+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Az ételrendelési hullám eredménye: gyorséttermek előtt áll a futárok sora
2021. március 12. 18:14
Batta Ramon Domingo az újgenerációs magyar séfek egyik zászlóvivője, akit nem hat meg sem az ételsznobizmus, sem a klasszikusnak gondolt, zsírtól csöpögő óriási adagok kultusza. Szerinte a járvány és a rendelés felrobbanása elsősorban a nagy gyorséttermeknek tett jót, a minőség leértékelődik ebben a dimenzióban. A Helyzetben beszéltünk vele a magyarok étkezési szokásairól, ételkiszállításról, Iránról, ahol séfként dolgozott, veganizmusról, és arról is, hogy milyen tervei vannak a Káli-medencében. Podcast!
2019. szeptember 8. 07:45
Aleksander Baron az egyik legismertebb fiatal lengyel szakács. Azzal lett híres, hogy a lengyel kulináris múltból inspirálódva készít kísérletező fogásokat. Most épp egy kolbászozót visz Varsóban, ahol az Azonnalinak elmondta, miért rajong a savanyúságokért, mi a titka a jó vodkának, milyen fogást készített a magyar testvéreknek, és milyen magyar ételt főzne meg legközelebb. Interjú.
2019. január 22. 08:29
Túl stresszes úgy főzni, hogy folyton azon parázz, hogy vizsgálják a kaját, szóval nem kell neki Michelin-csillag.