+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Dercsényi Dávid
2021. január 7. csütörtök, 07:36
52 embert tartóztattak le, legalább 14 rendőr megsérült. Két csőbombát is találtak Washingtonban.

Négy ember meghalt, miután magyar idő szerint szerda éjjel a Trump-párti tüntetők betörtek a Kongresszus épületébe, írja a BBC élő tudósítása. Washington DC rendőrsége megerősítette, egyfelől az épletben eddig ismeretlen körülmények között meglőtt nő halt meg, és három másik is.

 

Eddig 52 embert tartóztattak le,

 

47 közülük megsértette az ottani idő szerint este 6-tól regel 6-ig tartó kijárási tilalmat.

 

A végzetes sérüléseket szenvedett nő san diego-i lakos volt, és Asli Babbittnak hívták, az amerikai légierő veteránja, washingtoni idő szerint 15 órakor lőtték meg. A rendőrség későbbi tájékoztatása szerint civilruhás biztonságiak lőtték meg. A további három áldozatról annyit lehet tudni, egy nő, két férfi volt. 

 

A városi rendőrség részéről legalább 14 sebesültől tudni. Kettejüket kellett kórházba vinni, egyikőjük sérülései súlyosak, miután őt elragadta a tömeg. A másikat arcon taláták egy lövedékkel.

 

A rendőrség nagy erőkkel van jelen a helyszínen.

 

Két csőbombát találtak,

 

a demokraták, illetve a republikánusok National Committee irodáiban, mindkettő közel volt a Kongresszushoz.   

 

Közben folytatódik az elektori szavazatok leadása. Mindez államonként történik, ha valamelyik esetében tiltakozás merül fel, és a Szenátus és a Kongresszus tagjai is megszavazzák, kétórás vita kezdődik róla. A pennsylvaniai republikánusok tiltakozást nyújtottak be, ahogy a georgiaiak is, de mindkettőt leszavazták: ezek a folyamatok tehát pár órával késleltetik csak Biden győzelmének véglegessé válását.

 

Az erőszakos tiltakozások hatására azonnali hatállyal lemondott Stephanie Grisham, a Fehér Ház korábbi kommunikációs igazgatója és sajtótitkára, egyben Melania Trump jelenlegi kabinetfőnöke. Ugyanígy tett Anna Cristina Niceta, a Fehér Ház másik kommunikációs munkatársa is – mindketten a Trump-adminisztráció legrégebben hivatalban lévő munkatársai közé tartoztak, írja a CNN.

 

A Twitter és a Facebook 24 órára letiltotta Donald Trumpot a fiókja hozzáféréséről, nem posztolhat.

 

NYITÓKÉP: Courier Journal / Olivier Douliery, AFP Via Getty Images / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A 2010-es évek elején még fagyos volt a viszony, de mostanra eljutottak egészen addig, hogy a Fidesz már az RMDSZ ellenében induló erdélyi jobboldaliakat hazaárulózza. Hogyan jutottak el idáig?

Most ismerte el először valaki a Bizottságban, hogy talán nem minden volt rendben a vakcinabeszerzésekkel.

Közel három és fél óráig kellett magyarázkodniuk az EP-ben a vakcinagyártó cégek vezetőinek, hogy mikor érkeznek meg az EU-nak ígért vakcinák.

Nem tetszik neki egy szabálymódosítás, aminek segítségével a komplett Fidesz-delegációt ki lehetne tessékelni a néppárti frakcióból.

Márciusban újra tárgyalnak majd róla a tagállamok vezetői.

Tudják, hogy idén is lesöpri a Fidesz a javaslatukat, ám 2022 után szerintük meglesz az ügynöknyilvánosság. Keresztes László Lórántot, az LMP frakcióvezetőjét kérdeztük.

Egy amerikai középiskolai fúvószenekarban megvalósított megoldás kétségtelenül kényelmetlen, de az igazgató szerint a gyerekek legalább
újra együtt zenélhetnek.

A hét kérdése

Arról még senki sem beszélt, hogy ezeket pontosan mire is lehetne felhasználni, azt viszont tudjuk, hogy jönnek. Dönts te!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

A Helyzet-interjúban vendégünk Miklósy Krisztián synthwave zenész, akivel kitárgyaltuk, hogyan válik valósággá lassan a nyolcvanas évek sci-fijeinek retrofuturizmusa. Podcast!

Hogyan hat a klímaváltozásra a CSOK Vági Márton szerint? Csalár Bence divatblogger pedig a magyarok ízléséről, a divattal való kapcsolatukról és a magyar vidék divatjáról mesélt. Podcast!

Szálinger Balázs költővel beszéltünk, aki elmondja, miért vonult ki a városból és a Facebookról, és mi köze a költészethez a verses reklámoknak és Krúbinak.

Van-e a magyar politikában még élet Facebook nélkül? Ezt a kérdést vitatjuk meg az elején! A második fele: meglepetés!

Megújult a Helyzet, az Azonnali podcastja! Prieger Zsolt, az Anima Sound System frontembere mesél cigányságról, vírusról és jellemfejlődésről.

Mennyire estek be az árak a fővárosban és vidéken? Érdemes várni a lakásvásárlással vagy eladással? Ingatlanpiaci szakértőkkel beszélgettünk a Helyzetben! Podcast.

A kormányra kerülő RMDSZ akár három minisztériumot is kaphat Romániában. A választáson meglepően jól szereplő szélsőjobboldal azonban a koalícióban is okozhat zavart.

Twitter megosztás Google+ megosztás