+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Techet Péter
2020. június 16. kedd, 20:59
A bécsi rendőrség azonban jelezte: nem fogja a jövőben büntetni szigorúbban a köztéri szellentéseket, de az előállított személy „többször és szándékosan” követte el a szabálysértést.

Amint kedden kiderült: a bécsi rendőrség egy férfit múlt héten a hajnali órákban Bécs Józsefvárosának egyik terén, a nyitóképen látható Bennoplatzon 500 euróra büntetett, mert az illető a rendőrök előtt többször is „szándékosan hangos bélszelet engedett ki magából”.

 

A bécsi rendőrségtől a Twitteren többen is afelől érdeklődtek, hogy ezentúl számítani kell-e a köztéri fingás büntetésére – a rendőrfőkapitányság azonban megnyugtatta az osztrák főváros lakosságát és látogatóit, hogy

 

„természetesen senki nem lesz megbüntetve, ha véletlenül »kijön egy«”.

 

A józsefvárosi esetet azonban azzal magyarázták, hogy a megbüntetett személy „ránézett a rendőrökre, és nyilvánvalóan szándékosan kiengedett a hivatalos személyek közvetlen jelenlétében egy hangos bélhangot”, márpedig

 

a bécsi rendőrök „nem szeretnek lefingva lenni”.

 

A BÜNTETÉSRÖL SZÓLÓ CÉDULA. KÉP: TWITTER

 

Az 500 eurós büntetést a rendőrség a bécsi tartományi biztonsági törvény (WLSG) 1. cikk 1. bekezdése alapján szabta ki, amely akár 700 euróig terjedő pénzbüntetést tesz lehetővé azzal szemben, aki „a közillemet megsérti”.

 

Amint az osztrák közszolgálati adó bécsi adása emlékeztet rá: hasonló eset már történt 11 évvel ezelőtt, amikor Stájerországban kellett valakinek 50 euró büntetést fizetnie, mert egy sátorban rendőrök társaságában elfingta magát.

 

NYITÓKÉP: Bennoplatz, Bécs, 8. kerület / Gugurell, Wikipedia

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Még 2010-ben publikált egy iszlámellenes könyvet Thilo Sarrazin, de csak most zárták ki az SPD-ből. Pedig már berlini pénzügyi szenátorsága is elég ok lett volna erre.

A februári fiaskó után – mikor a két magyar lista széthúzása miatt először nem jutott magyar párt a szlovák parlamentbe – az MKP, a Híd és az Összefogás egy közös pártban egyesülne.

Az új címkézési szabályokat – amelyeket először az ENSZ Biztonsági Tanácsának állandó tagjainál vezetnek be – a nagyobb átláthatóssággal indokolja a Twitter.

Az ötcsillagos római főpolgármester állította le a projektet: az Örök Város „örökké antifasiszta marad“. De tényleg ez a valós indok?

Hetvenöt éve dobták le az amerikaiak Hirosimára az atombombát, ami azonnal megölt 78 000 embert. Máig több, mint tízezer nukleáris töltet van a világban.

A demokrata elnökjelölt kampánycsapata szerint a kérdés eleve abszurd volt, amire abszurd választ kellett adni.

A hét kérdése

Megjött a RegioJet a magyar piacra. De ki jöjjön még versenyezni a MÁV-val? A késős németek? A villámgyors franciák? Az időutazós románok? Mondd meg te!

Azért ide elnéznénk

Láttál már hullócsillagot? És mikroszkópon át? Vagy fogtad már kézbe az anyagát? Most kipróbálhatod mindezt a Svábhegyi Csillagvizsgálóban augusztus 11-e és 13-a között.

Végre minden kiderül,
amit csak Budapest legelegánsabb sugárútjáról tudni lehet, avagy séta az Andrássy úton az Oktogontól a Ligetig augusztus 15-én.

Ingyenes fesztivál
borokkal és ételekkel
Egerben az Érsekkertnél augusztus 20-23. között.

Hogyan telnek egy állatkert lakóinak éjszakái? Kiderül Pécsett augusztus 28-29. között!

Nézd meg az esti fényeket a libegőről! Budapesttől kezdve Eplényen át egészen Sástóig összesen hat helyszínen
várnak augusztus 29-én.

Ezt is szerettétek

Mi lesz a jogállamisághoz kötött kifizetésekkel? Jó-e nekünk az EU által közösen vállalt hitel? Akkor most győzött Orbán Brüsszelben az EU-csúcson, vagy lebőgött?

Kulturáltabb szórakozónegyeddé válik-e a Belső-Erzsébetváros, vagy valóban keresztet lehet vetni az ottani éjszakai életre? Riport és interjúk a bulinegyedből. Podcast!

Miért tüntetnek a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói és oktatói? Mit mond a megválasztott, de a kormány által kinevezett rektor? És a politika? Körbejártuk.

Vajon a francia helyhatósági választásokon meglepő győzelmeket arató zöldeket meddig repítheti a siker?

A sugárzástól nem kell félnünk, nem úgy a környezeti károktól és a privátszféránk szűkülésétől.

Milyen lehet elindulni egy olyan ország választásán, ahol az egyik ellenzéki vezető szerint „minden kibaszott rossz”?

Donald Trump annyira rosszul kezelte a koronavírus-járványt, hogy azt már a Fox News sem hagyja szó nélkül. Hatással lehetett ez a George Floyd halálát követő tüntetésekre és az elszabaduló indulatokra?

Twitter megosztás Google+ megosztás