+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Techet Péter
2020. június 16. kedd, 20:59
A bécsi rendőrség azonban jelezte: nem fogja a jövőben büntetni szigorúbban a köztéri szellentéseket, de az előállított személy „többször és szándékosan” követte el a szabálysértést.

Amint kedden kiderült: a bécsi rendőrség egy férfit múlt héten a hajnali órákban Bécs Józsefvárosának egyik terén, a nyitóképen látható Bennoplatzon 500 euróra büntetett, mert az illető a rendőrök előtt többször is „szándékosan hangos bélszelet engedett ki magából”.

 

A bécsi rendőrségtől a Twitteren többen is afelől érdeklődtek, hogy ezentúl számítani kell-e a köztéri fingás büntetésére – a rendőrfőkapitányság azonban megnyugtatta az osztrák főváros lakosságát és látogatóit, hogy

 

„természetesen senki nem lesz megbüntetve, ha véletlenül »kijön egy«”.

 

A józsefvárosi esetet azonban azzal magyarázták, hogy a megbüntetett személy „ránézett a rendőrökre, és nyilvánvalóan szándékosan kiengedett a hivatalos személyek közvetlen jelenlétében egy hangos bélhangot”, márpedig

 

a bécsi rendőrök „nem szeretnek lefingva lenni”.

 

A BÜNTETÉSRÖL SZÓLÓ CÉDULA. KÉP: TWITTER

 

Az 500 eurós büntetést a rendőrség a bécsi tartományi biztonsági törvény (WLSG) 1. cikk 1. bekezdése alapján szabta ki, amely akár 700 euróig terjedő pénzbüntetést tesz lehetővé azzal szemben, aki „a közillemet megsérti”.

 

Amint az osztrák közszolgálati adó bécsi adása emlékeztet rá: hasonló eset már történt 11 évvel ezelőtt, amikor Stájerországban kellett valakinek 50 euró büntetést fizetnie, mert egy sátorban rendőrök társaságában elfingta magát.

 

NYITÓKÉP: Bennoplatz, Bécs, 8. kerület / Gugurell, Wikipedia

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Elmérgesedett a viszony a török államfő és Franciaország között, az ügy hátterében a Charlie Hebdo Mohamed-karikatúrái és az ezek miatt lefejezett tanár esete áll. A francia szatirikus lap megint lépett egy merészet.

A TUI már építi át ennek megfelelően a portugáliai és Kanári-szigeteki hoteljeit.

Kedden három fontos magyar közéleti személyiség koronavírus-tesztje is pozitív lett. Van, aki már a tüntetek kezelésekor otthoni karanténba vonult, és van, aki örül, hogy nincs tüdőgyulladása.

Hol tart majd Magyarország 2030-ban? EU-tagok leszünk-e akkor még? Milyen adottságaink vannak? Kihasználjuk-e ezeket? Mit kellene tenni? Elolvastuk az Egyensúly Intézet új kötetét.

A romániai megyei közegészségügyi hivatalok már nem állnak a helyzet magaslatán, most két település nevét keverték össze.

Daniel pátriárka figyelmeztette őket: '89-ben a kommunisták is valami hasonlóval rukkoltak elő, s lám, hamarosan el is buktak.

Az ápolásért felelős államtitkár azt tanácsolja a családoknak, ünnepeljék a karácsonyt inkább kétszer és kisebb létszámban.

A hét kérdése

Egy hét múlva véget ér az amerikai elnökválasztás. Te kinek örülnél, ki győzzön?

Azért ide elnéznénk

Az ELTE Illyés Sándor Szakkollégiuma ebben a hónapban a borderline és a narcisztikus személyiségzavaról tart előadást. Mindezt online november 3-án 18 órakor.

Könnyűzenei konferencia online és koncertek az A38-on. A szokásos három nap helyett ezúttal csak egy napon, november 4-én.

Skandináv filmek egy héten át az Art+ Cinemában. Október 22-28.

Felkavaró, meghökkentő, komfortzónából kimozgató kiállítás november 22-ig, ami garantáltan nyomot hagy és továbbgondolásra sarkall.

Ezt is szerettétek

Sem Kirgizisztán, sem Bolívia nincs a világpolitikai érdeklődés középpontjában, pedig az utóbbi hetekben mindkét országban sorsfordító változások történtek. Ezekről szól az e heti Helyzet!

Léteznek-e valóban Fidesz-árvák, akiket meg tudnak szólítani? Hogy állnak az ellenzéki összefogáshoz? Hallgasd meg, hogy mit mondott erről Pálinkás József és Ábrahám Júlia! Podcast.

Szeptember eleje óta tart a SZFE-s egyetemfoglalás. Mi tartja a lelket az őrt állókban, mennyire zavarodott meg a hatalom a váratlan akciójuktól, és hogyan látják a következő hónapokat? Podcast!

Tudatosan és szolidárisan viselkedtünk: megbíztunk a tudományban és nem engedtünk a csoportnyomásnak, mi több, néha éppen rácáfoltunk minden várakozásra. Járványszocio!

A Helyzetben az abaújkéri Wesley János Iskolába látogattunk, hogy megtudjuk: mit jelent az ott tanulóknak és a pedagógusoknak a kormány megszorítása.

Lesz-e még bármi ugyanolyan, mint a járvány előtt? Jól költi-e el az állam a gazdasági akcióterv támogatásait?

Balogh Ákos Gergely Index-főszerkhelyettes a Mérték Médiaelemző Műhely munkatársával, Urbán Ágnessel vitázott a Helyzetben.

Twitter megosztás Google+ megosztás