Tarantinós utalással jön a Semmelweis Egyetem vakcinákról szóló animációs filmje

Szerző: Renczes Ágoston
2021.03.26. 10:46

A Klinikaland című ismeretterjesztő sorozat első része a koronavírus elleni védőoltások egyes típusait veszi végig, a narrátor pedig Ross a Jóbarátokból.

Tarantinós utalással jön a Semmelweis Egyetem vakcinákról szóló animációs filmje

„A tudatos egészségmegőrzést segítő, animációs, ismeretterjesztő filmsorozatot készített a Semmelweis Egyetem Kommunikációs igazgatósága" – áll az Egyetem szerkesztőségünknek küldött közleményében. 

A sorozat a Klinikaland címet kapta,

és az első évad az immunrendszert, a vírusok és a baktériumok közötti különbségeket, az antibiotikum-kúra előnyeit és hátrányait mutatja majd be. 

 

A koronavírus elleni vakcinákról szóló első rész amellett, hogy „közérthetően és humorosan, de szakmailag hitelesen mutatja be, hogyan alakul ki a védettség az oltóanyag hatására”, egy – valószínűleg nem szándékos – „easter egg”-et is tartalmaz a mozirajongóknak:

 

az immunsejtek több alkalommal is baseball-ütővel látják el a vírusok baját,

 

ami a Becstelen brigantyk egyik ikonikus jelenetére emlékeztet.

A filmet a Semmelweis Egyetem Kommunikációs és Rendezvényszervezési Igazgatóságának filmes csapata készítette, maga az animáció Gál Bettina munkája, a szakmai lektor dr. Falus András immunológus volt.

 

A sorozatot Galambos Péter narrálja, aki Ross Geller, vagyis David Schwimmer magyar hangja volt a Jóbarátokban.
NYITÓKÉP: Részlet az animációs filmből.
Renczes Ágoston
Renczes Ágoston az Azonnali egykori újságírója

Közgazdász bölcsész aszcendenssel. Csehszlovákiában született elég régen, ahhoz képest csak 2020 óta újságíró. Gyakran ír a szlovák és a szlovákiai magyar politikáról, gazdaságról, építészetről.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek