+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Bukovics Martin
2021. március 3. szerda, 14:29
A kizárásról a Néppárt politikai közgyűlése dönt majd, amint a járványhelyzet azt lehetővé teszi.

Az Európai Néppárt sajtóközleményben hívta fel a figyelmet arra, hogy tudomásul vették, hogy a Fidesz EP-képviselői kilépnek a Néppárt európai parlamentbeli frakciójából. Ami viszont újdonság az az, hogy egyúttal bejelentették: 

 

kizárási eljárást indítanak a Fidesz ellen a Néppárt alapító okiratának 3. pontja alapján,

 

azaz azt szeretnék elérni, hogy ne csupán az EP-frakcióból, de magából a – többek közt a német CDU-t, a bajor CSU-t, az osztrák ÖVP-t, a román PNL-t, az erdélyi RMDSZ-t is magába foglaló – pártcsaládból is eltűnjenek Orbánék.

 

Az alapító okirat hivatkozott 3. pontja szerint ugyanis a Néppárt mint pártcsalád az Európai Parlamentben a néppárti frakcióban képviselteti magát. Ebből pedig most a Fidesz távozik. Érdemes felidézni: a KDNP részéről azt közölték az Azonnalival: ők maradnak a Néppártban és a frakcióban, hiszen régebb óta vannak ott, Antall József és Helmut Kohl hívta oda őket. A KDNP-nek jelenleg egy EP-képviselője van Hölvényi György személyében.

 

A Néppárt közleménye szerint a Fidesz pártcsaládból való kizárásáról a politikai közgyűlés dönt, amint azt a pandémia lehetővé teszi.

 

Hova ülhet be a Néppárt után a Fidesz? Utánajártunk.

Mi lesz a Fidesz szövetségeseivel most? Megkérdeztük őket.

Tényleg a Fidesz volt a probléma? Techet Péter véleménycikke!

 

NYITÓKÉP: Manfred Weber néppárti EP-frakcióvezető és Donald Tusk, a pártcsalád elnöke. Fotó: EPP

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

„Itt valami nagyon rohad”, mondta Voiculescu a román egészségügyről az őt híressé tevő 2019-es Colectiv című dokumentumfilmben.

Szeptember 18 és 26-a között rendezik meg az első, október 4 és 10-e között a második fordulót. Mutatjuk a részleteket!

Mi lehet a célja az állítólagos balkáni határmódosító javaslatnak? Mi a realitás? Van-e orosz és magyar szála a történetnek? Németh Ferenc Balkán-szakértőt kérdeztük.

Mi alapján dől el, hogy Szijjártó Péter miért, Rogán Antal
pedig miért nem beszél? A
Paradigma Intézet elemzése.

Emiatt átmenetileg kiesett félmillió vakcina, amit keletről igyekszünk pótolni. Orbán szerint a gazdaságban mindenki talpra tud ál majd a járvány után.

A francia politikában és gazdaságban gyakorlatilag nem lehetett karriert csinálni a Nemzeti Közigazgatási Főiskolán szerzett diploma nélkül.

A moldovai Alkotmánybíróság két éven át tartó politikai válság végére tett pontot. Az elnök nyugatbarát pártja vezet, akár egyedül is kormányozhat.

A hét kérdése

Annyi érv és ellenérv merült fel a nyitás kapcsán, hogy mi nem tudunk dönteni, mondjátok el ti, mit gondoltok helyesnek!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Eddigi bevételeik 10 százalékát keresik most meg, hiszen a szakmájukat konkrétan nem tudják gyakorolni. A Music Hungary Szövetség elnöke, Weyer Balázs a Helyzetben!

Hogyan lehet úgy szürreális műveket írni, ha a világ maga is egyre szürreálisabb? Veres Attila íróval erre kerestük a választ.

Renczes Ágoston, az Azonnali újságírója elmondja, miért lehet jobb vezető Matovič betonkatolikus menedzser utódja, és hogyan érintheti ez a felvidéki magyarságot.

A popzenészek és sztársportolók legújabb bevételi forrásáról Bornemissza Márkkal, az egyik legsikeresebb cipőbolthálózat, a Footshop magyar brand managerével beszélgettünk.

Az Európai Bizottság nemrég nyilvánosságra hozta az EU-s védettségi igazolásról szóló tervet. Lattmann Tamás nemzetközi jogásszal elemeztük, hogyan válhat valóra. Podcast!

Horváth Máté, a Dürer Kert koncertszervezője az Azonnalinak néhány részletet elárult arról, hogyan fog kinézni a lockdown utáni Dürer. Podcast!

Az 1848-as forradalomra és szabadságharcról szeretünk egy jó adag nemzeti mázzal és pátosszal leöntve gondolkodni. De mi köze a nemzeti ünnep lezüllesztéséhez Torgyán Józsefnek? Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás