Újra itt van Ercsey Dániel boriskolája: ezen a héten az olaszrizlingről lehet mindent megtudni, amit csak érdemes.
Egy olyan szőlőfajta, amiből a pezsgőn a száraz boron át az aszúig mindent lehet csinálni: nem csupán a furmint ilyen, de az olaszrizling is, ráadásul Tokaj-Hegyalja kivételével lényegében mindenhol terem ma Magyarországon. Hovatovább: ez a leginkább közép-európai fajta, az Azonnalin több alkalommal is volt már olaszrizling a hét bora, igaz, legtöbbször horvátországiak.
Ercsey Dániel borszakíró a Lecsengés boriskolájában most erről a szőlőfajtáról mond el minden olyat, amit a fröccsökön túllátó Azonnali-olvasóknak tudnia érdemes. Mint például:
+ Ha se nem olasz, se nem rizling, miért ez a neve, honnan jött, kik terjesztették el, és hogyan hívják a környékünkön a fajtát?
+ Miért gondoljuk magyar szőlőfajtának, és miért nincs igaza annak, aki azt gondolja, hogy magyar?
+ Hogyan aratják le vele a horvátok a babérokat?
+ Melyik nagyon híres dűlő volt korábban beültetve a fajtával?
+ És hogy jönnek ide a guminők?
Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!
Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.