+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Kiss Brigi
2017. szeptember 11. hétfő, 11:41
Életközeliség? Valóságszag? Ugyan már! Bő egy héten keresztül senki sem szúrta ki Magyarországon a Lidl kereszt nélküli templomokkal díszített görög termékeit. Holott végig itt voltak a szemünk előtt: reklámújságban és a boltokban is. A magyar sajtóhoz csak külföldi fordításon át jutott el a sztori.

 

Miközben a Lidl keresztcsonkítós húzását semmi sem menti, minimum elgondolkodtató, mennyire nem tűnt ez fel itthon senkinek – nekem sem – akkor, amikor ezek a termékek megjelentek az üzletekben, vagy még előbb, amikor a Lidl reklámújságjai megérkeztek a postaládákba. Merthogy egyik sem most történt, a botrány jó egy héttel később robbant csak ki. 

 

A hétvégén pakolászás közben ugyanis megtaláltam az újságok és szórólapok alkotta halomban a Lidl ominózus görög hetes reklámújságját: hét teljes oldalon keresztül promózzák a keresztjétől megfosztott ortodox templommal díszített termékeiket:

 

 

Maga a Görög ínyencségek hete augusztus 28-án kezdődött, de a szóróanyag másik felében az augusztus 24-27. közötti akciókat is reklámozták; és mivel postaládába bedobott újságról van szó, ezért jó eséllyel még ehhez képest is néhány nappal korábban jutott el mindez a potenciális vásárlókhoz.

 

Mégis: az első magyarországi cikkek a Santorini ikonikus templomáról leretusált keresztről csak szeptember 2-án jelentek meg, és azok is külföldi írások szemléi voltak. A magyar sajtó nagy része pedig csak azután számolt be a botrányról, hogy az MTI szeptember 4-én, vagyis bő egy héttel a reklámújság magyarországi megjelenését követően írt a prágai érsek ezzel kapcsolatos tiltakozó akciójáról.

 

Senki nem akadt tehát itthon, aki magától kiszúrta volna a Lidl durván túltolt polkorrektségét.

 

Még azok a portálok és olvasóik sem, akik most a leginkább fel vannak háborodva a történteken, és lopakodó iszlamizációról értekeznek.

 

Nem nehéz így lopakodni.

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Persze csak véletlenül, de így is csúnya a baki: az oroszok egy térképet posztoltak, melyen a Krím Ukrajna része, az ukrán külügy gyorsan vissza is vágott.

Az EP-választáson győzni nem tudó teljes ellenzéki összefogás megismétlése helyett külön balos blokkot alkot a posztkommunista SLD, a progresszív Wiosna és az újbaloldali Razem.

Kommunikációs félreértés történt a Jobbik és a Momentum között Pesterzsébeten.

Inkább ellene voltak, mint mellette, az utolsó pillanatban döntött a lengyel kormánypárt: ha nem támogatják, bukott is volna Ursula von der Leyen.

Az Európai Bizottság megválasztott elnöke 2011-ben még föderatív alapon szervezte volna át Európát.

A hét kérdése

Föld alá vinnék a HÉV-et, de már idéntől 5-ös metrónak hívnák. Ilyen alapon bármi lehetne a hatos metró: mi legyen az?

Azért ide elnéznénk

Fesztivál, szabadegyetem, tábor a Felvidéken július 15-21. között.

A Művészetek Völgye legizgalmasabb borai július 19-28. között, esténként.

Az új-zélandi fiatalokból álló Alien Weaponry július 24-én a Dürerben meg is mutatja, hogy mennyire. Vendég: Cryptodira.

Hogyan érintette a Strache által felvásárolni akart Kronen Zeitungot az Ibiza-gate? Erről lesz szó. Bécs, július 25.

Tanúság? Cinkosság? Kortárs művészek fejtik meg a pannonhalmi főapátság galériájában. Egész nyáron!

Ezt is szerettétek

Hogyan sikerülhetett véget vetni csúcsoligarcha hatalmának, és mi vár most Európa legszegényebb országára? Mizsei Kálmán leírta!

Különböző nemzetiségű és párthovatartozású EP-képviselők mondták el az Azonnalinak, hogyan érintette őket a csúcsjelölti rendszer meghekkelése. Videó!

Akihez több botrány fűződik, mint önálló gondolat. A hétgyerekes családanya az egyik legsikertelenebb politikus: igaz, ahányszor megbukott, azt mindig felfelé tette.

Van mit ünnepelni az előválasztás után. Videó!

Twitter megosztás Google+ megosztás