Beperli zenésztársait a Slipknot dobosa: azt mondja, átverték a gázsijával

Szerző: Petróczi Rafael
2019.03.16. 11:50

Chris Fehn dobosnak állítása szerint évek óta nem fizették ki a turnék után neki járó összegeket, miközben két másik bandatag is jól megszedte magát titokban.

Beperli zenésztársait a Slipknot dobosa: azt mondja, átverték a gázsijával

Chris Fehn több, mint húsz éve, 1998 óta tagja az iowai Des Moniesból indult, és világhírre szert tevő metálbandának, a Slipknotnak. Így Chris Fehn – aki Pinokkió-maszkban szokott színpadra lépni – az extrém megjelenéséről is ismert zenekar minden lemezén közreműködött. Most azonban nem felhőtlen a viszonyuk, Fehn ugyanis

pert indított annak érdekében, hogy a Slipknot megkérdőjelezhető pénzügyei napvilágra kerüljenek.

Állítása szerint zenésztársai évek óta nem fizették ki a neki járó részesedést a turnék után. Mint azt a celebhírekkel foglalkozó The Blast cikke írja: a dobos eddig úgy tudta, hogy a merchandise termékekből (például zenekaros pólók, bögrék, miegyéb) és a turnékörutakból befolyó összegek egyetlen céghez kerülnek, és ezen a cégen keresztül fizetik ki a bandatagokat.

Chris Fehn állítása szerint azonban nemrég megtudta, hogy zenésztársai számos más, különböző államokban lévő cégen keresztül is kapnak pénzt a Slipknot tevékenysége után, amiből ő egy fityinget sem látott.

A dobos konkrétan két bandatagot, Corey Taylor énekest és a másik ütőst, Shawn Crahant nevezte meg mint akiknek közük van az eddig nem ismert cégekhez.

Chris Fehn a kérdéses üzleti tevékenységek kapcsán azt követeli, hogy a bíróság teljeskörűen vizsgálja át a Slipknot könyvelését, továbbá igényt tart az elmaradt nyereségen túl kárpótlás fizetésére is.

A zenekaron belüli konfliktus nem fogja veszélyeztetni a Slipknot új stúdióalbumának elkészültét, ami augusztus 9-én debütál majd, mint azt a banda március elején megerősítette. A tagok elmondásai alapján a hatodik nagylemez – amiről eddig egy számot, a Slipknot gyökereihez visszatérő All Out Life-ot ismerhetjük – szerves folytatása lesz a 2014-es .5: The Gray Chapter anyagnak.

A banda egyébként még az idén hazánkba is ellátogat: a rajongók június 26-án, a VOLT Fesztivál nyitónapján láthatják a maszkos metálosokat.

NYITÓKÉP: Enrico Dal Boni / Metalitalia.com

Petróczi Rafael
Petróczi Rafael az Azonnali korábbi újságírója

A Budapesti Corvinus Egyetemen végzett politológusként. Az Azonnali gyakornoka, majd belpolitikai újságírója volt 2017-2021 között.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek