+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
2018. szeptember 8. szombat, 19:07
Több tucatnyi kisiskolás vonult az utcára, felháborodásukat nyomatékosítva.

A gyerekek természetesen nem felügyelet nélkül, hanem a szüleik kíséretében vettek részt az észak-németországi nagyváros St. Pauli nevű negyedében tartott demonstráción – áll a Tageszeitung beszámolójában. Ez azonban nem vesz el semmit a kiállásuk hitelességéből. A felvonulást a 7 éves Emil Rustige kezdeményezte, akinek 

 

elege lett abból, hogy a szülők a gyerekeik helyett inkább az okostelefonjaikkal vannak elfoglalva, még a játszótereken is.

 

A gyerekeiket a tüntetésre elkísérő szülőket a lelkiismeret-furdalás is motiválta. Az egyik résztvevő apukája lánya felvetésére elismerte, hogy tényleg sok időt tölt a telefonjával. A férfi hozzátette, úgy véli, hogy a demonstráció jó lecke a gyerekeknek demokráciából.

 

Fotó: Twitter / StN_News – A tüntetés kezdeménezője, Emil édesapja nyakában.

 

A legfrissebb felmérések szerint a németek egyre kevesebb időt töltenek egymással, és a felszabaduló időt inkább a telefonjaikra fordítják. Az okostelefonok egyébként a német gyermekek körében is nagyon népszerűek. Egy helyi kutatás szerint a 4 és 13 év közötti gyerekek közel fele rendelkezik ilyen eszközzel.

 

FOTÓ: Twitter / ZDF Hamburg

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A moldovai Alkotmánybíróság két éven át tartó politikai válság végére tett pontot. Az elnök nyugatbarát pártja vezet, akár egyedül is kormányozhat.

Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár azt is elmondta, hogy miért döntöttek úgy, hogy az óvodákat és az általános iskolák alsó tagozatait még áprilisban kinyitják.

Cak az oltás első dózisát kapta meg. A kormány időközben ígéretet tett a rendszer pontosítására.

Ismert emberek fognak oltásra buzdítani minket, a cél nyolcmillió magyar beoltása, Gulyás szerint a Szputnyik a nyugati vakcináknál is jobb. Ez történt a kormányinfón!

Kolozsváron nemcsak a lakhatás, a kultúra is többe kerül, mint máshol. A Székelyföldön minden olcsóbb, Kézdivásárhely a legolcsóbb, magyar lakossággal is rendelkező város.

A heti Tsúfos Tükör megmutatja, miért örülhetünk a fővárosban épülő kínai egyetemnek.

A 2019-es önkormányzati választáson Pikó András mögé álltak be, és most sem állítanak saját jelöltet a VIII. kerületben.

A hét kérdése

A hatpárti ellenzéki szövetség szerint felesleges a regisztráció, elég lenne felmutatni a TAJ-kártyát, hogy beoltsanak valakit a covid ellen. Szerinted?

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Eddigi bevételeik 10 százalékát keresik most meg, hiszen a szakmájukat konkrétan nem tudják gyakorolni. A Music Hungary Szövetség elnöke, Weyer Balázs a Helyzetben!

Hogyan lehet úgy szürreális műveket írni, ha a világ maga is egyre szürreálisabb? Veres Attila íróval erre kerestük a választ.

Renczes Ágoston, az Azonnali újságírója elmondja, miért lehet jobb vezető Matovič betonkatolikus menedzser utódja, és hogyan érintheti ez a felvidéki magyarságot.

A popzenészek és sztársportolók legújabb bevételi forrásáról Bornemissza Márkkal, az egyik legsikeresebb cipőbolthálózat, a Footshop magyar brand managerével beszélgettünk.

Az Európai Bizottság nemrég nyilvánosságra hozta az EU-s védettségi igazolásról szóló tervet. Lattmann Tamás nemzetközi jogásszal elemeztük, hogyan válhat valóra. Podcast!

Horváth Máté, a Dürer Kert koncertszervezője az Azonnalinak néhány részletet elárult arról, hogyan fog kinézni a lockdown utáni Dürer. Podcast!

Az 1848-as forradalomra és szabadságharcról szeretünk egy jó adag nemzeti mázzal és pátosszal leöntve gondolkodni. De mi köze a nemzeti ünnep lezüllesztéséhez Torgyán Józsefnek? Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás