

Jól hangzik a közlekedési alapjövedelem Karácsonytól, de sehogy se jön ki a matek

2019. 06. 18.
Karácsony Gergely a minap két olyan ötletet is bedobott az előválasztási kampányban, amelyek kifejezetten költségigényesek. Honnan lenne meg a pénz a közlekedési alapjövedelmre és a bérlakásprogramra, és valóban megérné-e ez a budapestieknek? Mit lehetne tenni ehelyett?

Miért a Fidesz módszereit másolják a budapesti előválasztáson?

2019. 06. 18.
A budapesti előválasztási módszer miatt sokaknak már megint úgy érdemes szavazni, hogy a számukra legkedvesebb jelölt helyett egy kicsit kevésbé szimpatikus jelölt mellé húzzák be az X-et, csak azért, hogy a legkevésbé szimpatikus jelöltnek kevesebb esélye legyen nyerni. Ezt a demoralizáló játékot idáig csak a Fidesz játszatta az ellenzéki szavazókkal, most az ellenzék is beállt a sorba.

Közlekedési alapjövedelmet és új erdőt ígér a budapestieknek Karácsony

2019. 06. 17.
Karácsony Gergely háttérbeszélgetést tartott újságíróknak, ahol nem csak a programja, hanem az is szóba került, hogy hogyan érez Kálmán Olga főpolgármester-jelölti indulásával kapcsolatban, na meg az is, hogy visszavándorolnak-e azok az MSZP-Párbeszédhez, akik az EP-választásokon átszavaztak a DK-ra.

Ezeken a helyszíneken lehet majd szavazni az előválasztáson

2019. 06. 17.
Még 3 napig lehet online szavazásra regisztrálni az előválasztásra.

Tanuljuk már meg helyiértékén kezelni az előválasztást!

2019. 06. 17.
Az ellenzéki főpolgármesteri előválasztás politikatörténeti jelentőségű: ez lesz a rendszerváltás utáni első választás, amikor nem érdekel igazából senkit a fődíj, csak a saját maga stratégiai játszmái.

Félig már hatalomra is jutottam! Puzsér Róbert az Azonnalinak

2019. 06. 15.
Gyurcsány, Orbán vagy a „balliberális network” jelöltjével nincs alku, kellő garanciák mellett azonban a momentumos Kerpel-Fronius Gábor javára talán visszalépne Puszér Róbert független főpolgármester-jelölt, aki már azt is eredménynek tartja, ha a politikai osztály legalább olyasmit hazudik, amit az ő szájából loptak ki. Interjú a Sétáló Budapest programbemutatója után!

Kinek drukkol Hadházy, Szél és Márki-Zay az előválasztáson? Megkérdeztük!

2019. 06. 14.
Mit gondolnak az ismertebb pártfüggetlen politikusok arról, hogy kinek kellene nyernie az ellenzéki főpolgármester-jelölti címért zajló előválasztást? Az Azonnali körbekérdezett.

Puzsér Róbert utolsó esélye

2019. 06. 14.
A Fidesz-árvák után az EP-választások eredményeit elnézve létrejött a baloldal árváinak tömege is. Ez ma Magyarországon az egyetlen politikai tér, ahol vákuum alakult ki, ebben a közegben van valódi esélye Puzsér Róbertnek. Már csak bele kell kergetni őt a konfliktusokba.

Átnézve a programokat két komoly jelöltje van a főpolgármester-választásnak

2019. 06. 14.
Igenis fontos, mennyi és milyen minőségű munkát tett bele a jelölt az indulásba. Ez az egyik kulcsa annak, hogy miért ilyen erősek még mindig Orbán pozíciói és miért olyan gyenge az ellenzék.

Így lehet online szavazni a budapesti előválasztáson

2019. 06. 13.
Előzetesen regisztrálni kell hozzá, és ezt már meg is lehet tenni. Mutatjuk, hogyan.

Utálja a pofáját? A kötőjeles nevű? Vona Gábor? Így ismerik fel a budapestiek a főpolgármester-jelölteket

2019. 06. 11.
Ha már így felpörgött az ellenzék, ellenőriztük Budapesten, egyáltalán mennyire vannak képben az emberek azzal, hogy kikre is lehet szavazni. A két tévés arcot sokan ismerik, de még ez sem jelent semmit.

Schmuck tudja a megoldást a bulinegyed problémáira: szigetelés

2019. 06. 11.
„Habár sok orvossal beszélgettem, nem indulok kórházigazgatónak” – szúrt oda Schmuck Andor Kálmán Olgának a sajtótájékoztatón, amelyen megfenyegette az ellenzék jelöltjeit, hogy elindul a főpolgármester-előválasztáson, ha nem garantálják az idősek utazási kedvezményeit. Mellékesen pedig a bulinegyed problémáit is megoldotta.

Szanyi Tibornak „kicsit sok” az oligarcha Kálmán Olga körül

2019. 06. 07.
A szocialista politikus pártja riválisait, a DK-s Gyurcsány Ferencet és Dobrev Klárát is oligarchának tartja.

Kálmán Olga beszállt, engem pedig az előválasztás most kezdett el igazán érdekelni

2019. 06. 07.
A Momentum főpolgármesterjelölt-jelöltje nevető harmadikként is befuthat, amennyiben sokan szavaznak általa bizalmat a Momentumnak és/vagy próbálnak megálljt parancsolni a DK-nak.

Karácsony: Eddig is tudtam, hogy lesz a DK-nak jelöltje az előválasztáson, csak azt hittem, én

2019. 06. 06.
Míg Karácsony Gergely azt állítja, örül Kálmán Olga indulásának az előválasztáson, Gyurcsány Ferenc a bátorsággal és a Momentummal magyarázza, miért változtattak 180 fokot eddigi álláspontjukon.

Kit látnál még az ellenzék budapesti előválasztásán? Szavazz!

2019. 06. 06.
Ha már Kálmán Olga is feltűnt, itt az ideje, hogy átszakadjon az a gát, és minimum tíz név összejöjjön az ellenzék potenciális jelöltjeit tartalmazó listára!

Az ellenzéki előválasztás most már tényleg jobb, mint a Flúgos futam

2019. 06. 06.
Ha a Fidesz elindítaná Borbás Marcsit, a Jobbik Havas Henriket, aztán valaki előrántaná a kalapjából még Friderikusz Sándort is, akkor az előválasztás lehetne az évtized legviccesebb politikai eseménye.

Kálmán Olgát Karácsony Gergely és Puzsér Róbert állítja

2019. 06. 06.
Médiaszemélyiségnek lenni, akinek van politikai véleménye, messze nem elég a győzelemre. Egy előválasztásos beszállásra viszont igen. Az biztos, hogy Kálmán Olga a balos magszavazóknak „kedves”, de Karácsony is az volt.

Kálmán Olga két hónapja magyarázta el, miért nem indulna főpolgármesternek

2019. 06. 06.
„Azt állítom, hogy én biztos nem fognék ilyen politikai vállalkozásba” – ezt nyilatkozta Kálmán Olga, a DK által biztatott, előválasztáson elinduló független főpolgármester-jelölt arról, miért nem lenne főpolgármester-jelölt. Igaz, ezt pont idén április elsején mondta a 24.hu-nak.

Mit szól a Momentum, Karácsony és Puzsér stábja Kálmán Olga indulásához? Megkérdeztük!

2019. 06. 06.
Kálmán Olga főpolgármester-jelöltsége alaposan felrázta a budapesti kampányt, körbekérdeztünk, ki mit reagál rá. A Momentum örül a versenynek, Karácsonyék lefújták sajtótájékoztatójukat, Puzsér Róbertéknak pedig még mindig a Momentum jelöltje a legszimpibb az előválasztás résztvevői közül.

Kálmán Olgát indítja főpolgármesternek a DK

2019. 06. 06.
Miután a Momentum is indított jelöltet az előválasztáson, a DK is így tett: beállnak Kálmán Olga mögé.

Az előválasztás elveszett, Gyurcsány Ferenc pártja bedarálta

2019. 06. 03.
Ennek az egésznek már tényleg semmi értelme azon túl, hogy a szoci világ szeretné már holnap pajzsra emelni Karácsony Gergelyt – bárhogyan és azonnal.

Kifarol az LMP Puzsér mögül, Puzsérék nem haragszanak rájuk

2019. 06. 03.
Puzsér kampányfőnöke, Zaránd Péter szerint az LMP a szerződésüknek megfelelő döntést hozott, sok szerencsét kíván nekik.

Puzsér ismét kiszállt a budapesti előválasztásból

2019. 06. 03.
Még az LMP és a Jobbik budapesti buktájával sem korrekt a budapesti megegyezés, és az online szavazás sincs megoldva Puzsér szerint.

Miért jó a Momentumnak, ha beszáll a fővárosi előválasztásba?

2019. 05. 31.
Hogy az ellenzéki erők átrendeződése ténylegesen megtörténjen, a DK-nak és a Momentumnak aktívnak kell maradnia a következő hetekben, azaz benne kell lenni a hírekben. A főpolgármester-választás pedig azért jó, mert Kerpel-Fronius Gábor indulása nem jelent kockázatot az ellenzékre nézve.

Kerpel-Fronius Gábort indíthatja a Momentum az ellenzéki előválasztáson

2019. 05. 31.
Az ötvenkét éves cégvezetőt, Kerpel-Fronius Gábort indítaná a budapesti előválasztáson Karácsony Gergely és Puzsér Róbert ellen a Momentum – értesült az Azonnali. Kerpel-Fronius a XIII. kerületi pártszervzet tagja, a Momentum EP-listájának hatodik helyezettje volt.

Saját főpolgármester-jelöltet állít a Momentum, hétfőn jelentik be a nevet

2019. 05. 31.
A publikum számára eddig viszonylag ismeretlen momentumos politikus indulhat Budapesten a főpolgármesteri címért – értesült az Azonnali több forrásból. A jelöltről még dönt az EP-választáson megerősödött párt küldöttgyűlése vasárnapig, így hétfőn jelentik be a jelölt nevét, aki megméreti magát az ellenzéki előválasztáson Puzsér és Karácsony ellenében.

összesen: 52 db | 30 db/oldal

1 2