+++ MIBEN FEJLŐDJÜNK, MIRŐL ÍRJUNK? MONDD EL A VÉLEMÉNYEDET AZ AZONNALIRÓL! +++
Pamfelt János
2017. június 16. péntek, 13:29
Most képzeljük el: Orbán Viktor egyedül maradt miniszterelnökként a kormányban, miután a párt erős embere, Lázár János lemondásra szólította fel, s a kezében lévő kormánytagok már otthagyták a kabinetet.

A politika élvonalából rég száműzött Navracsics, aki egyre kisebbség-, vagyis cigányellenesebb lett, miután hatalmi helyzetben egyáltalán nem volt az, Orbán támogatására sietett. Orbán azonnal funkciót adott neki a kormányban, ő vezetheti a Miniszterelnökséget vezető minisztériumot. Így nyugodtan elkávézgathatnak, míg a már nem mögöttük álló kormánykoalíció megszövegezi ellenük a bizalmatlansági indítványt. Korábban Lázár értékeltette a kormány eddigi munkáját az egyik hűséges pártkatonájával, a korábbi MSZP-s politikussal, aki 2012-től a kormánypártban politizál, s nem más, mint:

 

Gyurcsány Ferenc.

 

Eközben Lázár János, a párt erős embere Semjén Zsolttal, az egyáltalán nem befolyásos, de a hatalom fenntartásában mégis fontos szerepet vállaló KDNP vezetőjével közösen arról sajtótájékoztattaták a média képviselőit, hogy

 

Orbán a titkosszolgálatok embere, és arról, hogy azért nem mond le, mert SZERET miniszterelnök lenni.

 

Az egész ország szédül is kicsit az események ilyes forgatagba jövésétől, de azért vannak olyanok – hidegfejű elemzők –, akiknek nem kérdés: Lázár visszaélései elérték Polt Péter ingerküszöbét, aki arról híres, hogy nem kegyelmez a korruptaknak, s akár az is lehet, hogy Lázárt le fogják csukni. S így a Fideszen belüli frakciók egyike-másika, az eddig búvásra szorított patakok összeálltak: arra készülnek, hogy jön a posztlázári világ.

 

Így Lázárnak nem maradt más: ki kell végeznie Orbánt, meg kell mutatnia, hogy még mindig ő az erős ember a pártban. És Orbánnak sem maradt más: gyengítenie kell Lázárt.

 

Eközben Áder János államfő, aki az Alaptörvény adta jogainak megfelelően kinevezi majd az új kormányfőt, arra vár, hogy végre legyen valami mozgástere. Áder az ellenzékből jön, abból az ellenzékből, ami gyakorlatilag nincs is. Legalábbis az útkereső széthullás szélén kóvályog, s éppen pártelnököt választ. Szóval el van foglalva magával.

 

De lehet, hogy a Fidesz szétmállik, s Ádernek lesz lehetősége a korábban nagyot nyerő pártot ellenzékké varázsolni.

 

És, hogy bonyolultabb legyen a helyzet, az ellenzéki Vona Gábor meggyanúsította Lázárt, hogy a legnagyobb cigány érdekképviseleti szerv, egyben párt egyik tagját szánja a kormány élére. Ezt a lehetőséget „rendkívül aggasztó”-nak minősítette.

 

+++

 

A valósággal való bármilyen jellegű egyezés természetesen fel sem merült. De az biztosra vehető, hogy két lehetőség van: vagy a románok tudnak politizálni, s a magyarok nem, vagy fordítva. Na jó, még van az a lehetőség is, hogy egyikük se tud. Ehhez elég megnézni mindkét ország állapotát.

 

+++

 

Gyengébbek kedvéért:

Magyarország – Románia
Fidesz – PSD
KDNP – ALDE
ellenzék – ellenzék
cigányok – magyarok (magyarok, székelyek, csángók)
Lázár János – Liviu Dragnea
Orbán Viktor – Sorin Grindeanu
Gyurcsány Ferenc – Darius Vâlcov
Semjén Zsolt – Călin Popescu Tăriceanu
Navracsics Tibor – Victor Ponta
Áder János – Klaus Johannis
Polt Péter – Laura Codruța Kövesi
Vona Gábor – Eugen Tomac
a legnagyobb cigány érdekvédelmi szerv, egyben párt – RMDSZ

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Liu Yifei elég meglepő véleményt fogalmazott meg arról, kik mellé áll erkölcsileg a hetek óta tartó brutális tüntetéssorozatban.

A lengyel katolikusokkal is állandóan háborúzó Nergal nem mérte fel igazán, milyen helyre akar bemenni edzeni kicsit, ezért amikor kiderült, hogy nem követi Jézust, hazaküldték.

A cseheknek, a horvátoknak és a lengyeleknek már van top 500-as egyetemük, nekünk még nem jött össze. De ha lenne, melyik lenne az? Szavazz!

Az exminiszterelnök közvetlen kapcsolatban állhatott a Kuciak-gyilkosság állítólagos megrendelőjével, erre válaszul összehívott sajtótájékoztatóján szinte mindenkinek nekiment.

A marokkóiak busás uniós pénzekért cserébe keményebben lépnek fel az illegális bevándorlókkal szemben, részben ez
okozza a csökkenést.

A hét kérdése

Egy 34 millió forintos adakozás még bőven nem elég, de nekünk van pár ötletünk arra, hogy mivel lágyíthatná meg Tiborcz szeretett nemzetünk szívét!

Azért ide elnéznénk

A lassú élet ideálja mentén alkotó értékteremtők bemutatkozása a Balaton-felvidéken augusztus 18-án.

Ha a tűzijáték helyett inkább angol metalcore-ra csapatnád, augusztus 20-án a Dürerben a helyed. Vendég: Inhale Me.

Figyelemfelhívó bringatúra Budapestről Szentendrére augusztus 24-én délelőtt.

Gellért Ádám ad elő a Clio Intézet estjén szeptember 4-én.

Tokaj-Hegyalja legszebb falujában szeptember 13-án végig lehet kóstolni a helyi borászatok legjobb borait.

Ezt is szerettétek

Mire elég, ha Zuzana Čaputová elnök azt mondja magyarul, hogy köszönöm? Jarábik Balázs felvidéki elemző elmagyarázza.

A Coca-Cola ugyanolyan politikai termék, mint a Fidesz. Kár, hogy az előbbinek a magyar ellenzék is bedőlt, írja Techet Péter.

A véleménybuborékok ártanak jobban a demokráciának, vagy pártízezer „hülye” szavazó?

Az Azonnali birtokába kerültek a 2018-as szerződéseik: volt, ahol a kutatási pénznek nevezett összegből focipályát újítottak fel. Hogy mi?! Tényfeltárás!

Twitter megosztás Google+ megosztás