Mire jogosítsanak fel az immunitást igazoló plasztikkártyák?

2021.02.19. 11:30

Arról még senki sem beszélt, hogy ezeket pontosan mire is lehetne felhasználni, azt viszont tudjuk, hogy jönnek. Most döntsd el te! Szerinted mire jogosítsanak fel ezek az iratok?

Mire jogosítsanak fel az immunitást igazoló plasztikkártyák?

Ez itt az Azonnali hét kérdése rovata, ahol minden héten felteszünk egy friss, aktuális kérdést mindenféle vicces és komoly válaszokkal!

Miután december 27-én az Európai Unióban is megkezdődtek a kínai koronavírus elleni oltások, egyre gyakrabban merül fel a kérdés, hogy

a betegségtől védettek visszatérhessenek-e a korábbi életükhöz és vonatkozzanak-e rájuk más szabályok?

Dániában már kísérletezgetnek az oltásútlevelek kialakításán, míg Magyarországon Gulyás Gergely kancelláriaminiszter még január 21-én jelenetette be, hogy hamarosan jönnek az immunitást igazoló plasztikkártyák, bár azt még február 11-i kormányinfón se tudta megmondani, hogy mindezek mire is lennének jók.

A kancelláriaminisztertől azt azonban megtudtuk, hogy kiknek jár majd az immunitást igazoló kártyák: azoknak,

+ akik megkapták a teljes védettséget biztosító második oltást;

+ akik kórházi ápolást követően gyógyultak fel a koronavírusból;

+ akik nem szorultak kórházi ápolásra, de a fertőzést követően csináltattak egy negatív PCR-tesztet;

+ akik a fertőzésen tünetmentesen átestek, és ezt bizonyítani tudják.

Azonban még az érvényességi időt sem tudni, hiszen pontosan nem tudjuk, hogy meddig védettek a koronavírussal szemben azok, akik már átestek a fertőzésen – bár egy svéd tanulmány szerint a védettség akár kilenc hónapig is tarthat.

Ugyan még mindig nagy a kérdőjel, hogy akkor pontosan mire és meddig lehet jó a kormány által belebegtetett plasztikkártya, ezért azt szeretnénk megtudni a tisztelt olvasóinktól,

szerintetek mire legyenek jók az immunitást igazoló plasztikkártyák?

Ha pedig még nem te sem tudod erre a választ, akkor hallgasd végig az Azonnali közéleti podcastjét, a Helyzetet, aminek az egyik részben pont az oltásútlevelek kérdésével foglalkoztunk, hogy megkönnyíthessük a döntésedet!

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek