Nincs szabadság a brit kormányban a no deal brexit miatt

Szerző: Fekő Ádám
2019.08.11. 18:40

Boris Johnson mindenképp kilépteti az országot az EU-ból, de erre úgy fel kell készülni, hogy senki nem megy pihenni október végéig.

Nincs szabadság a brit kormányban a no deal brexit miatt

Az összes brit kormányzati tanácsadónak megtiltották, hogy szabadságra menjen, az előre lefoglalt utazásokat pedig még meg is téríti nekik az állam annak érdekében, hogy az ország fel tudjon készülni a Boris Johnson miniszterelnök által már egyre erősebben lengetett megegyezés nélküli brexitre.

A tanácsadók csütörtök este kaptak egy e-mailt, amiben tájékoztatták őket róla, hogy október 31-ig nincsenek szabadságok, mivel a miniszterelnök bejelentette, hogy addig akkor is kilép Nagy-Britannia az Európai Unióból, ha belehal.

„Ez most egy nagyon fontos időszak az ország számára. Különleges helyzetben vagyunk a munkánk miatt, és ezt el kell fogadnunk” – mondta a Politicónak egy kormányhivatalnok. Az újság szerint egyre nagyobb a nyomás a miniszterelnök részéről arra, hogy ha tényleg nem sikerül új megállapodást kicsikarni az EU-tól, akkor is felkészült legyen az ország a no deal brexitre. 

Közben úgy tűnik, a Theresa May helyét elfoglaló Johnson elkezdi az emberekkel való kommunikációt: a hetekben élő videókat tervez, amikben bárki kérdésére válaszol majd. Ez különösen azért érdekes, mert a miniszterelnökségért folytatott kampányában egészen konkrét kérdésekre sem volt hajlandó válaszolni.

Bár a brit parlament többször is leszavazta a megegyezés nélküli brexitet, a kormány már elkezdte felkészíteni rá a világot kommunikációban is egy reklámkampánnyal, de már a fogadóirodák is csak 2,5-szörös pénzt adnak rá, igaz az egyeztett feltételekkel történő kilépésre még mindig csak 1,5-szöröst. 

FOTÓ: Pixabay

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek