+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
2021. február 19. péntek, 11:30
Arról még senki sem beszélt, hogy ezeket pontosan mire is lehetne felhasználni, azt viszont tudjuk, hogy jönnek. Most döntsd el te! Szerinted mire jogosítsanak fel ezek az iratok?

Ez itt az Azonnali hét kérdése rovata, ahol minden héten felteszünk egy friss, aktuális kérdést mindenféle vicces és komoly válaszokkal!

 

Miután december 27-én az Európai Unióban is megkezdődtek a kínai koronavírus elleni oltások, egyre gyakrabban merül fel a kérdés, hogy

 

a betegségtől védettek visszatérhessenek-e a korábbi életükhöz és vonatkozzanak-e rájuk más szabályok?

 

Dániában már kísérletezgetnek az oltásútlevelek kialakításán, míg Magyarországon Gulyás Gergely kancelláriaminiszter még január 21-én jelenetette be, hogy hamarosan jönnek az immunitást igazoló plasztikkártyák, bár azt még február 11-i kormányinfón se tudta megmondani, hogy mindezek mire is lennének jók.

 

A kancelláriaminisztertől azt azonban megtudtuk, hogy kiknek jár majd az immunitást igazoló kártyák: azoknak,

 

+ akik megkapták a teljes védettséget biztosító második oltást;

 

+ akik kórházi ápolást követően gyógyultak fel a koronavírusból;

 

+ akik nem szorultak kórházi ápolásra, de a fertőzést követően csináltattak egy negatív PCR-tesztet;

 

+ akik a fertőzésen tünetmentesen átestek, és ezt bizonyítani tudják.

 

Azonban még az érvényességi időt sem tudni, hiszen pontosan nem tudjuk, hogy meddig védettek a koronavírussal szemben azok, akik már átestek a fertőzésen – bár egy svéd tanulmány szerint a védettség akár kilenc hónapig is tarthat.

 

Ugyan még mindig nagy a kérdőjel, hogy akkor pontosan mire és meddig lehet jó a kormány által belebegtetett plasztikkártya, ezért azt szeretnénk megtudni a tisztelt olvasóinktól,

 

szerintetek mire legyenek jók az immunitást igazoló plasztikkártyák?

 

Ha pedig még nem te sem tudod erre a választ, akkor hallgasd végig az Azonnali közéleti podcastjét, a Helyzetet, aminek az egyik részben pont az oltásútlevelek kérdésével foglalkoztunk, hogy megkönnyíthessük a döntésedet!

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Vasárnap ismeretette részletesebb előválasztási programját a párt. Négyhetes munkahét, új választási rendszer, bérlakásprogram. A részletekért olvasd el a cikkünk!

Újra itt van Ercsey Dániel boriskolája: ezen a héten az olaszrizlingről lehet mindent megtudni, amit csak érdemes.

A rendelkezésre álló vakcinákat lakosságarányosan osztanák szét az önkormányzatok között.

A volt SZDSZ-es politikus interjújában arról beszélt, az ellenzéknek a kis pártokat is beépítve nemzeti szövetséget alkotva kéne szabadságharcba indulnia a Fidesz ellen.

Kijöttek a közlönyben a csütörtökön bejelentett szigorítások részletei.

A bajor kormányfő közölte: a magyar kormánypártnak nincs többé helye az Európai Néppárt közösségében. Nem először fejezi ki, hogy véget ért a Fidesz és a CSU közötti jó kapcsolat.

Szerinte párttársait csak a miniszteri székek érdeklik.

A hét kérdése

Ezt nemcsak Deutsch Tamás kérdezi: miközben a Néppárt válaszol a sajtókérdésünkre, mondjátok el, miért!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Az új, 2020-as Egri Csillagok virtuálisan kerülnek a boruniverzumba. Március 15-én.

Ezt is szerettétek

Varga Balázs, a Fekete Zaj alapítója és főszervezője, a Tixa jegyiroda ügyvezetője szerint a zeneiparnak óriási szüksége lenne egy erős, egységes szervezetre, amely nyomást gyakorolhat a kormányra.

A Helyzet-interjúban vendégünk Miklósy Krisztián synthwave zenész, akivel kitárgyaltuk, hogyan válik valósággá lassan a nyolcvanas évek sci-fijeinek retrofuturizmusa. Podcast!

Hogyan hat a klímaváltozásra a CSOK Vági Márton szerint? Csalár Bence divatblogger pedig a magyarok ízléséről, a divattal való kapcsolatukról és a magyar vidék divatjáról mesélt. Podcast!

Szálinger Balázs költővel beszéltünk, aki elmondja, miért vonult ki a városból és a Facebookról, és mi köze a költészethez a verses reklámoknak és Krúbinak.

Van-e a magyar politikában még élet Facebook nélkül? Ezt a kérdést vitatjuk meg az elején! A második fele: meglepetés!

Megújult a Helyzet, az Azonnali podcastja! Prieger Zsolt, az Anima Sound System frontembere mesél cigányságról, vírusról és jellemfejlődésről.

Twitter megosztás Google+ megosztás