500 euróra büntettek a rendőrök egy bécsit, mert odafingott nekik szándékosan

Szerző: Techet Péter
2020.06.16. 20:59

A bécsi rendőrség azonban jelezte: nem fogja a jövőben büntetni szigorúbban a köztéri szellentéseket, de az előállított személy „többször és szándékosan” követte el a szabálysértést.

500 euróra büntettek a rendőrök egy bécsit, mert odafingott nekik szándékosan

Amint kedden kiderült: a bécsi rendőrség egy férfit múlt héten a hajnali órákban Bécs Józsefvárosának egyik terén, a nyitóképen látható Bennoplatzon 500 euróra büntetett, mert az illető a rendőrök előtt többször is „szándékosan hangos bélszelet engedett ki magából”.

A bécsi rendőrségtől a Twitteren többen is afelől érdeklődtek, hogy ezentúl számítani kell-e a köztéri fingás büntetésére – a rendőrfőkapitányság azonban megnyugtatta az osztrák főváros lakosságát és látogatóit, hogy

„természetesen senki nem lesz megbüntetve, ha véletlenül »kijön egy«”.

A józsefvárosi esetet azonban azzal magyarázták, hogy a megbüntetett személy „ránézett a rendőrökre, és nyilvánvalóan szándékosan kiengedett a hivatalos személyek közvetlen jelenlétében egy hangos bélhangot”, márpedig

a bécsi rendőrök „nem szeretnek lefingva lenni”.

A BÜNTETÉSRÖL SZÓLÓ CÉDULA. KÉP: TWITTER

Az 500 eurós büntetést a rendőrség a bécsi tartományi biztonsági törvény (WLSG) 1. cikk 1. bekezdése alapján szabta ki, amely akár 700 euróig terjedő pénzbüntetést tesz lehetővé azzal szemben, aki „a közillemet megsérti”.

Amint az osztrák közszolgálati adó bécsi adása emlékeztet rá: hasonló eset már történt 11 évvel ezelőtt, amikor Stájerországban kellett valakinek 50 euró büntetést fizetnie, mert egy sátorban rendőrök társaságában elfingta magát.

NYITÓKÉP: Bennoplatz, Bécs, 8. kerület / Gugurell, Wikipedia

Techet Péter
Techet Péter az Azonnali főmunkatársa

Doktori jogból és történelemből, külpolitika érdeklődésből, Közép-Európa hobbiból. Münchentől New Yorkig sok helyen volt otthon. Többet élt Triesztben, mint a NER-ben.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek