+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
2021. február 19. péntek, 11:30
Arról még senki sem beszélt, hogy ezeket pontosan mire is lehetne felhasználni, azt viszont tudjuk, hogy jönnek. Most döntsd el te! Szerinted mire jogosítsanak fel ezek az iratok?

Ez itt az Azonnali hét kérdése rovata, ahol minden héten felteszünk egy friss, aktuális kérdést mindenféle vicces és komoly válaszokkal!

 

Miután december 27-én az Európai Unióban is megkezdődtek a kínai koronavírus elleni oltások, egyre gyakrabban merül fel a kérdés, hogy

 

a betegségtől védettek visszatérhessenek-e a korábbi életükhöz és vonatkozzanak-e rájuk más szabályok?

 

Dániában már kísérletezgetnek az oltásútlevelek kialakításán, míg Magyarországon Gulyás Gergely kancelláriaminiszter még január 21-én jelenetette be, hogy hamarosan jönnek az immunitást igazoló plasztikkártyák, bár azt még február 11-i kormányinfón se tudta megmondani, hogy mindezek mire is lennének jók.

 

A kancelláriaminisztertől azt azonban megtudtuk, hogy kiknek jár majd az immunitást igazoló kártyák: azoknak,

 

+ akik megkapták a teljes védettséget biztosító második oltást;

 

+ akik kórházi ápolást követően gyógyultak fel a koronavírusból;

 

+ akik nem szorultak kórházi ápolásra, de a fertőzést követően csináltattak egy negatív PCR-tesztet;

 

+ akik a fertőzésen tünetmentesen átestek, és ezt bizonyítani tudják.

 

Azonban még az érvényességi időt sem tudni, hiszen pontosan nem tudjuk, hogy meddig védettek a koronavírussal szemben azok, akik már átestek a fertőzésen – bár egy svéd tanulmány szerint a védettség akár kilenc hónapig is tarthat.

 

Ugyan még mindig nagy a kérdőjel, hogy akkor pontosan mire és meddig lehet jó a kormány által belebegtetett plasztikkártya, ezért azt szeretnénk megtudni a tisztelt olvasóinktól,

 

szerintetek mire legyenek jók az immunitást igazoló plasztikkártyák?

 

Ha pedig még nem te sem tudod erre a választ, akkor hallgasd végig az Azonnali közéleti podcastjét, a Helyzetet, aminek az egyik részben pont az oltásútlevelek kérdésével foglalkoztunk, hogy megkönnyíthessük a döntésedet!

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A koronavírus-járvány miatt a tavalyi évhez hasonlóan bár nagyobb számban, de még mindig csak saját, szaúdi állampolgárai vehetnek részt az idei mekkai zarándoklaton.

Egy hónapig minden a fociról fog szólni, a szurkolók közös mámorban ünneplik csapataik győzelmét a kocsmák teraszain és az utcákon. Összeszedtünk tizenegy helyet Budapesten, ahol megúszhatod mindezt.

Lukasenka így akar elébe menni az uniós szankciónak, ugyanis az unió szigorítana az eddig bevezetett fegyverembargóján.

A független képviselő szerint a pontszerzés is már akkora népünnepélyt váltana ki, hogy sokan bizony nem tudnának másnap munkába menni.

Így jelenleg az LMP titkárát már kettő, míg a DK-s Czeglédy Csabát egy párt támogatja. Ugyanakkor elég szoros előválasztást ígér kettejük harca.

A hét elején meghirdetett akció igen népszerű: reggel már rengetegen álltak sorba az oltásért, majd azt követően miccsért és kenyérért.

Ötszáz évvel ezelőtt halt meg Bakócz Tamás érsek. Ő volt az egyetlen magyar főpap, akinek lehetősége nyílt megszerezni Szent Péter trónját.

A hét kérdése

A kínai egyetem elleni kiállás lett az ellenzéki politizálás egyik sarokpontja, a kormány szerint másfél éven belül reális lehet a népszavazás a témában. Nálunk már most az, tessék szavazni!

Azért ide elnéznénk

A helyszín Mecseknádasd, de Pécsről és Szekszárdról különbuszok is mennek majd a helyszínre. Június 12., érdemes már most foglalni!

Pár napja TGM az Azonnalira megírta, hogy szerinte mit érdemes olvasni. Június 18-án a saját könyvét dedikálja.

Kiállítás Budapesten Fiuméről és a magyar kereskedelmi tengerészet történetéről, egészen október 31-ig.

Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Miben más az olajlobbi 2021-ben, mint amit a hollywoodi filmek alapján elképzelünk? Hidi Jánossal beszélgettünk.

Az OMOH évek óta fix igazodási pont a magyar LMBTQ-bulizók körében, indulásuk óta vállaltan az LMBTQ-közösséghez szólnak. Marton Péter DJ-vel beszélgettünk. Podcast!

Buktatható-e Lukasenka titkosszolgálati eszközökkel, és ha igen, ki tehetné ezt meg? Miért nem annektálta még Belaruszt Oroszország?

A Helyzetben vele beszélgettünk arról, miért nincs több nő a magyar rapben, mit gondol a motyogós rappről, és hogyan alkotott a lockdown idején.

Hogyan lett egy csepeli utcagyerekből a Blade Runner 2049, az Atomic Blonde, vagy a Hellboy 2 utcaképeinek az elkövetője? Mit gondol ma az egykori legendás graffitis a régi házak falainak összefirkálásáról? Podcast!

Meddig adminisztratív hiba az állam részéről, ha nem küldi valakinek az igazolásokat, és honnan súlyosabb mulasztás?

Manek Gábor számos budapesti étterem tulajdonosaként is építi a fővárosi gasztronómiát. Vele beszélgettünk az éttermek újranyitásáról, a Lärm jövőjéről, valamint a nyári fesztiváltervekről. Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás