+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2019. május 2. csütörtök, 07:22
Bár korábban még nem történt ilyen, az egyre radikálisabb klímatüntetésekre adott reakció egyelőre inkább szimbolikus gesztus, mint komoly tett.

Gyorsan reagált a brit parlament alsóháza az elmúlt napokban felerősödött klímatüntetésekre, és szerdán elfogadott egy szöveget, ami kijelenti, hogy klímavészhelyzet van. A Munkáspárt vezetője, Jeremy Corbyn szerint ez egy hatalmas lépés a helyes irányba, és hatása lesz másokra is.

 

„Ígérjük, hogy a lehető legszorosabb együttműködésben dolgozunk azokkal az országokkal, akik komolyan gondolják a klímakatasztrófa elleni harcot, és azt, hogy Donald Trump nem hagyhat figyelmen kívül nemzetközi egyezményeket” – mondta Corbyn.

 

Bár ezt akár történelmi dologként is el lehetne adni, a szöveg igazából csak az alsóház hivatalos álláspontját tükrözik, és nem is kötelezheti a brit kormányt arra, hogy konkrét lépéseket is tegyen.

 

A klímakatasztrófa kérdése már nagyon régen velünk van, de talán még senki nem mutatta annyira erősen be, mint David Attenborough idén kiadott dokumentumfilmje, ami bevallottan löketet adott a környezettudatosabb vezetésért tüntetőknek a radikálisabb megoldásokra is. Nézd is meg a filmet!

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A komikusból lett államfő jól sakkozott, amikor feloszlatta a parlamentet. Az újban minden bizonnyal meglesz az abszolút többsége is.

A románoknak nem sikerült feljutniuk eddig a Holdra, de a krátereket elég jól ismerik így is.

Hiába zajlik a teátrális balhézás a Lega és az Öt Csillag között a római kormányban, a Lega népszerűsége növekszik.

Itt az exkluzív olvasói Facebook-csoportunk, csatlakozz még ma!

Hogyan áll most az előválasztás szervezése, egyáltalán lesz-e? Megkerestük az érintett feleket, és azt is megtudtuk, volt-e üvöltözés a kutyapárttal az előválasztás miatt.

A hét kérdése

Föld alá vinnék a HÉV-et, de már idéntől 5-ös metrónak hívnák. Ilyen alapon bármi lehetne a hatos metró: mi legyen az?

Azért ide elnéznénk

A Művészetek Völgye legizgalmasabb borai július 19-28. között, esténként.

Az új-zélandi fiatalokból álló Alien Weaponry július 24-én a Dürerben meg is mutatja, hogy mennyire. Vendég: Cryptodira.

Hogyan érintette a Strache által felvásárolni akart Kronen Zeitungot az Ibiza-gate? Erről lesz szó. Bécs, július 25.

Tanúság? Cinkosság? Kortárs művészek fejtik meg a pannonhalmi főapátság galériájában. Egész nyáron!

Ezt is szerettétek

Hogyan sikerülhetett véget vetni csúcsoligarcha hatalmának, és mi vár most Európa legszegényebb országára? Mizsei Kálmán leírta!

Különböző nemzetiségű és párthovatartozású EP-képviselők mondták el az Azonnalinak, hogyan érintette őket a csúcsjelölti rendszer meghekkelése. Videó!

Akihez több botrány fűződik, mint önálló gondolat. A hétgyerekes családanya az egyik legsikertelenebb politikus: igaz, ahányszor megbukott, azt mindig felfelé tette.

Van mit ünnepelni az előválasztás után. Videó!

Twitter megosztás Google+ megosztás