+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Rozéverziót csináltak a proseccónak. És nemzetközi szőlőfajtával kell megszínesíteni. Venetóban lázadnak, mi megkóstoltuk.
Kutjevo Horvátország Tokaja: a nagy becsben tartott nemzeti borvidék, ahová egy olyan szőlőfajta kapcsán kell elzarándokolnunk tanulni, amiről azt hinnénk, mindent tudunk.
Ezekben a mínuszokban egy pohár jobb sauvignon blanc csodákra lehet képes. Nagyokra azért nem, de pár pillanatra igen: tavasz, remény, ilyesmi téren.
A villányi RedY brandnél magabiztosabban állandóan jó minőségű bisztróbort, na jó, fogalmazzunk magyarul, vörös ivóbort nehéz találni itthon.
Kelet-Európa pinot noirja? Ugyan már, ez a szekszárdi kékfrankos saját jogon is helyet kell kapjon az asztalon.
Aki kóstolta, tudja, egy kartonnál kevesebbet felesleges rendelni belőle. Németh Janó elkészítette ugyanis a tökéletes sillert.
Aki szereti Villányt, annak azért, aki nem szereti, annak azért.
Aki egy különösebb bonyodalmaktól mentes, jól elkészített, finom és könnyen elérhető magyar bort akar levenni a polcról, megtalálta, amit keres.
A sárgamuskotály Dél-Szerbiában tökéletesedik évről évre. Megéri messzire elzarándokolni érte.
Terem belőle egy csomó, mégse készül belőle valami sok bor, holott baromi finom tudna lenni. A hét bora a legjobb példa erre!

Bukovics Martin

Noha vannak bizonyos öltönyösök itthon, akik azzal hencegnek hazai borászoknak, hogy ők borból is a fiatalt szeretik, nincs és nem is lesz soha igazuk. Állítsuk meg és tereljük mederbe az újborlobbi nyomulását!

A magyar prosecco meglepetésre Villányból érkezik. Mindent hoz, amit Joe Biden leendő elnökségétől reálisan el lehet várni: azaz a műfaji megkötéseken belül a kötelezőt.
Olyan nincs, hogy Közép-Európában ne szeresse valaki az olaszrizlinget.
Egy borvidék, ami azt bizonyítja: megfelelő tudással, akaraterővel és szorgalommal semmi sem lehetetlen, még a legzordabb körülmények között sem.
Ha a borászok nem fognak össze, és hoznak létre közösen egy nagy borvidéki vinotékát, rengeteg jó dologról le fog maradni a turista.
Tokaj-Hegyalja minden reményével, kudarcával és ezek gyökereivel lényegében maga a rendszerváltás utáni magyar történelem. Szerencsére van kiút ebből.
Amikor egy szőlészeti-borászati egyetem pontosan azt teszi, amit kell: ennél fogyaszthatóbb a szakmai munka nem is lehet!
A bioborok általában kifejezetten drágák itthon, ez viszont nem az, és mégis kifejezetten finom. Elmondjuk, mi a titok.
Győzött a papírforma: együtt sikerülhet. Mármint az olaszrizlingnek és a rajnainak.
Új heti sorozat indul az Azonnalin: minden hétvégén elmondjuk, miből tartalékolj be jövő hétre!