+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Karóczkai Balázs
2021. március 23. kedd, 12:10
Március 22-én egy delfinpár érkezett meg az olasz városba.

Tavaly szenzációként söpört végig a sajtón az a hír, hogy delfinek jelentek meg a kínai koronavírus miatt üresen kongó Velencében, mivel se gondolák, se hajók nem közlekedtek a város közelében és a csatornákon. Azonban mint utólag kiderült: ez egy álhír volt.

 

Idén viszont tényleg megjelent egy delfinpár Velencében

 

számol be róla a Rai News.

 

A velencei lagúnában felbukkanó delfinpár egészen a Canal Grande torkolatáig merészkedett. A lap szerint a két delfin a Szent Márk-öbölben úszott, a Giudecca-csatornától egészen a Canal Grande-ig.

 

A delfinek látványa Velence környékén nem rendhagyó, de az már igen, hogy beúsznak az emberek által is használt Szent Márk-öbölbe.

 

A lap szerint ez még a helyieket is megdöbbentette, hiszen ilyen közel nem szoktak úszni a delfinek, azonban a kisebb hajóforgalom miatt most igen közel kerültek az emberekhez.

 

 

Viszont sokáig nem örülhettek az emberek, ugyanis a vízi emlősök néhány perc múlva már távoztak is a helyszínről. Mindenesetre több szemtanú is videót, illetve képeket készített a nem mindennapi látványról.

 

 

 

A Rai News több képet is közölt a két delfinről, amik itt nézhetőek meg.

 

NYITÓKÉP: A Szent Márk tér. Forrás: fhwrdh / Flickr

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Az összeget Parragh László mondta az Azonnalinak. Mi ez az összeg, mi mindenből áll és hogyan jött ki? Utánajártunk.

Lehet majd menni könyvtárba
és edzőterembe is, de csak védettségi igazolással.

Ezzel véget ér az orosz erődemonstráció, aminek a pontos célja nem ismert, és enyhülhet a hetek óta tartó feszültség a két ország között.

Szerdán vették az első szállítmányt a szintetikus antitestet tartalmazó gyógyszerből. A kórházak kérhetik, elmondjuk, mi ez.

Ahhoz, hogy ezt el tudják dönteni, először átláthatóvá kéne a tenni a Diákváros területére tervezett kínai egyetemmel kapcsolatos kormányzati döntéseket.

Hogy pontosan mit fog tartalmazni a törvényjavaslat, amit a Fidesz-KDNP bizonyára nem fog elfogadni, nem tudni.

Miután az AstraZeneca a szerződésben vállalt vakcinamennyiségnek csak a harmadát tudta leszállítani az EU felé, úgy tűnik, hogy az Európai Bizottság jogi úton kötelezné a gyógyszergyátó céget a szerződésben vállalt vakcinamennyiség leszállítására.

A hét kérdése

A brit ellenzék vezetőjét személyesen egy bathi kocsma tulaja dobta ki, amiért pártolta a hosszan eltartó járványügyi lezárásokat. Magyarországon ki ne ihasson, ha lesz nyitás?

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Letoha Tamás, a gyógyszerfejlesztéssel foglalkozó kutató koronavírussal kapcsolatos olvasói kérdésekre válaszol, és azt is elmondja, miért fél a biológiai háborútól.

A galériatulajdonos műgyűjtő elmondja, hogy a szobor a világ bármely részén múzeumi tárgy lehet a jövőben: a BLM-szobor jó értelemben provokál.

Eddigi bevételeik 10 százalékát keresik most meg, hiszen a szakmájukat konkrétan nem tudják gyakorolni. A Music Hungary Szövetség elnöke, Weyer Balázs a Helyzetben!

Hogyan lehet úgy szürreális műveket írni, ha a világ maga is egyre szürreálisabb? Veres Attila íróval erre kerestük a választ.

Renczes Ágoston, az Azonnali újságírója elmondja, miért lehet jobb vezető Matovič betonkatolikus menedzser utódja, és hogyan érintheti ez a felvidéki magyarságot.

A popzenészek és sztársportolók legújabb bevételi forrásáról Bornemissza Márkkal, az egyik legsikeresebb cipőbolthálózat, a Footshop magyar brand managerével beszélgettünk.

Az Európai Bizottság nemrég nyilvánosságra hozta az EU-s védettségi igazolásról szóló tervet. Lattmann Tamás nemzetközi jogásszal elemeztük, hogyan válhat valóra. Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás