Jobban tennénk, ha füstölthús-ízű növényi „sonkát” ennénk. De a planetáris gondokat nem a borsófehérjeburger fogja megoldani...
A koronavírus és a brexit miatti szigorúbb bevándorlási szabályok miatt kieső szezonális munkaerő Európa más országaiból nagyon hiányzik a karácsonyi rohamra felkészülő brit húsiparnak, de a zöldség- és gyümölcstermesztőknél sincs elég dolgozó.
Dario Cecchini a világ talán leghíresebb hentese, aki Panzano in Chiantiban a járvány kellős közepén személyesen árulja a friss húsokat, a lardót, a pástétomot és a finocchionát boltjában. Mesélt nekünk erről is, de azt is megkérdeztük tőle, mit üzen a magyar henteseknek.
Két miniszter is beszólt Grégory Doucet-nek, mire ő azt mondta, jobboldali elődje is ugyanezt tette az első hullám idején. Korábban a Tour de France biciklis körversenyre azt mondta, hogy macsó és környezetszennyező.
Népünk húsimádata átível a történelmen, az evésben megjelenő félelmeink, vágyaink évtizedről évtizedre visszaköszönnek. Mutatunk gulyásreceptet 1834-ből, kiderül, mi volt a legnagyobb titkos sláger az 50-es években, és mit raktak volna ki Instára a 70-es évekbeli vágásiferik!
Állat-egészségügyi világszervezet szerint ez a legdurvább kihívás, amivel a sertésiparnak meg kellett eddig küzdenie.
A lárvatenyésztés egy bimbózó iparág motorja: a hulladékevő, fehérjetermelő fekete katonalégy megoldás lehet a klímaválság okozta élelmiszerkrízisre.