Ebben a faluban nincs se polgármester, se rendőrség. Itt hentes van!

2021.03.28. 08:10

Dario Cecchini a világ talán leghíresebb hentese, aki Panzano in Chiantiban a járvány kellős közepén személyesen árulja a friss húsokat, a lardót, a pástétomot és a finocchionát boltjában. Mesélt nekünk erről is, de azt is megkérdeztük tőle, mit üzen a magyar henteseknek.

Ezt a videót azért készítettük el, hogy a hazai vidéki henteseknek inspirációt adjunk: Dario Cecchini árván kellett átvegye 19 évesen, egyetemi tanulmányait megszakítva a családi hentesüzlet vezetését. Negyvenhat évvel később a helyzet az, hogy turisták tízezrei sereglenek miatta, a saját, rendkívül barátságos és közvetlen személyisége köré kiépített brand miatt a Firenze és Siena közötti Chianti Classico borvidék szívében fekvő Panzanoba, hogy

megkóstolják Cecchini lardóból készülő pecsenyezsírját, vinsantós májpástétomát és a bors drágasága miatt édesköménnyel készülő toszkán szalámit, a finocchionát.

A boltba történő belépésnél automatikusan a kezükbe nyomnak egy pohárka helyi vörösbort, és a gyakran Dantét szavaló hentes is rájuk köszön egy benvenutival. És ha már ott vannak, beülnek a mester valamelyik éttermébe is, ahol egészen addig etetik frissen sült húsokkal a vendégeket, amíg azok jól nem laknak. Mint Cecchini az Azonnalinak elmondta: neki minden nap a hús napja, a jelmondata pedig a carne diem. Ilyen hentesekre van szükség Magyarországon is!

Bukovics Martin
Bukovics Martin az Azonnali alapító-főszerkesztője

Német anyanyelv, gradišćei gyökerek, pécsi szőlő, olasz parkolási bírságok. Az Azonnalitól való távozása óta itt olvasható: Gemišt

olvass még a szerzőtől
Szabó Zoltán
Szabó Zoltán állandó szerző

Borász a pécsi borvidéken. 

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek