+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Kiss Brigi
2017. szeptember 11. hétfő, 11:41
Életközeliség? Valóságszag? Ugyan már! Bő egy héten keresztül senki sem szúrta ki Magyarországon a Lidl kereszt nélküli templomokkal díszített görög termékeit. Holott végig itt voltak a szemünk előtt: reklámújságban és a boltokban is. A magyar sajtóhoz csak külföldi fordításon át jutott el a sztori.

 

Miközben a Lidl keresztcsonkítós húzását semmi sem menti, minimum elgondolkodtató, mennyire nem tűnt ez fel itthon senkinek – nekem sem – akkor, amikor ezek a termékek megjelentek az üzletekben, vagy még előbb, amikor a Lidl reklámújságjai megérkeztek a postaládákba. Merthogy egyik sem most történt, a botrány jó egy héttel később robbant csak ki. 

 

A hétvégén pakolászás közben ugyanis megtaláltam az újságok és szórólapok alkotta halomban a Lidl ominózus görög hetes reklámújságját: hét teljes oldalon keresztül promózzák a keresztjétől megfosztott ortodox templommal díszített termékeiket:

 

 

Maga a Görög ínyencségek hete augusztus 28-án kezdődött, de a szóróanyag másik felében az augusztus 24-27. közötti akciókat is reklámozták; és mivel postaládába bedobott újságról van szó, ezért jó eséllyel még ehhez képest is néhány nappal korábban jutott el mindez a potenciális vásárlókhoz.

 

Mégis: az első magyarországi cikkek a Santorini ikonikus templomáról leretusált keresztről csak szeptember 2-án jelentek meg, és azok is külföldi írások szemléi voltak. A magyar sajtó nagy része pedig csak azután számolt be a botrányról, hogy az MTI szeptember 4-én, vagyis bő egy héttel a reklámújság magyarországi megjelenését követően írt a prágai érsek ezzel kapcsolatos tiltakozó akciójáról.

 

Senki nem akadt tehát itthon, aki magától kiszúrta volna a Lidl durván túltolt polkorrektségét.

 

Még azok a portálok és olvasóik sem, akik most a leginkább fel vannak háborodva a történteken, és lopakodó iszlamizációról értekeznek.

 

Nem nehéz így lopakodni.

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Azzal, hogy két női jelöltet is megbuktatott az Európai Parlament, felborult az új bizottságban a nemi egyensúly. Szerinted ki legyen a magyar női jelölt? Szavazz!

Mit szólnak a szex- és korrupciós botrányba keveredett győri polgármester újrázáshoz a győriek? Lecserélnék más fideszesre? Videó!

Az Extinction Rebellion-aktivisták forgalmas csomópontokat foglaltak el a klímaváltozás elleni harc jegyében, a tömegközlekedést
is lebénítva ezzel.

A kormányközeli Magyar Nemzet szerint a vasárnap újraválasztott győri polgármester kedden kiléphet a Fideszből.

Nem csupán a főpolgármesterséget és a kerületi polgármesteri helyek több, mint hatvan százalékát nyerte meg az ellenzék, még a helyi képviselőtestületekben is masszív többsége van.

A hét kérdése

Egy kormányközeli lap népszavazást akar arról, hogy a konzervatív Debrecen legyen Magyarország új fővárosa a liberális Budapest helyett. Mit szólsz hozzá? Ez a kérdés!

Azért ide elnéznénk

A magyar kisebbségek politikai integrációjának lehetőségei és korlátai a két világháború között. Október 15. Izgi lesz!

A számok és olvasatok dzsungelében az Ellensúly folyóirat szerzői vágnak majd szépen rendet október 16-án.

Kömlődi Ferenc kiállításmegnyitója Barcs Miklóssal, október 18-án a Jurányi Suterene-ben!

Piactúra, szitabuli, térbeéneklés, séta és számháború a 8-ban. Október 18-19-én!

Bécsben, október 28-án!

Ezt is szerettétek

Minek folyton inspirálódni? – kérdez vissza Tarlós István, mikor arról kérdezzük, melyik kelet-európai város példájából inspirálódhatna Budapest. Nagyinterjű a főpolgival!

Elfogadna-e Tarlóstól tanácsot, és lesz-e Kálmán Olga az alpolgármestere? Azonnali-nagyinterjú Karácsony Gergellyel, az ellenzék főpolgármester-jelöltjével!

A főpolgármester-jelölt elmondja, miért foglalkozik ennyit Berki Krisztiánnal, és mit szól a Fidelitas cirkuszos plakátjaihoz, vagy Tarlós megafonozásához. Nagyinterjú!

Bécsben a lakások csaknem egyharmada önkormányzati tulajdonban van, és a város a magáncégek bérházépítési programjait is támogatja, hogy kordában tartsa az albérletárakat. Videó!

Twitter megosztás Google+ megosztás